SERIE A

"Οδοστρωτήρας" η Ίντερ, 3-0 τη Λάτσιο!

"Οδοστρωτήρας" η Ίντερ, 3-0 τη Λάτσιο!
Σάμουελ-Ίντερ

Η Ίντερ θριάμβευσε στο "Ολίμπικο" επικρατώντας με 3-0 της Λάτσιο. Τέταρτη σερί νίκη για Ρόμα, 1-0 την Κιέβο (videos)!

Χάρη στην έκτη συνεχόμενη νίκη της, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αποσπάστηκε εννέα πόντους από τις Μίλαν και Γιουβέντους (έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο), ενώ στον αντίποδα η Λάτσιο συνέχισε την καθοδική πορεία της, γνωρίζοντας την 3η ήττα της στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.
Οι "νερατζούρι" έδειξαν με το... καλημέρα ποιος θα ήταν το αφεντικό στην "αιώνια πόλη", καθώς άνοιξαν το σκορ μετά από 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα αγώνα!

Ο Μουντάρι έκανε σέντρα-ξυράφι από τα αριστερά, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, όμως ο Βάλτερ Σάμουελ που ερχόταν "τρέιλερ" από πίσω έπιασε καρφωτή κεφαλιά στη καρδιά της άμυνας της Λάτσιο και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Καρίσο.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού στα μέσα του πρώτου μέρους (Κρέσπο αντί Κρους στο 27' και Ρόκι στη θέση του Πάντεφ στο 31'), ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου οι "νερατζούρι" άνοιξαν διάπλατα το δρόμο προς τη νίκη.

Σε αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Ιμπραΐμοβιτς, ο Μαϊκόν έκανε επέλαση προς τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής της Λάτσιο με στόχο τον Κρέσπο, με τον Ντιακίτε να προλαβαίνει τον Αργεντινό στράικερ αλλά να στέλνει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Καρίσο.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ιμπραΐμοβιτς με εκπληκτική κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Καμπιάσο, με τον τηλεοπτικό φακό να αποδεικνύει πάντως πως ο Σουηδός στράικερ ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που η μπάλα έφυγε από το πόδι του Αργεντινού μέσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία νίκη των "μπιανκοτσελέστι" επί της Ίντερ σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2003, με τους "νερατζούρι" να παραμένουν αήττητοι στα 14 τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

"Kαθάρισε" ο Μενέζ για τη Ρόμα
Η ανοδική πορεία της Ρόμα στο φετινό Καμπιονάτο καλά κρατεί... Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασε νικηφόρα από το "Μπεντεγκόντι" επικρατώντας με 1-0 της Κιέβο Βερόνα, πανηγυρίζοντας έτσι την τέταρτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα (έκτη στα επτά τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις) και μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Στον αντίποδα, η Κιέβο παραμένει καθηλωμένη στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, με την εκπληκτική νίκη της με 1-0 στο "Φρίουλι" την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Ουντινέζε να μην έχει ανάλογη συνέχεια.

Το νικητήριο γκολ για τους "τζαλορόσι" είχε την υπογραφή του Ζερεμί Μενέζ στο 69', με τον Γάλλο εξτρέμ να νικάει με εκπληκτικό μονοκόμματο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον γκολκίπερ των Βερονέζων Στέφανο Σορεντίνο.

Το εντυπωσιακό με τον σκόρερ είναι πως ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που ξεκινησε βασικός στην ενδεκάδα της Ρόμα, ενώ μέσα στην εβδομάδα είχε απειλήσει με αποχώρηση σε περίπτωση που δεν πάρει κάποια ευκαιρία από τον προπονητή του.

Να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπρίγκι στο 85' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κιέβο-Ρόμα 0-1 (69' Μενέζ)
Λάτσιο-Ίντερ 0-3 (2' Σάμουελ, 45+ (αυτ.) Ντιακίτε, 55' Ιμπραΐμοβιτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Ουντινέζε (16.00)
Κάλιαρι-Παλέρμο
Λέτσε-Γιουβέντους
Μίλαν-Κατάνια
Νάπολι-Σιένα
Ρετζίνα-Μπολόνια
Τορίνο-Φιορεντίνα
Σαμπντόρια-Τζένοα (21.30)

Λάτσιο-Ίντερ (0-3)







Κιέβο-Ρόμα (0-1)





















































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ