ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όχι στην απαξίωση

Όχι στην απαξίωση
κόσμος

Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας πρέπει να στηρίξουν την ομάδα και όχι να την... απαξιώσουν

Και όλα αυτά, την ώρα που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος από την πρώτη αγωνιστική, με πέντε βαθμούς διαφορά από τους διώκτες του κι έχοντας χάσει μόλις 6 βαθμούς από τους 42 που μπορούσε να πάρει ύστερα από 14 αγωνιστικές.

Ένας σύλλογος που έχει κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα τα δέκα τελευταία χρόνια, κινδυνεύει να απαξιωθεί από τον ίδιο του τον κόσμο. Σίγουρα, οι φίλαθλοι της ομάδας βλέπουν τα τελευταία επτά χρόνια (από τη σεζόν 1998/99) να μη γίνεται το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι λογικό να θέλουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Το να "χρεώνονται", όμως, την ευρωπαϊκή αποτυχία και να αποδοκιμάζονται, παίκτες που έχουν δώσει τα πάντα για τον Ολυμπιακό είναι απαράδεκτο. Σίγουρα, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για κάποιους ποδοσφαιριστές. Το γνωρίζουν κι οι ίδιοι. Οι φίλοι των Πειραιωτών, πάντως, έχουν υποχρέωση να τους σεβαστούν για την ανεκτίμητη προσφορά τους, αλλά και να στηρίξουν την ομάδα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

"Μην το ζήσουμε ξανά"
Οι παίκτες, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι από τις αντιδράσεις του κόσμου στο ματς με το Αιγάλεω. Μπορεί να ήρθε η νίκη (με αγχωτικό τρόπο), όμως δεν θέλουν να ξαναζήσουν παρόμοιες καταστάσεις. Ακολουθεί δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (με τον Ιωνικό) και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η αντιμετώπιση που θα τύχουν από τους φιλάθλους, οι οποίοι θα βρεθούν στις εξέδρες το απόγευμα του Σαββάτου (16/12, 19:00).

Ο φόβος, πάντως, για τις εξελίξεις στην πρώτη... στραβή ελλοχεύει (καμία ομάδα στον κόσμο, άλλωστε, δεν κερδίζει συνέχεια). Σε πρώτη φάση, ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει το 2006 με δύο νίκες. Στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League με τον Ιωνικό και την προσεχή Τρίτη (19/12) για τη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο το Χαϊδάρι. Στη συνέχεια, θα υπάρξει διακοπή για τις γιορτές, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για το σύλλογο.

Πικραμένος ο Κόκκαλης

O πρόεδρος του Ολυμπιακού αισθάνεται (δικαιολογημένα) πίκρα για τη στάση του κόσμου. Για πρώτη φορά, μερίδα οπαδών φώναξε εναντίον του" φέρε άλλους παίκτες ή φύγε από εδώ", σύνθημα που φόρτισε συναισθηματικά τον Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς δεν περίμενε πως θα γινόταν ποτέ λόγος για αποχώρησή του από το σύλλογο.

Το σίγουρο είναι πως ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ ξέρει τι πρέπει να κάνει για το καλό της ομάδας και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε βιαστικές ενέργειες. Το μήνυμα που ήθελε το πέρασε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στην τελευταία του επίσκεψη στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

" Επιβάλλεται όλοι μαζί -παίκτες, φίλαθλοι, Διοίκηση- να προχωρήσουμε ενωμένοι. Ο Ολυμπιακός, ήταν μεγάλος όταν ανέλαβα την διοίκησή του, μεγάλωσε περισσότερο και στο μέλλον θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος", ήταν κάποια από τα λεγόμενά του. Την τελευταία πρόταση οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν πρέπει να την ξεχάσουν.

Το αν έχουν διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό οι σχέσεις Κόκκαλη-κόσμου, είναι κάτι που θα το δείξει το μέλλον. Πρόβλημα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί, όμως είναι στο χέρι και των δύο πλευρών να μη διογκωθεί και φυσικά να λυθεί.

Στενοχωρημένος κι ο Σόλιντ
Κόντρα στο Αιγάλεω ο Τροντ Σόλιντ βίωσε για πρώτη φορά σε τόσο έντονο βαθμό τη δυσαρέσκεια των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του. Με δηλώσεις του στον ελληνικό Τύπο, ο Νορβηγός προπονητής δεν στάθηκε στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε, αλλά υπερασπίστηκε τους παίκτες του και τον πρόεδρο. Η ουσία είναι, όμως, ο τεχνικός των νταμπλούχων αισθάνεται πικραμένος από την αντίδραση μερίδας οπαδών, αλλά είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη δουλειά του μέχρι τέλους (όπως έχουμε γράψει, δεν πρόκειται να παραιτηθεί).

Εντύπωση (θετική) προκάλεσε ο τρόπος που μίλησε ο Σόλιντ. Σα να βρίσκεται πολλά χρόνια στο σύλλογο. Ο 47χρονος έχει "δεθεί" με τον Ολυμπιακό και δεν το κρύβει. Πολλοί θα πουν πως το κάνει για να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο. Κι ο ίδιος, όμως, ξέρει ότι πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι και μετά το καλοκαίρι του 2007, όταν ολοκληρώνεται η συνεργασία των δύο πλευρών. Έστω κι αν θέλει να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στον Πειραιά.

Γι' αυτό και η αντίδρασή του, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ως στρατηγός βγήκε μπροστά και στήριξε τους πάντες, αν και γνωρίζει πως έχει ημερομηνία λήξης στον πάγκο. " Δεν αξίζει αυτή η ομάδα τέτοια συμπεριφορά. Ούτε ο πρόεδρος ούτε οι ποδοσφαιριστές την αξίζουν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Νορβηγός, που συνέστησε ηρεμία προκειμένου να προχωρήσει η πειραϊκή ομάδα και να εκπληρώσει τους στόχους της, κατακτώντας το τρίτο σερί νταμπλ.

Ενίσχυση και... Πάτσα
Η μετεγγραφική περίοδος του Γενάρη πλησιάζει και η διοίκηση αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα, πιθανότατα από τον ελληνικό χώρο και μόνο. Πολλά ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όμως η προτεραιότητα είναι η απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη.

Ο πολυσύνθετος αμυντικός της Ξάνθης είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην εντός συνόρων αγορά (και αφορά Έλληνα παίκτη) και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του.

Όσο για την επικείμενη ανανέωση στο συμβόλαιο του Χρήστου Πατσατζόγλου, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του 2006, ο σύλλογος θα καλέσει σύντομα τον διεθνή ποδοσφαιριστή προκειμένου να επεκτείνουν τη συνεργασίας τους, καθώς αποτελεί κοινή επιθυμία. Ο "Πάτσα", εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραμείνει στο λιμάνι της καρδιάς του.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Την Τετάρτη (13/12, 13:00) είναι προγραμματισμένη η επιστροφή στις προπονήσεις για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα αρχίσουν την προετοιμασία τους στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη για το προσεχές εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ιωνικό.

Ο Σόλιντ θέλησε να αποφορτίσει τους παίκτες του μετά την εξέλιξη που είχε ο αγώνας με το Αιγάλεω, να τους επιβραβεύσει για τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που είχαν και χορήγησε διήμερο ρεπό στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ερυθρόλευκο χρώμα στα βραβεία του ΠΣΑΠ
Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό για τα βραβεία που απέσπασαν μέλη του συλλόγου. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) στην ετήσια γιορτή του (στο Μέγαρο Μουσικής) βράβευσε τους καλύτερους για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με βάση την ψήφο των μελών του.

Τα αποτελέσματα ανέδειξαν κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή τον Ιεροκλή Στολτίδη μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, καλύτερο ξένο παίκτη τον Ριβάλντο και καλύτερο τερματοφύλακα τον Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ καλύτερο γκολ αναδείχθηκε αυτό που πέτυχε ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο, στον τελικό του κυπέλλου κατά της ΑΕΚ.

*Την προσεχή Πέμπτη (14/12) στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δεξιώσεων του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της ΠΑΕ Ολυμπιακός.









































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ