ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Όχι" της Πορτουγκέζα για Ντιόγκο

"Όχι" της Πορτουγκέζα για Ντιόγκο
Ντιόγκο-Πορτουγκέζα

Αρνητική ήταν η απάντηση της Πορτουγκέζα στην επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ντιόγκο από τους νταμπλούχους. Μια ανάσα από το λιμάνι ο Άγγελος Μπασινάς

Τα επτά εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή (και όχι το 70% του παίκτη, όπως ανέφεραν αρχικά οι πληροφορίες), δεν... συγκίνησαν την Πορτουγκέζα, η οποία απέρριψε ασυζητητί την πρόταση για την παραχώρηση του σημαντικότερου περιουσιακού της στοιχείου.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο βραζιλιάνικος Τύπος, η προσφορά του Ολυμπιακού κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διοίκηση της "Λούζα", πρόταση που εν τέλει δεν έγινε αποδεκτή πριν από λίγες ώρες. Τα βραζιλιάνικα δημοσιεύματα τονίζουν, επίσης, πως από τη διοίκηση της Πορτουγκέζα διέρρευσε πως δεν θέλει να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του Ντιόγκο μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της χώρας, στο οποίο έχουν διεξαχθεί 15 αγωνιστικές (σε σύνολο 38 αγώνων) και θα τελειώσει το Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου της Βραζιλίας, Μανουέλ Ντα Λούπα, χαρακτήρισε "μικρή" την προσφορά των νταμπλούχων Ελλάδας και πως δεν την περίμενε τόσο χαμηλή (για τα κριτήρια που έχει θέσει στη συγκεκριμένη περίπτωση), απορρίπτοντάς την με συνοπτικές διαδικασίες. Παράλληλα, επανέλαβε πως ο 21χρονος επιθετικός κοστολογείται τουλάχιστον με είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση να δαπανήσει το συγκεκριμένο ποσό για την απόκτηση ενός παίκτη (όσο καλός κι αν είναι) και όλα δείχνουν πως οι διοικούντες το σύλλογο θα στραφούν σε άλλες λύσεις για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής (ο χρόνος πιέζει αφόρητα), όπου και θα αποκτηθούν δύο πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές.

Πάντως, οι ερυθρόλευκοι δεν αποκλείεται να επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση προς τη διοίκηση της Πορτουγκέζα, αλλά θα πρέπει να ανεβάσουν θεαματικά την προσφορά τους, ώστε να ακούσουν το πολυπόθητο "ναι" από τον σκληρό διαπραγματευτή, Μανουέλ Ντα Λούπα.

Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με την πλευρά του Ντιόγκο για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι συνολικού ποσού πέντε εκατομμυρίων ευρώ (1.250.000 ευρώ ανά έτος στον παίκτη), ενώ και το περιβάλλον του 21χρονου ποδοσφαιριστή προσπάθησε να πιέσει τη διοίκηση της Πορτουγκέζα προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Το υπάρχον συμβόλαιο του Ντιόγκο με την ομάδα του ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2010.

Κι όλα αυτά, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την οριστική συμφωνία με τον Άγγελο Μπασινά, μία μεταγραφή που αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τρίτη (29/7). Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, κατά πάσα πιθανότητα, θα πει το "ναι" στην επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού, η οποία είναι για συμβόλαιο διετούς διάρκειας έναντι συνολικών απολαβών ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Μία συμφωνία, που αν ολοκληρωθεί, θα συζητηθεί πολύ και δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη. Ήδη, έχουν προκληθεί οι πρώτες αντιδράσεις από τους φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας, οι οποίοι δεν ξεχνούν το... πράσινο παρελθόν του 33χρονου ποδοσφαιριστή και δεν θέλουν να δουν τον Μπασινά με την ερυθρόλευκη φανέλα.












TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ