ΑΕΚ

Όχι Νικολάου για την προεδρία

Όχι Νικολάου για την προεδρία
Λάκηςνικολάου

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει ξανά την προεδρία της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Λάκης Νικολάου

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής πιο χαρακτηριστικά, τόνισε: " Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το μοντέλο διοίκησης της ΑΕΚ δεν πρέπει να βασίζεται σε κάποιον παλαίμαχο ή σε κάποιο υποτίθεται -υποτίθεται λέω χωρίς να θεωρηθεί ότι μιλάω για τον εαυτό μου- άτομο που έχει τη γενική αποδοχή.

Θεωρώ ότι το μοντέλο διοίκησης της ΑΕΚ θα πρέπει να απαρτίζεται κυρίως από τους ανθρώπους που έχουν επενδύσει, ίσως σαν πρόεδρο να θεωρούσα κάποιον από αυτούς, ίσως αυτόν που έχει επενδύσει τα περισσότερα χρήματα. και από εκεί και πέρα, να στελεχωθεί η ομάδα και με άτομα που έχουν διοικητικές και τεχνικές ικανότητες είτε είναι μέσα από το χώρο της ΑΕΚ, είτε κοντά στο χώρο της ΑΕΚ.

Έτσι λοιπόν θα έβλεπα κάποιον από αυτούς τους ανθρώπους που έζησαν περισσότερο χρόνο στην ΑΕΚ -και αναφέρω για παράδειγμα τους Μίμη Παπαϊωάννου, Στέλιο Μανωλά, Θωμά Μαύρο- να αναλάβουν τις διοικητικές ευθύνες και το στυλ manager στο αθλητικό ποδοσφαιρικό τμήμα και να οργανώσουν όπως πιστεύουν αυτοί καλύτερα την ομάδα εκεί.

Κάποιος από εμάς που είμαστε εκεί τριγύρω και δεν έχουμε τεχνικές γνώσεις ποδοσφαίρου -λόγω του ότι ποτέ δεν ασχοληθήκαμε επαγγελματικά με αυτό το χώρο-, να βοηθήσουμε σε άλλους τομείς, όπως είναι οι δημόσιες σχέσεις, όπως είναι η επαφή της ομάδας με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, να οργανώσουμε λίγο το παραγοντικό τμήμα της ομάδας -που τα τελευταία δεκαπέντε, είκοσι χρόνια έχει σβήσει τελείως και δεν έχουμε πλέον τους σωστούς παράγοντες τριγύρω από το χώρο της ΑΕΚ- και να δώσουμε την ευκαιρία και στα νέα παιδιά που είναι κοντά να συμμετέχουν και αυτά σε αυτό τον τομέα.

Να ενεργοποιήσουμε επίσης όλες τις δυνάμεις που είναι στο χώρο της διαιτησίας, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για να λύνουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που προκύπτουν".

"Να υποστηριχτούν οι μέτοχοι"

Όσο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ΑΕΚ, είπε:" Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο και έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε λίγο την κρίσιμη, θα έλεγα, κατάσταση που βρισκόμαστε που για πολλούς λόγους έχει δημιουργηθεί, είναι να υπάρξει μια γενικότερη συναίνεση και μια σύμπραξη πολλών παραγόντων γύρω από το θέμα της ΑΕΚ.

Καταρχήν θεωρώ ότι πρέπει να υποστηριχτούν πάρα πολύ οι μέτοχοι και η τωρινή διοίκηση της ΑΕΚ. Και το θεωρώ αυτό, γιατί ίσως –για να μην χρησιμοποιήσω την άσχημη λέξη εξαπατήθηκαν– παρασύρθηκαν από τις ιδέες ενός -και λίγο έτσι υπερβολικές, υπερφίαλες ιδέες- και μόνο ατόμου και εννοώ τον Νικολαΐδη. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρωποι που επένδυσαν στην ομάδα και τους οποίους τον τελευταίο καιρό γνώρισα προσωπικά και την ανάγκη έχουν των ανθρώπων που είναι γύρω από το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ, αλλά και την ανάγκη των παλιών ποδοσφαιριστών, των παλαιμάχων, των ανθρώπων που σταμάτησαν και έχουν προσφέρει στην ΑΕΚ για βοήθεια".

Για την παραίτηση του Ντέμη Νικολαϊδη, ο Λάκης Νικολάου, δήλωσε:" Δεν ξέρω πόσο αλήθεια είναι αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή τον Ντέμη Νικολαΐδη τον παραίτησαν και δεν παραιτήθηκε, αλλά θεωρώ ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε μία κίνηση τακτικής, δηλώνοντας παραίτηση εκπρόθεσμα.

Δηλαδή, μιλώντας στον κόσμο και γνωρίζοντάς το μόνο αυτός, ότι “ξέρετε, κύριοι, θα παραιτηθώ την τάδε του μηνός” - ξέρω ’γω, μετά από οκτώ μήνες. Τι είδους παραίτηση είναι αυτή; Έχει γραφτεί και έχει ειπωθεί ότι μια ανώνυμη εταιρεία όπως είναι η ΑΕΚ, ένας τόσο δύσκολα διοικούμενος οργανισμός όπως είναι ο χώρος της ΑΕΚ, με τόσα ανοιχτά προβλήματα, με τόσες ανοιχτές πληγές, δεν μπορεί να είναι και να διοικείται από άνθρωπο υπό παραίτηση.

Νομίζω λοιπόν ότι ήταν μία κίνηση τακτικής αυτή από τον Ντέμη Νικολαΐδη. Να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους που ήταν γύρω του, να κινητοποιήσει τους φίλους του, να κινητοποιήσει τους οπαδούς του, ώστε σε μια δεδομένη στιγμή να τους χρησιμοποιήσει και να τον “πείσουν” -σε εισαγωγικά- να μην παραιτηθεί. Δυστυχώς ίσως έγινε αντιληπτό από τους ανθρώπους που ήταν γύρω από το χώρο και σίγουρα αναγκάστηκε να δηλώσει παραίτηση, γιατί κάποια στιγμή η λογική και η σοβαρότητα υπερισχύουν".

Αξιολογώντας εξάλλου το έργο του Ντέμη Νικολαϊδη, επεσήμανε:" Εκ των υστέρων δεν είναι καλό να κάνεις κρίσεις. Καλό είναι να κάνεις κρίσεις εκ των προτέρων και να προσπαθείς να δώσεις λύση πριν αυτή δημιουργηθεί. Μίλησα για τον Ντέμη Νικολαΐδη πριν τριάμισι - τέσσερα χρόνια και μην ξεχνάτε ότι ήμουν από τους πρώτους που ενίσχυσα την κίνηση Ντέμη Νικολαΐδη.

Ίσως ο πρώτος που την ενίσχυσε και ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του στην ΕΝΙΚ και ζήτησε από την ΕΝΙΚ να εμπιστευτεί αυτό το σχήμα, γιατί ήμουν μέσα σε αυτό το σχήμα. Δυστυχώς οι πρώτες εβδομάδες απέδειξαν -σε μένα τουλάχιστον που προσπαθώ να κάνω πάντα τη σωστή διάγνωση- ότι το σχήμα αυτό, με τον τρόπο που το είχε στο μυαλό του ο Ντέμης Νικολαΐδης, δεν θα λειτουργούσε. Βγήκα, το δήλωσα και ευθαρσώς αποχώρησα.

Παρότι δέχτηκα πολλά πυρά. Παρότι γκεμπελικού τύπου ανακοινώσεις σε εφημερίδες προσκείμενες στο Ντέμη Νικολαΐδη προσπαθούσαν να μειώσουν την προσωπικότητά μου, δηλώνοντας ότι οικονομικά οφέλη με έκαναν να φύγω, δηλώνοντας ότι είμαι “Ολυμπιακάκιας” επειδή καλύπτω ιατρικά το χώρο του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά στάθηκα κοντά στην ομάδα, προσπαθώντας να βοηθήσω.

Σήμερα, λοιπόν, ζητώντας μου να κρίνω την πορεία του Ντέμη στην ΑΕΚ θα έλεγα ότι τα ίδια τα αποτελέσματα την αποδεικνύουν. Το θέμα είναι να το ξέραμε πολύ πριν. Τότε που το είπα. Γιατί τομείς όπως είναι το γήπεδο, η ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων και η ένωση μεταξύ της ερασιτεχνικής και της επαγγελματικής ομάδας, η ενίσχυση του προφίλ της ομάδας, απέτυχαν τελείως.

Ούτε γήπεδο καταφέραμε να κάνουμε. Οι φίλαθλοί μας τσακώνονται ο ένας με τον άλλον, τα τμήματα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση. Στο δε οικονομικό δεν είναι δύσκολο να πάρει κάποιος τον προϋπολογισμό της ΑΕΚ για να δει την παταγώδη αποτυχία του, το δανεισμό μας και τις εκκρεμότητες που έχουμε αφήσει".

Τέλος για τον Γιώργο Δώνη ανέφερε:" Έχω να πω για τον Γιώργο Δώνη ότι ίσως είναι ένας προπονητής που τα τελευταία χρόνια μας απέδειξε ότι έχει πολλές δυνατότητες. Μπήκε στο τιμόνι μιας πολύ δύσκολης ομάδας, σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο.

Δηλαδή, το crash test για τον κάθε προπονητή και ιδιαίτερα για ένα νέο Έλληνα προπονητή ήταν πολύ έντονο και μεγάλο. Δεν θα ήθελα να τον απογοητεύσω.

Δεν θα ήθελα να μην βοηθήσω έναν άνθρωπο που προσπαθεί και θα έλεγα ότι και η προηγούμενη πορεία του και η προσωπικότητά του -επειδή τον έχω γνωρίσει και σαν ποδοσφαιριστή όταν ήμουν πρόεδρος στην ΑΕΚ και είδα την συμπεριφορά του-, θα έλεγα ότι θα του έδειχνα κάθε εμπιστοσύνη".



































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ