ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΟΦΗ-Πανιώνιος 3-1

ΟΦΗ-Πανιώνιος 3-1
ντρουλιτς

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και σκόραρε στο 5’ όμως ένα ανύπαρκτο πέναλτι και ο μούδιασμα στην αρχή του δευτέρου μέρους, κόστισαν την ήττα και την 5η θέση

Ο Πανιώνιος κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό με το γκολ του Γουνδουλάκη, όμως στο 40’ ο διαιτητής, είδε πέναλτι στο χέρι του Ρουμπάκη (!!!) υπέρ του ΟΦΗ. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ντρούλιτς. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε… μόνος του στο γήπεδο και στο 47’ πήρε το προβάδισμα με τον Οφορίκουε, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ντρούλιτς με δεύτερο πέναλτι χάρισε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Νεοσμυρνιώτες.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ναγκουέιρα, Μπελεβώνης, Ντρούλιτς, Οφορίκουε, Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κωνσταντινίδης, Μονιάκης, Σίμιτς

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Ενσαλίβα, Τσκιτισβίλι, Μάκος, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Εξουζίδης, Τζιμπούρ, Λουρένσο
td> Με μια ματιά
Ο Έβαλντ Λίνεν, επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην θέση του τιμωρημένου, Μαρσέλο Πλετς, τον Σάββα Εξουζίδη, ενώ από την άλλη ο ΟΦΗ ξεκίνησε με την συνηθισμένη ενδεκάδα του.

Δύο από τις τρείς πιο φορμαρισμένες (μαζί με τον Άρη) ομάδες του πρωταθλήματος, εγγυούνταν πως ο αγώνας που θα δούμε, θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι με έπαθλο το προβάδισμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το κλίμα εκτός από τις άδειες εξέδρες, όμως ήρθε να χαλάσει γρήγορα-γρήγορα το γκολ του Φανούρη Γουνδουλάκη μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα. Ο Λουρένσο, βρήκε με κάθετη μπαλιά τον δεξιό εξτρέμ των «κυανέρυθρων», αυτός απέναντι από τον Σηφάκη και παρότι, έκανε λάθος στην ντρίμπλα του κατάφερε να τον ξεπεράσει και να γράψει το 1-0.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού, βέβαια, δεν θα μπορούσε να μείνει τόσο ψηλά και έτσι σταδικακά, έπεφτε με τον ΟΦΗ όμως να έχει την υπεροχή και να φτάνει συχνά-πυκνά στην περιοχή του Κένινγκ, χωρίς όμως αυτός να απειλείται ουσιαστικά εκτός από την φάση του 25ου λεπτού, όταν ο Μονιάκης ξεπέρασε από αριστερά Μανιάτη και Ενσαλίβα, έβγαλε την σέντρα, με τον Ντρούλιτς να σουτάρει, τον Κένινγκ όμως να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του.

Η αναμέτρηση, συνεχίστηκε χωρίς την μεγάλη φάση μέχρι το 40ό λεπτό, όταν μετά από σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, ο επόπτης είδε χέρι του Μανιάτη, ενώ στην πραγματικότητα ο Ρουμπάκης ήταν αυτός που η μπάλα βρήκε στο χέρι του, δίνοντας πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Ντρούλιτς εκτέλεσε εύστοχα από την «λευκή βούλα» και ισοφάρισε για την ομάδα του, με τις ομάδες να πηγαίνουν, μετά από δύο λεπτά στα αποδυτήρια με ισόπαλο σκορ και ανοιχτούς… λογαριασμούς για την επανάληψη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πανιώνιος βγήκε μουδιασμένος στο γήπεδο και πριν προλάβει καλά-καλά να μπει στον αγωνιστικό χώρο δέχτηκε το γκολ από τον Οφορίκουε, ο οποίος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή νικώντας τον Κένινγκ, μετά από σέντρα του Μονιάκη και στρώσιμο του Σίμιτς.

Πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουν, οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ο ΟΦΗ βγήκε και πάλι από αριστερά, με τον Μανιάτη να μην έχει τις βοήθειες που θα έπρεπε, ο Ρουμπάκης μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μπερτέ και αυτήν την φορά, ο διαιτητής καταλογίζει δικαιολογημένα) το πέναλτι.

Ο Ντρούλιτς εκτέλεσε και το δεύτερο πέναλτι της ομάδα του εύστοχα, γράφοντας στο 50ό λεπτό το 3-1 και ψαλιδίζοντας τις ελπίδες του Πανιωνίου για θετικό αποτέλεσμα. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Πανιώνιο, ο οποίος πίεζε για το γκολ που θα τον επανέφερε στο κηνύγι της νίκης, όμως κάτι τέτοιο δεν ήρθε, όσο και αν προσπάθησαν οι «κυανέρυθροι».

Το γκολ, αυτό άλλωστε θα τους έβαζε από πάνω στην ισοβαθμία με τον ΟΦΗ, ενώ τώρα οι Κρητικοί και μετά από την ήττα του ΠΑΟΚ, στο Περιστέρι βρίσκονται στην 6η θέση, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, ο οποίος καταλαμβάνει πλέον την 5η.
td> Όλα τα λεφτά...
Οι οπαδοί του Πανιωνίου, που ταξίδεψαν μέχρι την Κρήτη για να υποστηρίξουν την ομάδα τους και ήταν οι μόνοι που ακούγονταν στο Παγκρήτιο.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το σφύριγμα του διαιτητή στην φάση του πρώτου πέναλτι του ΟΦΗ. Σε χέρι του Ρουμπάκη, πέναλτι για τον ΟΦΗ (!!!)
td> Συνέντευξη Τύπου
Έβαλντ Λίνεν: "Ήταν η μεγαλύτερη κλεψιά που έχω δει στη ζωή μου. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί στην Αγγλία ή τη Γερμανία και ο ποδοσφαιριστής δεν τηρούσε το fair-play όντας ειλικρινής, θα τιμωρούνταν με δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες αποκλεισμό".

Ράινερ Μάουρερ: "Είμαστε ευχαριστημένοι για τη νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Το πέναλτι δεν έκρινε την αναμέτρηση. Μην ξεχνάμε πως στο ματς της Αθήνας στον πρώτο γύρο, είχε άδικα δεχθεί κόκκινη κάρτα ο Κουνενάκης".
td> To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
Σηφάκης, Ναγκουέιρα, Μπελεβώνης, Ντρούλιτς, Οφορίκουε, Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κωνσταντινίδης, Μονιάκης, Σίμιτς
Η 11άδα των φιλοξενούμενων OΦΗ
Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Ενσαλίβα, Τσκιτισβίλι, Μάκος, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Εξουζίδης, Τζιμπούρ, Λουρένσο
1' Έναρξη αγώνα
5' Γκολ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Λουρένσο περνά κάθετη μπαλιά στον Γουνδουλάκη, ο οποίος μόνος του απέναντι από τον Σηφάκη, τον ξεπερνά και γράφει το 1-0.
11' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος είναι καλύτερος μέχρι στιγμής και αυτό φαίνεται άλλωστε από το προβάδισμα που διατηρεί.
14' Κίτρινη κάρτα OΦΗ Οφορίκουε
20' Κεφαλιά OΦΗ
Εκτέλεση φάουλ από τον Ντρούλιτς, από αριστερά, ο Κωνσταντινίδης πιάνει την κεφαλιά, υπό πίεση όμως η μπάλα καταλήγει πολύ άουτ.
25' Σουτ OΦΗ Ντρούλτς
Ο Μονιάκης από αριστερά, ξεφεύγει από το μαρκάρισμα των Μανιάτη και Ενσαλίβα, βγάζει την μπάλιά εκεί που είναι ο Ντρούλιτς, με τον τελευταίο μέσα στην περιοχή να σουτάρει τον Κένινγκ, όμως να διώχνει εντυπωσιακά.
28' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Τζιμπούρ
41' Πέναλτι OΦΗ
Λανθασμένη απόφαση του επόπτη που βλέπει αντί για χέρι του Ρουμπάκη, χέρι του Μανιάτη μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου.
42' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
43' Γκολ OΦΗ Ντρούλιτς
Ο Ντρούλιτς εκτελεί εύστοχα και γράφει το 1-1.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Γκολ OΦΗ Οφορίκουε
Ο Μονιάκης από αριστερά, σέντραρε, ο Σίμιτς έστρωσε στον Οφορίκουε και αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-1.
47' Πέναλτι OΦΗ
Ο Ρουμπάκης μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, ο Μπερτέ τον ανατρέπει και ο διαιτητής, αυτήν την φορά δικαιολογημένα, δίνει το πέναλτι
48' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μπερτέ
49' Γκολ OΦΗ Ντρούλιτς
Με δεύτερη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, γράφει το 3-1
55' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Φερνάντες παίρνει την θέση του Εξουζίδη
55' Αλλαγή παίκτη OΦΗ
Ο Νουαφόρ παίρνει την θέση του Ρουμπάκη.
62' Φάουλ Πανιώνιος Λουρένσο
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουρένσο, η μπάλα, όμως φεύγει λίγο άουτ.
69' Αλλαγή παίκτη OΦΗ
Ο Εντνίλσον, παίρνει την θέση του Ντρούλιτς
74' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Αραβίδης παίρνει την θέση του Γουνδουλάκη
80' Αλλαγή παίκτη OΦΗ
Ο Πλούσης παίρνει την θέση του Οφορίκουε
82' Αλλαγή παίκτη OΦΗ
Ο Καρνέιρο στην θέση του Τσκιτισβίλι
90' Κίτρινη κάρτα OΦΗ Ισά
90' Λήξη αγώνα























TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ