ΟΦΗ

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0
Ντεγιάνοφ

Σε έναν αγώνα που κάθε μία ομάδα είχε από ένα καλό ημίχρονο, ο ΟΦΗ κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ, εξαιτίας ενός γκολ που πέτυχε με εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή ο Ντεγιάνοφ.

Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για τον ΟΦΗ. Πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση και δύο μόλις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν εκτός από τον αγώνα και τον... χαμένο Ντεγιάνοφ που σήμερα πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ αλλά κέρδισαν επίσης και την χαμένη τους αυτοπεποίθηση, που την είχαν χάσει προς στιγμή μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Ξάνθη.

Όσο για τον δικέφαλο; Αγνοεί την νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές.

Από την ώρα που ήρθε νέα διοίκηση στον ΠΑΟΚ και οι ποδοσφαιριστές του άρχισαν να βλέπουν ξανά το... χρώμα του χρήματος δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι απλά είναι ένα γεγονός.

Ο ΠΑΟΚ σε όλα αυτά τα τελευταία ματς που έχει χάσει δεν ήταν χειρότερος από τότε που πετύχαινε σερί νίκες. Απλά λιγότερο τυχερός. Ας θυμηθούμε κάποια γκολ των αντιπάλων που ακυρώθηκαν, την "ρέντα" Μίετσελ που στα τρία τελευταία ματς έχει βάλει μόνο ένα γκολ, αλλά και τις γκάφες Τοχούρογλου, Μέγκαχεντ.

Έχει γίνει αντιληπτό πλέον ότι αυτή η χρονιά για τον δικέφαλο ήταν χαμένη πριν αρχίσει και η έξοδος στο UEFA θα είναι επιτυχία. Διότι από τον δικέφαλο λείπει η ποιότητα. Αυτή που θα αναζητηθεί του χρόνου αφού πρώτα αλλάξει η διοικητική κατάσταση.

Ο δικέφαλος δεν ήταν χειρότερος από τον ΟΦΗ αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, όπως πχ λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα όταν ο Χαραλάμπους μόνος του απέναντι στον Σηφάκη δεν σκόραρε.

Λείπει λοιπόν η ποιότητα από ορισμένους ποδοσφαιριστές. Λείπει και το "δεκάρι" που θα κάνει παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ να πάρουν τις πάσες που χρειάζονται μέσα στην περιοχή του αντιπάλου.

Ο "αγνοούμενος" Σικαμπάλα βγήκε πέρσι πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα...
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ: Σηφάκης, Πίτσος, Ουέλινγκτον, Ισά, Αρβανίτης, Ρουμπάκης, Κωνσταντινίδης (57' Δέντσας), Σφακιανάκης, Ντεγιάνοφ, Οφορίκουε (78' Νουαφόρ), Ντρούλιτς (83' Μιχελακάκης)

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Αραμπατζής, Χασιώτης, Μελίσσης, Κωνσταντινίδης, Γκονζάλες (60' Τσίγκας), Χαραλάμπους, Μπαλάφας, Ηλιάδης (76' Μούμιν), Χαραλαμπίδης (69' Τόργκελε), Μίετσελ
td> Με μια ματιά
Δύο φορές έλειψε ο Ζαγοράκης στα τελευταία ματς και ο ΠΑΟΚ έχασε και τις δύο. Η εμπειρία του μάλλον είναι αναγκαία στην νεανική ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Βούκοτιτς “φοβήθηκε” το ματς και ξεκίνησε με έναν μόνο επιθετικό τον Μίετσελ. Ο ΟΦΗ στην αρχή μπήκε πιο δυνατά. Το ματς είχε ρυθμό αλλά όχι πολλές ευκαιρίες.

Ο δικέφαλος προσπάθησε να πιέσει ψηλά αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ΟΦΗ με τον Οφορίκουε αλλά και τον Ντρούλιτς έβαλε την μπάλα κάτω και κέρδισε τις μονομαχίες. Στη συνέχεια η απόδοση των φιλοξενουμένων ανέβηκε και ο Χαραλάμπους στο 45' έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ στο τετ α τετ που έχασε.

Η μπάλα τιμωρεί λένε και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ χωρίς να κάνει κάποια εξαιρετική ευκαιρία πήρε το προβάδισμα χάρη στο σπουδαίο γκολ του Ντεγιάνοφ στο 54' .

Ο Βούκοτιτς αντέδρασε, έβαλε Τόργκελε και Τσίγκα στο ματς αλλά ήταν σαν να μην το έκανε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 3 επιθετικούς αλλά αυτό δεν φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον ΟΦΗ να κυριαρχεί ως το τέλος, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ντρούλιτς στο 55'.
td> Συνέντευξη Τύπου
Μάουρερ: "Πολύ σημαντικοί βαθμοί"

Πολύ σημαντικούς χαρακτήρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης επί του ΠΑΟΚ ο τεχνικός του ΟΦΗ, Ράινερ Μάουρερ, ενώ ο προπονητής του Δικεφάλου, Μόμτσιλο Βούκοτιτς, έκανε λόγο για τις αδυναμίες της ομάδας τους μετά το γκολ του Ντεγιάνοφ.

" Για μας ήταν πολύ σημαντικοί οι σημερινοί βαθμοί της νίκης. Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά από δύο παιχνίδια και τα καταφέραμε", τόνισε αρχικά ο Μάουρερ και συνέχισε: " Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα στο να δημιουργήσαμε ευκαιρίες και από δύο δικά μας λάθη, έκανε ο ΠΑΟΚ δύο καλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερη οργάνωση και συγκέντρωση. Ήρθε και το γκολ του Ντεγιάνοφ, το οποίο μας χάρισε και τη νίκη. Ο Ντεγιάνοφ είναι ένας παίκτης ο οποίος όταν παίζει καλά, μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα".

Για την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο είπε: " Στο δεύτερο ημίχρονο όλη η ομάδα πάλεψε πολύ καλά. Δεν ήταν μόνο το γκολ που πετύχαμε, αλλά δεν επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να κάνει και καμία ευκαιρία από την πλευρά του. Οι παίκτες μου ήταν μαχητές σε ολόκληρο το παιχνίδι".

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την βαθμολογία λέγοντας: " Αν κοιτάξουμε τώρα τη βαθμολογία θα δούμε ότι όλοι είναι πολύ κοντά. Από την 4η θέση που είναι ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 15η θέση, όλες οι ομάδες βρίσκονται αρκετά κοντά στο βαθμολογικό πίνακα. Εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Δεν πρέπει να κοιτάμε τώρα την 5η θέση που βρισκόμαστε. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να είμαστε εξίσου καλοί και ακόμη καλύτεροι στο δεύτερο γύρο".

Τέλος στάθηκε και στο παιχνίδι Κυπέλλου που ακολουθεί λέγοντας: «Πριν αρχίσει ο δεύτερος γύρος, έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το Κύπελλο μέσα στην εβδομάδα. Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή χρονιά για τον ΟΦΗ, όμως πρώτα θα πρέπει να περάσουμε και στους προημιτελικούς του Κυπέλλου».


Βούκοτιτς: "Φάνηκαν οι αδυναμίες μας"

" Μετά από το γκολ που φάγαμε φάνηκαν ακόμη περισσότερο οι αδυναμίες που είχαμε τον τελευταίο καιρό", παραδέχτηκε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς στο ξεκίνημα των δηλώσεών του με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να εξηγεί:

" Δηλαδή μετά από το γκολ δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σωστά, κάπου χάνουμε την πειθαρχία και χαλάμε το παιχνίδι μας. Παρόλο που προσπαθήσαμε μετά από το γκολ που δεχθήκαμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι με περισσότερους επιθετικούς, για να φτάσουμε στην ευκαιρία και το γκολ δεν καταφέραμε να έχουμε αποτέλεσμα".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ακόμα και στον παράγοντα κούραση λέγοντας: " Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι και η κούραση, όχι τόσο σωματική αλλά ψυχική. Βλέπουμε ότι στις δυσκολίες η ομάδα δεν αντιδρά, και σίγουρα αυτό με προβληματίζει. Και με προβληματίζει πριν από το σημαντικό παιχνίδι του Κυπέλλου. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός στον οποίο έχουμε φιλοδοξίες και θέλουμε να προχωρήσουμε.

Προσπαθώ να φρεσκάρω λίγο την ομάδα βάζοντας κάποια καινούρια πρόσωπα μέσα στην 11άδα, αλλά φαίνεται ότι δεν έχουμε τόσο βοήθεια από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο.

Ελπίζω στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη να έχουμε στη διάθεσή μας και τους τρεις παίκτες που έλειπαν σήμερα. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε μία υπερπροσπάθεια στο ματς με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο για να καταφέρουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο", για να καταλήξει δίνοντας συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για τη νίκη του.
td> Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Ντεγιάνοφ. Σε έναν αγώνα που οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή, ο Βούλγαρος έκανε αυτό που έπρεπε. Έπιασε ένα σουτ κεραυνό από τα 20 περίπου μέτρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού ούτε ο Φερνάντεζ, που έπεσε δεν κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ταλαιπώρησαν αρκετά την μπάλα έξω από τις δύο μεγάλες περιοχές και έλειπε η έμπνευση για το κάτι παραπάνω...
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
ΟΦΗ: Σηφάκης, Αρβανίτης, Πίτσος, Ντρούλιτς, Οφορίκουε, Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Ντεγιάνοφ, Κωνσταντινίδης

ΠΑΟΚ Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Χασιώτης, Μπαλάφας, Μελίσσης, Ηλιάδης, Χαραλάμπους, Χαραλαμπίδης, Μίετσελ, Γκονζάλες

1' Έναρξη αγώνα
2' Κόρνερ OΦΗ
4' Κόρνερ OΦΗ
Δεύτερο κόρνερ για τον ΟΦΗ μέσα στα πρώτα 4 λεπτά. Κενά έχει η άμυνα του ΠΑΟΚ που ωστόσο προσπαθεί να πιέσει στο κέντρο
5' Σχόλιο OΦΗ
Ο ΟΦΗ έχει ξεκινήσει καλύτερα. Έχει την κατοχή της μπάλας και προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ανύπαρκτος ο ΠΑΟΚ που δνε έχει περάσει το κέντρο.
6' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μίετσελ
Πρώτη επίθεση του δικεφάλου και παραλίγο να μπει το γκολ. Ο Μίετσελ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά σε πλάγια θέση, βγήκε ο Σηφάκης και απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Πολωνού.
10' Κίτρινη κάρτα OΦΗ Πίτσος
11' Σχόλιο
Αρχίζει να ανεβαίνει ο ΠΑΟΚ που πιέζει ψηλά τον αντίπαλο του.
18' Οφσάιντ ΠΑΟΚ
Λανθασμένα δίνει οφσάιντ ο επόπτης και σταματάει επίθεση του ΠΑΟΚ.
21' Σουτ ΠΑΟΚ Γκονζάλες
Εκτέλεση φάουλ του Ισπανού η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.
23' Σχόλιο
Ανοιχτό ματς διεξάγεται στην Κρήτη, ωστόσο οι ευκαιρίες είναι λίγες.
25' Σουτ OΦΗ Ντρούλιτς
Δοκιμάζει το σουτ ο Ντρούλιτς αλλά στέλνει την μπάλα άουτ
26' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Χαραλαμπίδης
27' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Γκονζάλες
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Σουτ του Χαραλαμπίδη κοντράρεται, η μπάλα παίρνει ύψος και ο Γκονζάλες μόνος του απέναντι στον Σηφάκη δεν πιάνει καλά την κεφαλιά με αποτέλεσμα ή μπάλα να φύγει άουτ
34' Κόρνερ ΠΑΟΚ
36' Οφσάιντ OΦΗ
Λανθασμένη απόφαση του επόπτη που δίνει οφσάιντ ενώ ο Οφορίκουε ήταν σε κανονική θέση
37' Σουτ OΦΗ Ντρούλιτς
Πολύ δυνατό σουτ του Ντρούλιτς από μακριά αλλά η μπάλα φεύγει πολύ πάνω από το οριζόντο δοκάρι του Φερνάντεζ
38' Κόρνερ ΠΑΟΚ
41' Σουτ OΦΗ Σφακιανάκης
45' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Χαραλάμπους
Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Χαραλάμπους. Ο Μίετσελ μπαίνει στην μεγάλη περιοχή δίνει την πάσα στον Χαραλάμπους και αυτός από το ύψος του πέναλτι εντελώς μόνος, στέλνει την μπάλα πάνω στον Σηφάκη.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Σχόλιο
Πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να έχει συμβεί κάτι. Ο ΠΑΟΚ έχει πάντως την κατοχή της μπάλας.
52' Κόρνερ OΦΗ
54' Γκολ OΦΗ Ντεγιάνοφ
Εκπληκτικό γκολ του Ντεγιάνοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ-κεραυνό, έξω από την μεγάλη περιοχή.
55' Ευκαιρία OΦΗ Ντρούλιτς
Μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ με τον Ντρούλιτς να βγαίνει τετ α τετ με τον Φερνάντεζ, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ λέει "όχι".
57' Αλλαγή παίκτη OΦΗ
Βγήκε ο Κωνσταντινίδης, μπήκε ο Δέντσας.
60' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Βγήκε ο Γκονζάλες, μπήκε ο Τσίγκας.
69' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Βγήκε ο Χαραλαμπίδης, μπήκε ο Τόργκελε.
73' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπαλάφας
75' Σχόλιο
ΟΦΗ παίζει... μόνος του μετά το γκολ που πέτυχε αφού έχει κερδίσει από τον ΠΑΟΚ, τον χώρο του κέντρου.
76' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Μπήκε ο Μουμίν, βγήκε ο Ηλιάδης
77' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μίετσελ
78' Αλλαγή παίκτη OΦΗ
Βγήκε ο Οφορίκουε, μπήκε ο Νουαφόρ
83' Αλλαγή παίκτη OΦΗ
Βγήκε ο Ντρούλιτς, μπήκε ο Μιχελακάκης
90' Κόρνερ OΦΗ
90' Λήξη αγώνα

















































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ