ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οδηγία της UEFA: "Φάσεις σαν του Κουκουρέγια στο Euro πρέπει να δίνονται πέναλτι"

Οδηγία της UEFA: "Φάσεις σαν του Κουκουρέγια στο Euro πρέπει να δίνονται πέναλτι"
PRINT SCREEN

Αλλάζει ο κανονισμός για την υπόδειξη πέναλτι μετά από την επαφή της μπάλας σε χέρι, όπως ενημέρωσε η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA. Παράβαση θα δίνονται πλέον φάσεις όπως του Μαρκ Κουκουρέγια στο EURO 2024.

Μετά τη σκόνη που σήκωσε η υπόθεση του εάν ήταν ή όχι πέναλτι το χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια στο ματς της Γερμανίας κόντρα στην Ισπανία για το EURO 2024, η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA στις νέες οδηγίες που απέστειλε στους ρέφερι, τους ενημέρωσε ότι σε αντίθεση με όσα ίσχυαν μέχρι τώρα παρόμοιες φάσεις θα πρέπει δίνονται πέναλτι.

"Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της UEFA, η επαφή χέρι με μπάλα που σταματά ένα σουτ στο τέρμα θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στο σώμα. ή σε επαφή με το σώμα Σε αυτή την περίπτωση (Κουκουρέγια), ο αμυντικός σταματάει το σουτ στο τέρμα με το χέρι του, το οποίο δεν είναι πολύ κοντά στο σώμα, κάνοντας τον εαυτό του μεγαλύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε δοθεί ένα πέναλτι", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που έχουν πλέον στα χέρια τους οι διαιτητές των ευρωπαϊκών ενώσεων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ