ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-3

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-3
ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΟ

Εκδίκηση απο την περσινή ήττα πήρε ο Παναθηναϊκός νικώντας τον ΟΦΗ με 0-3 (Πετρόπουλος, Σάλπι, Ρούκα)

Στο "κυνήγι" του πρωτοπόρου Ολυμπιακού παρέμεινε ο Παναθηναϊκός που πέρασε νικηφόρα και από το Παγκρήτιο σ' ένα ματς που στιγματίστηκε από επεισόδια στις εξέδρες μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων αλλά και των ΜΑΤ και με τον Τεν Κάτε να πηγαίνει στην εξέδρα και να ζητάει από τους οπαδούς του "τριφυλλιού" να σταματήσουν (αλλά και τον Αντωνιάδη από τα μεγάφωνα να κάνει εκκλήσεις).
Οι φιλοξενούμενοι καλύτερα στημένοι... στον αγωνιστικό χώρο πήραν αυτό που ήθελαν περισσότερο και έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους με τρεις ακόμα βαθμούς την ώρα που οι γηπεδούχοι παρέμειναν σε δεινή βαθμολογική θέση με το τέλος του πρώτου γύρου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Κασμερίδης, Ισά, Σταυρακάκης, Μπαρκαουάν (64' Πιθαρούλης), Κουνενάκης, Σφακιανάκης, Σίμιτς, Γκέρμπερ, Ρουμπάκης, Ταραλίδης (44' Αρβανίτης), Πόποβιτς (64' Κοστόβσκι).
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι (78' Ιβανσιτς), Γκούμας, Σιμάο (46' Μάτος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Πετρόπουλος (68' Ρουκάβινα).

Κίτρινες: Κουνενάκης, Σταυρακάκης (ΟΦΗ) / Σιμάο, Σαριέγκι (Παναθηναϊκός)

Κόκκινες: Ρουμπάκης (ΟΦΗ)

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσ/κης)

Με μια ματιά
Χωρίς τους πρώην τρεις "πράσινους" Μάλαρτζ, Ν' Ντόι, Δημούτσο αλλά τον Σφακιανάκη, Σίμιτς και Γκέρμπερ βασικούς παρετάξε την ομάδα του ΟΦΗ, ο Γιάννης Μαντζουράκης, έχοντας ενισχυμένη την άμυνά του σχεδόν με διπλή ζώνη.

Από την άλλη πλευρά ο Χενκ Τεν Κάτε γνωρίζοντας πως η ομάδα του θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης, προτίμησε ένα επιθετικό σχήμα με τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Νίνη πίσω από τον Πετρόπουλο που ήταν αιχμή του δώρατος. Εκτός ενδεκάδας έμεινε ο Τζιόλης και οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν με δύο αμυντικά χαφ (Σίλβα και Σιμάο) ενώ στην άμυνα επέστρεψαν οι Βύντρα και Σαριέγκι.

Τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν με τους φιλοξενούμενους να έχουν αναλάβει από νωρίς τα ηνία του αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας και αναζητώντας από νωρίς ένα γρήγορο γκολ για να πάρει τα ηνία του ματς.

Η δυνατή βροχή μετά τα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού σίγουρα δεν βοήθησε τις δύο ομάδες στο να κάνουν καλό παιχνίδι και έτσι αυτό στηρίχθηκε περισσότερο στην δύναμη, με τους "πράσινους" να δείχνουν καλύτερα στημένοι μέσα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Οσο δράση δεν είχε το ματς στο πρώτο ημίωρο είχε στο τελευταίο τέταρτο, με την πρώτη φάση που στιγμάτισε το ματς να γίνεται στο 33', όταν ο Σαλπιγγίδης που έδειχνε ο πιο απειλητικός παίκτης του "τριφυλλιού" έφυγε στην πλάτη των γηπεδούχων και ο Ρουμπάκης στην προσπάθεια να τον ανακόψει τον "γκρέμισε" και ο κ. Καλόπουλος τον απέβαλε ως τελευταίο παίκτη με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο φάουλ που εκτέλεσε στην εξέλιξη της φάσης (36') από τον Καραγκούνη, ο Κασμερίδης απέκρουσε με το ένα χέρι και στην επαναφορά ο πρωοθημένος Γκούμας με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρο.

Οι παίκτες του Τεν Κάτε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες αναζητούσαν μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους το γκολ, εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο δεν είχαν και την τύχη με το μέρος τους.

Αυτό φάνηκε και στο 39' όταν μετά την σέντρα του Νίνη από δεξιά, ο Σαλπιγγίδης κάνει ένα γυριστό σουτ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ στην τελευταία καλή στιγμή των "πράσινων" στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, ο Χενκ Τεν Κάτε προτίμησε τον Μάτος αντί του "κιτρινισμένου" Σιμάο (για να μην ρισκάρει) και ο Ολλανδός είδε στα πρώτα λεπτά την πίεση των παικτών του να μην "καρποφορεί" σε προσπάθειες των Πετρόπουλου και Σπυρόπουλου.

Τα επεισόδια που είχαν αρχίσει μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων από την ανάπαυλα συνεχίστηκαν και πήραν έκταση μετά το πρώτο 5λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, με συνέπεια την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης (αφού έπεσε ο Γκούμας στο έδαφος) λόγω χρήσης χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τελικά μετά από 9λεπτη διακοπή, η αναμέτρηση ξεκίνησε και πάλι και αφού ο κ. Καλόπουλος επιθεώρησε το γήπεδο.

Η διακοπή αυτή φάνηκε να έβγαλε εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους αφού με΄την έναρξη και πάλι δεν είχαν την ίδια συγκέντρωση και οι παίκτες του Τεν Κάτε το εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο. Αρχικά, στο 52' μετά από σέντρα του Καραγκούνη, ο Πετρόπουλος με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους" με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να μην πανηγυρίζει το γκολ, λόγω του γεγονός ότι έπαιζε πέρσι στην ομάδα της Κρήτης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (56') ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με "μαγική" πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη (έπαιξαν το ένα-δύο) και αφού πέρασε ο διεθνής επιθετικός και τον Κασμερίδη πλάσαρε εύστοχα προλαβαίνοντας τους Μπαρκαουάν και Σφακιανάκη, βάζοντας με το 0-2, "φωτιά" στην εξέδρα των "πράσινων" που συνέχισαν τα επεισόδια με τους ομολογους τους από την πλευρά του ΟΦΗ και τα ΜΑΤ.

Για τον λόγο αυτό, ο Τεν Κάτε συνοδεία του Αλέξανδρου Τζόρβα πήγαν στην πλευρά των οπαδών τους και των επεισοδίων και ζήτησε να σταματήσουν κάνοντας νεύμα και δείχνοντας το "τριφύλλι" στο στήθος (αλλά και ένα ευχαριστώ...)

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έδωσε ένα "πρόωρο" τέλος στο παιχνίδι με τον Ολλανδό τεχνικό να "ρίχνει" στην αναμέτρηση τόσο τον Ιβανσιτς όσο και τον Ρουκάβινα, με τον Κροάτη επιθετικό να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις ο Νίνης με μια "γλυκιά" σέντρα βρήκε τον Ρουκάβινα και εκείνος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
Συνέντευξη Τύπου
Γιάννης Ματζουράκης (ΟΦΗ): " Εκανα τα πλάνα μου με τον Ν' Ντόι, ο οποίος ήταν στην αποστολή μέχρι τις 5 το απόγευμα, αλλά όταν πήγα στο πούλμαν, ο παίκτης δεν ήταν εκεί. Να ρωτήσετε την εταιρία (σ.σ. εννοώντας τη διοίκηση για το γιατί συνέβη αυτό).

Όταν μια ομάδα έχει ελλείψεις είναι δύσκολο, γιατί δεν μπορεί να αλλάζει. Είχαμε προβλήματα και στο παιχνίδι, με την αποβολή και τους τραυματισμούς, Όσοι δεν παίζουν είναι προβλήματα, γιατί είχαν παίξει και στο προηγούμενο παιχνίδι. Για τον Εντόι το γνώριζα, αλλά είναι δυσκολία για οποιοδήποτε προπονητή όταν δεν παίζει κάποιος παίκτης.

Τον ετοίμασα για να παίξει. Όταν προετοίμασα το παιχνίδι τον ρώτησα αν είναι καλά για να παίξει και μου είπε ότι είναι καλά. Μετά όμως δεν ήταν στο πούλμαν. Ρωτήστε την εταιρία για τα περαιτέρω. Από τη στιγμή που ο Εντόι δεν ήταν στο πούλμαν, εγώ δεν ξέρω. Η εταιρία θα σας απαντήσει.

Υπάρχει ο εύκολος δρόμος και ο δύσκολος, που είναι να μείνω δίπλα στα παιδιά (και σε ερώτηση αν παραιτηθεί είπε:) Είναι ένα ερωτηματικό.

Είχαμε προβλήματα πριν το παιχνίδι. Βρήκαμε κι άλλα μέσα στο παιχνίδι, ακόμα πιο δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από μας και μας νίκησε. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και πρέπει να ζητάμε περισσότερα. Κάθε ήττα για μας είναι οδυνηρή. Το έχω ξαναπεί και θα το λέω.







".

Χενκ Τεν Κάτε (Παναθηναϊκός): " Δεν παίξαμε καλά και χάσαμε πολλές ευκαιρίες και το σκορ θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο. Δεν ήταν καλά αυτά που συνέβησαν στις εξέδρες. Δεν μου άρεσαν αυτά που είδα γιατί μεταξύ άλλων ήταν το τελευταίο παιχνίδι των 100 ετών του Παναθηναϊκού.

(- για τα επεισόδια) Ήλπιζα ότι αν πήγαινα προς το μέρος των οπαδών, θα μπορούσα να ηρεμήσω την κατάσταση. Τελικά ίσως το κατάφερα λίγο, γιατί ηρέμησαν κάπως στη συνέχεια. Δεν είναι καλό γιατί ό,τι συμβαίνει και στην κερκίδα, έχει αντίκτυπο και στην ομάδα. Δεν είναι καλό για κανέναν όταν γίνονται αυτά και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό.

(- για την αγωνιστική εικόνα) Κρίθηκε στην ποιότητα, γιατί είχαμε μεγαλύτερη ποιότητα από τον ΟΦΗ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν παίξαμε καλά, γιατί αν παίζαμε καλά, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Η άμυνα ήταν καλή γιατί δεν δώσαμε ευκαιρίες στον ΟΦΗ, αλλά οι επιθετικοί μας δεν ήταν καλοί σήμερα.

( -για την αποβολή του Ρουμπάκη) Ήμασταν ήδη καλύτεροι από το πρώτο μέρος όταν παίζαμε 11 με 11 και μπορούσαμε να είμαστε μπροστά στο σκορ με 3-0. Βέβαια, πάντα βοηθά όταν έχουμε παίκτη παραπάνω.

(- για την απουσία του Ν’ Ντόι) Το σχέδιό μας για το παιχνίδι δεν είναι για έναν παίκτη, αλλά για την δική μας ομάδα. Ο Ν’ Ντόι είναι καλός παίκτης, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ο Μαραντόνα.







"

Φανούρης Βατσινάς (πρόεδρος ΟΦΗ): " Ενα πράγμα έχω να πω. Αυτά που είδαμε σήμερα είχαμε χρόνια να τα δούμε. Μου θύμισε παλιές εποχές. Με ευθύνη της διοίκησης του Παναθηναϊκού δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα στο γήπεδο αυτό."

Αντώνης Αντωνιάδης (αντιπρόεδρος Παναθηναϊκού): " Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί γίνεται αυτό το πράγμα. Τι να πω... Πώς γίνεται να κάνουν τόσα χιλιόμετρα αυτά τα παιδιά για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα και όμως να επιδίδονται σε επεισόδια και εντάσεις, δηλαδή σε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Εχουμε διοικητικό συμβούλιο και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας."

Αντώνης Πετρόπουλος: " Δεν πρέπει να γίνονται επεισόδια στα γήπεδα, επιτέλους πρέπει να σταματήσουν. Στο ματς, παίξαμε πολύ καλά, και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κουμπωμένοι, μετά την αποβολή όμως καταφέραμε να σκοράρουμε και έτσι ανοίξαμε το παιχνίδι.

Μπορεί να κάναμε άσχημες χρονιές, ωστόσο φέτος τα πήγαμε πολύ καλά. Ο κόσμος μας βοήθησε, ήταν εκπληκτικός. Φάνηκε από το παιχνίδι μας βελτιώνεται. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και το παλεύουμε. Ο Ολυμπιακός έμαθα ότι κέρδισε στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και να εκμεταλλευτούμε όποιο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού.

Δεν θα μας επηρεάσει η διακοπή για την συνέχεια. Θα ξεκουραστούμε και θα είμαστε έτοιμοι για το ματς με την ΑΕΚ. Η αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ αργεί ακόμα. Ως τότε θέλουμε νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος. Αν κάνουμε ένα καλό ματς στην Ισπανία, τότε στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο βοηθό μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.



"

Αντε Ρουκάβινα: " Μετά τη σπουδαία νίκη που πετύχαμε απέναντι στον ΟΦΗ πάμε χαρούμενοι στις γιορτές που έρχονται. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει πνεύμα νικητή. Συνεχίζουμε να νικάμε και αυτό μας κάνει ευτυχισμένους. Παλεύουμε και είμαστε ομάδα. Είμαστε καλύτεροι απ' ότι το καλοκαίρι και το αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι. Νιώθω πολύ όμορφα και για το γκολ που σημείωσα, ωστόσο αυτό είναι απόρροια ομαδικής δουλειάς. Ολοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν μετά τις γιορτές."

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ: " Ηταν ένα καλό αποτέλεσμα για μας. Θέλαμε να νικήσουμε, το καταφέραμε και συνεχίζουμε. Ημουν στα αποδυτήρια και μόλις βγήκα κατάλαβε τι γίνονταν στις εξέδρες."

Κόσμιν Μπαρκαουάν: " Χάσαμε ένα ακόμα ματς και είμαστε σε δύσκολη θέση. Η ζωή μας πιο δύσκολη.Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Πληρωνόμαστε για να παίζουμε ποδόσφαιρο. Εάν οι οπαδοί πιστεύουν πως το να δημιουργούν επεισόδια είναι κάτι καλό, για εμάς είναι κάτι το τελείως αρνητικό. Ούτως ή άλλως στο τέλος κανείς δεν κερδίζει κάτι από τα γεγονότα αυτά."
Όλα τα λεφτά...
Τα δύο πανό μηνύματα των οπαδών του ΟΦΗ και Παναθηναϊκού. Οι Κρητικοί στο πανό τους έγραφαν: " Αϊ Βασίλη σε παρακαλώ στείλε μας έναν ιδιοκτήτη αληθινό..." και οι "πράσινοι": " Παναθηναϊκός... Τρόπος Ζωής". Τέλος την κίνηση του Τεν Κάτε να πάει στην εξέδρα και να ζητήσει από την πλευρά των "πράσινων" οπαδών να σταματήσουν τα επεισόδια.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την δυνατή βροχή από την αρχή σχεδόν του αγώνα που δυσκόλευε τις ενέργειες και προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών και τα επεισόδια των οπαδών των δύο ομάδων με συνέπεια την χρήση χημικών (απαράδεκτη ενέργεια) των ΜΑΤ.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
ΟΦΗ (Μαντζουράκης): Κασμερίδης, Ισά, Σταυρακάκης, Μπαρκαουάν, Κουνενάκης, Σφακιανάκης, Σίμιτς, Γκέρμπερ, Ρουμπάκης, Ταραλίδης, Πόποβιτς
Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Πετρόπουλος
1' Έναρξη αγώνα
11' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπαρκαουάν
23' Σχόλιο
Κακό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, που έχουν περιοριστεί σε ενέργειες στο χώρο του κέντρου
33' Κόκκινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ρουμπάκη για μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ
36' Δοκάρι Παναθηναϊκός Γκούμας
Ο Καραγκούνης εκτελεί φάουλ, ο Κασμερίδης διώχνει δύσκολα την μπάλα και από κοντά ο Γκούμας την στέλνει στο δοκάρι
39' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σιμάο
42' Δοκάρι Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Σέντρα του Νίνη από δεξιά, ο Σαλπιγγίδης κάνει ένα γυριστό σουτ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
44' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Αρβανίτης στη θέση του Ταραλίδη
45' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Μάτος στη θέση του Σιμάο
47' Κεφαλιά Παναθηναϊκός Πετρόπουλος
Σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Πετρόπουλος παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνά άουτ
48' Σουτ Παναθηναϊκός Σπυρόπουλος
Σουτ του Σπυρόπουλου από θέση μέσα αριστερά, η μπάλα φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι
49' Σχόλιο
Προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης λόγω χρήσης χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Μετά από 9λεπτη διακοπή, η αναμέτρηση ξεκινά και πάλι
52' Γκολ Παναθηναϊκός Πετρόπουλος
Σέντρα του Καραγκούνη από αριστερά, ο Πετρόπουλος στην κεφαλιά, η μπάλα περνά πάνω από τον Κασμερίδη και καταλήγει στα δίχτυα
56' Γκολ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Ωραίος συνδυασμός από Σαλπιγγίδη και Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον πρώτο να περνά τον Κασμερίδη και με πλασέ να κάνει το 0-2
59' Κεφαλιά Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, σκαστή κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
60' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Σταυρακάκης
64' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Διπλή αλλαγή για τον ΟΦΗ. Πιθαρούλης και Κοστόβσκι στη θέση των Μπαρκαουάν και Πόποβιτς
70' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ρουκάβινα στη θέση του Πετρόπουλου
70' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σαριέγκι
73' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Βύντρα
78' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ίβανσιτς στη θέση του Σαριέγκι
81' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης εξ επαφής στέλνει την μπάλα άουτ
90' Γκολ Παναθηναϊκός Ρουκάβινα
Σέντρα του Νίνη από δεξιά, ο Ρουκάβινα με κεφαλιά κάνει το 0-3 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων
90' Λήξη αγώνα






















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ