FOOTBALL ANALYSIS

ΟΦΗ: Η φανταστική επιθετική επίδοση στην Τούμπα και τα 16 μαγικά λεπτά του Σαλσίδο

Ο Σαλσίδο πανηγυρίζει το γκολ του στην Τούμπα
Ο Σαλσίδο πανηγυρίζει το γκολ του στην Τούμπα INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δίνοντας μία μεγάλη "παράσταση" στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή τον δανεικό από την Ίντερ, Έντι Σαλσίδο.

Το βράδυ της Κυριακής (27/10) ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 του ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League, πέτυχαν τρίποντο στην Τούμπα για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια.

Ο ΟΦΗ ήταν εκπληκτικός, ειδικά στο δεύτερο μέρος, και κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να φέρει "τούμπα" το παιχνίδι. Οι Κρητικοί δεν φοβήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, δεν είχαν πολύ πίσω τις γραμμές του και έγιναν εξαιρετικά απειλητικοί, ειδικά όταν κυνηγούσαν το σκορ.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τα xGoals και τις τελικές των δύο ομάδων στην αναμέτρηση.

Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είχε 1.2xGoals στην αναμέτρηση κόντρα στην Τούμπα. Πρόκειται για την 4η καλύτερη επίδοση των Κρητικών στο πρωτάθλημα φέτος, πίσω από τα παιχνίδια με Άρη, Πανσερραϊκό και Παναθηναϊκό.

Οι ποδοσφαιριστές του Μίλαν Ράσταβατς είχαν 15 τελικές και μονάχα οι τέσσερις από αυτές ήταν εκτός περιοχής. Μόνο στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική, είχαν κάνει περισσότερες τελικές οι Κρητικοί (17).

Τέλος, ο ΟΦΗ είχε και 19 ενέργειες με την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ξανά δεύτερη κορυφαία επίδοση των Κρητικών στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά σε αναμέτρηση στην Τούμπα.

Τα 16 φανταστικά λεπτά του Σαλσίδο

Ο Μίλαν Ράσταβατς στο 74ο λεπτό του παιχνιδιού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Έντι Σαλσίδο στη θέση του Άντριου Γιουνγκ. Ήταν μία κίνηση που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού, με τον 23χρονο επιθετικό που αγωνίζεται στους Κρητικούς ως δανεικός από την Ίντερ, να πρωταγωνιστεί στην ανατροπή.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Ιταλού επιθετικού στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Σαλσίδο στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Σαλσίδο στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Ο Σαλσίδο ήταν εκείνος που στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, πέρασε τον Τάισον και γύρισε την μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Ταξιάρχης Φούντας πλάσαρε για το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ γεμίζοντας την μπάλα στην περιοχή, ο Κοτάρσκι δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα σταθερά, με τον Σαλσίδο να είναι στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή για να πετύχει το 2-1.

Ο Σαλσίδο είχε 11 ενέργειες με την μπάλα όλες κι όλες στα 16 λεπτά του στον αγωνιστικό χώρο και όλες ήταν ποιοτικές. Πέρα από το γκολ και την ασίστ του, είχε δύο στις δύο ντρίμπλες, ενώ κατάφερε να κερδίσει τέσσερις από τις πέντε μονομαχίες που έδωσε σ' ένα κομβικό σημείο στην αναμέτρηση.

Αγωνίστηκε μεν λίγα λεπτά, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στα "χασομέρια" του παιχνιδιού, ωστόσο έδωσε το σπουδαίο τρίποντο στον ΟΦΗ και χρίστηκε MVP της αναμέτρησης. Απέδειξε πόσο ποιοτικός παίκτης είναι και ένα πολύτιμο "όπλο" στα χέρια του Μίλαν Ράσταβατς.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ