STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ-Ξάνθη 0-2

ΟΦΗ-Ξάνθη 0-2
Σκόντα πανηγυρικό

Η Ξάνθη πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη και προσπέρασε τον ΟΦΗ στον βαθμολογικό πίνακα



td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Κουνενάκης, Πίτσος (74΄ Ντεγιάνοφ), Ισά, Ουέλιγκτον, Κωνσταντινίδης (53΄ Δέντσας), Μπελεβώνης, Σφακιανάκης, Σιλά (59΄ Μιχελακάκης), Οφορίκουε, Νουαφόρ

Ξάνθη (Τάκης Λεμονής): Μάλαρζ, Κοντοδήμος, Μαχράτζε, Άντζας, Λαμπριάκος, Ζουέλα, Κιντάνα (+90΄ Μπάρκογλου), Μεσέρα, Γαρπόζης (87΄ Ντελκάδο), Μάνσο (77΄ Φλίσκας), Βρύζας
Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες: Πίτσος, Κουνενάκης, Μπελεβώνης - Λαμπριάκος
Κόκκινης: Λαμπριάκος (74΄-δεύτερη κίτρινη)
td> Με μια ματιά
Με μία εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους και πήρε προβάδισμα ασφαλείας. Στο 18΄, μετά από φάουλ του Μεσέρα και κεφαλιά-πάσα του Ζουέλα, ο Γαρπόζης «έσπρωξε» τη μπάλα στην κενή εστία και άνοιξε το σκορ.

Εξι λεπτά αργότερα, ο Γαρπόζης σέντραρε από αριστερά και ο Βρύζας εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη. Στο 33΄ σε μια παρόμοια φάση, ο Γαρπόζης αποφάσισε να σουτάρει, ο Σηφάκης αιφνιδιάστηκε, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι.

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να μπει και πάλι στο παιχνίδι, προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 52΄ στο τετ-α-τετ του Οφορίκουε (έξοχη απόκρουση του Μάλαρζ), στο 58΄ σε σουτ του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή (άουτ), το τέρμα δεν ήρθε.

Οι Κρητικοί, ωστόσο, δικαίως διαμαρτύρονται για τη φάση του 74ου λεπτού, όταν ο Λαμπριάκος ανέτρεψε τον Μιχελακάκη μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Φωτιάδης υπέδειξε φάουλ και απέβαλε (με δεύτερη κίτρινη) τον αρχηγό της Ξάνθης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντεγιάνοφ (που μπήκε... επί τούτου ως αλλαγή), αλλά ο Μάλαρζ πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ δύσκολη απόκρουση.
td> Συνέντευξη Τύπου
Λεμονής: "Πολύ σημαντική νίκη"

Ο τεχνικός της SKODA Ξάνθης, Τάκης Λεμονής, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Παγκρήτιο παραδέχτηκε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν την νοοτροπία τους.

" Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη. Νομίζω ότι μέχρι την αποβολή του Λαμπριάκου ελέγχαμε το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητα της ομάδας αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας που έχουν σχέση με την νοοτροπία.

Μετά το 0-2 είχαμε την ευκαιρία να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι καθώς δημιουργήσαμε και άλλες φάσεις αλλά είτε από επιπολαιότητα, είτε από αστοχία δεν τις αξιοποιήσαμε. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο δεχτήκαμε πίεση από τον ΟΦΗ κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά αντιδράσαμε σωστά. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ και πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι

".

Μάουερ: "Είμαι πολύ εκνευρισμένος"

Με την διαιτησία τα είχε ο τεχνικός του ΟΦΗ, Ράϊνερ Μάουερ, που δήλωσε: " Εγώ βλέπω διαφορετικά το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε με μια ευκαιρία του Οφορίκουε αλλά μετά το γκολ χάσαμε την συγκέντρωση μας και δεχτήκαμε ακόμη ένα γκολ που ξεκίνησε μάλλον από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Είμαι πολύ εκνευρισμένος με την διαιτησία.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν πολλές διακοπές και κρατήθηκε μόνο ένα λεπτό καθυστέρηση ενώ στο δεύτερο όλοι είδαν ότι έγινε καθαρό πέναλτι στον Πίτσο.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, είχαμε αρκετές ευκαιρίες με τον Οφορίκουε και τον Νουαφόρ αλλά δεν είχαμε και τύχη απέναντι σε μία καλή ομάδα.

Είμαι πολύ εκνευρισμένος όμως γιατί δεν συμβαίνει πρώτη φορά να μας αδικούν. Θυμηθείτε τι έγινε στους αγώνες με Κέρκυρα και Ιωνικό. Από αυτό το παιχνίδι μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία





".

Λαμπριάκος: "Θα το δούμε στην τηλεόραση"

" Κάναμε μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και εκτός από τα δύο γκολ είχαμε τις ευκαιρίες να πετύχουμε και άλλο. Ο ΟΦΗ όπως ήταν φυσικό στο δεύτερο μας πίεσε κυρίως επειδή εμείς δεν είχαμε καλή κυκλοφορία.

Ήρθε και η φάση της αποβολής μου αλλά το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε τη νίκη και δεν δεχτήκαμε γκολ σε ακόμη ένα παιχνίδι

", δήλωσε ο Σταύρος Λαμπριάκος ενώ για τη φάση της αποβολής του τόνισε πως: "Μέσα στο παιχνίδι είχα την εντύπωση ότι η φάση έγινε στη γραμμή. Θα το δούμε στην τηλεόραση".

Πίτσος: "Μπορεί να κάνω κακό"


" Ήθελα να πω κάποια πράγματα ερχόμενος εδώ αλλά θα μιλήσω μόνο για το παιχνίδι. Και αυτό γιατί αν πω κάτι μπορεί να κάνω κακό σε μένα και την ομάδα μου. Η καλή αμυντική λειτουργία μας που ήταν το όπλο μας στα προηγούμενα παιχνίδια σήμερα ήταν σε κακή μέρα", τόνισε ο Μηνάς Πίτσος από πλευράς των παικτών του ΟΦΗ.
td> Όλα τα λεφτά...
Η αντεπίθεση και το τελείωμα στο δεύτερο γκολ της Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τεχνίτες-γρήγορους ποδοσφαιριστές και μπορούν να τους εκμεταλλευθούν άριστα στο ανοιχτό γήπεδο.

Η αναγέννηση της ακριτικής ομάδας από την ημέρα που ήρθε ο Τάκης Λεμονής.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ, ειδικά στο πρώτο μέρος.
td> To Live του αγώνα...
94΄ Λήξη αγώνα.

90΄

Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μπάρκογλου θα μπει στην θέση του Κιντάνα .

87΄

Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Ντελγκάδο θα πάρει την θέση του Γαρπόζη.

76΄ Ο Φλίσκας της Ξάνθης μπήκε στην θέση του Μανσό.

75΄ Μπελεβώνης κίτρινη κάρτα.

73΄ Δεύτερη κίτρινη για τον Λαμπριάκο για φάουλ έξω από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι δικαίως διαμαρτύρονται για πέναλτι. Το φάουλ του Ντεγιάνοφ, που πήρε την θέση του Πίτσο, απέκρουσε ο Μάλαρζ

70΄

Κεφαλιά του Σφακιανάκη διώχνει πάνω στην γραμμή ο Ζουέλα.

68΄ Κίτρινη στον Λαμπριάκο για φάουλ στον Νουαφόρ.

60΄ Ο ΟΦΗ προσπαθεί να φθάσει στην επίτευξη τέρματος χωρίς όμως να το έχει καταφέρει.

59΄ Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ, Ο Μιχελακάκης πήρε την θέση του Σιλά.

58΄Ο Μπελεβώνης βγήκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Οφορίκουε μέσα στην περιοχή, το σουτ του δεύτερου πήγε ψηλά πάνω από την εστιά του Μάλαρζ.

53΄ Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Δέντσας μπήκε στην θέση του Κωνσταντινίδη.

51΄ Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Οφορίκουε πραγματοποίησε δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, έδιωξε δύσκολα με το αριστερό χέρι σε κόρνερ ο Μάλαρζ.

46΄Έναρξη 2ου ημιχρόνου.

45΄Λήξη 1ου ημιχρόνου.

43΄



Κίτρινη κάρτα στον Κουνενάκη.

42΄ Αιφνιδιασμός για την Ξάνθη, ο Μαχράτζε κάνει την παράλληλη μπαλιά μέσα από την περιοχή προς το πέναλτι διώχνει τελευταία στιγμή ο Σφακιανάκης.

39΄ Ο ΟΦΗ προσπαθεί αλλά οι φάσεις που δημιουργεί δεν ανησυχούν τον πορτιέρο της Ξάνθης.

35΄ Σουτ του Νουαφόρ από διαγώνια θέση και δεξιά μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Μάλαρζ .

32΄

Δοκάρι για την Ξάνθη σε σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά του Γαρπόζη.

30΄ Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να φθάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Μάλαρζ, ενώ αντιμετωπίζει και αμυντικά προβλήματα, με τα δύο εύκολα γκολ των φιλοξενούμενων.

23΄ Γκοοολ για την Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι βάζουν τις βάσεις για μία εκτός έδρας νίκη. Ο Γαρπόζης βγήκε στον αιφνιδιασμό από τα αριστερά, η σέντρα που πραγματοποίησε βρήκε ξεμαρκάριστο τον Βρύζα στο πίσω δοκάρι, που με κεφαλιά μόνος του διπλασίασε τα τέρματα για την Ξάνθη.

21΄

Κίτρινη κάρτα στον Πίτσο για μαρκάρισμα στον Μεσέρα.

18΄ Γκοοολ για την Ξάνθη: Ο Μεσέρα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ζουέλα έπιασε μόνος του κεφαλιά στο πίσω δοκάρι του Σηφάκη, η κεφαλιά που πραγματοποίησε πήρε τροχιά παράλληλα προς το τέρμα και ο Γαρπόζης σε κενη εστία, με τον Σηφάκη εκτός φάσης, έκανε το 0-1.

15΄

Σουτ του Μασνό μέσα από την μεγάλη περιοχή, έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

12΄ Σουτ του Νουαφόρ μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα βρίσκει στα σώματα των αμυντικών της Ξάνθης.

10΄ Αναγνωριστικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, με τον ΟΦΗ να έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή του.

Έναρξη αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


OΦΗ: Σηφάκης, Ουέλινγκτον, Μπελεβώνης, Πίτσος, Νουαφόρ, Οφορίκουε, Ισά, Σιλά, Σφακιανάκης, Κωνσταντινίδης, Κουνενάκης.

Ξάνθη: Μάλαρζ, Κοντοδήμος, Μεσέρα, Κιντάνα, Μανσό, Λαμπριάκος, Βρύζας, Άντζας, Γαρπόζης, Ζουέλα, Μαχράτζε.

Διαιτητής: Φωτιάδης



































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ