ΑΡΗΣ

Όγιος: "Να χαρούμε στο τέλος"

Όγιος: "Να χαρούμε στο τέλος"
Ογιός

Ο Γκιγιέρμο Όγιος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το αυριανό τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή

Στα πρώτα του λόγια στάθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ λέγοντας: "Πιστεύω ότι με την ΑΕΚ κάναμε ένα καλό παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και οργανωτικά. Κάναμε ευκαιρίες που χάσαμε και δεν κάναμε γκολ απέναντι σε μια ομάδα που ήταν και αυτή καλή.

Δυστυχώς επαναλαμβάνω δεν πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν να σκοράρουμε. Το να δημιουργείς όμως τόσες ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα που παίζει στο κορυφαίο επίπεδο και αυτό είναι το Champions League δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο"

.

Όσο για το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο είπε: "Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα πολύ σημαντικό για τον Άρη. Παίζουμε ποδόσφαιρο, δημιουργούμε ευκαιρίες που δεν μπορούμε να μετατρέψουμε σε γκολ στοιχεία που πιστεύω να έχουμε για να χαρούμε στο τέλος το παιχνίδι. Η ομάδα είναι καλά και με ψηλά το ηθικό. Δεν την έχει επηρεάσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ και αύριο θα παίξει για να κυνηγήσει το αποτέλεσμα που είναι η νίκη".

Αναφερόμενους στους φιλάθλους του Άρη είπε: "Είναι νορμάλ οι φίλαθλοι να μην ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα γιατί το ίδιο το αποτέλεσμα δεν του αφήνει αυτό το περιθώριο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αντιλαμβανόμαστε την στήριξη που έχουμε από τον κόσμο. Όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στον δρόμο στα σούπερ μάρκετ ότι είναι ευχαριστημένοι από την ομάδα αλλά όχι και από τα αποτελέσματα".


Σε εκείνο το σημείο ο Γκιγιέρμο Όγιος στάθηκε στην δημιουργία αλλά και μη αξιοποίηση των ευκαιριών από τους παίκτες του: "Όταν φθάνεις να δημιουργείς τόσες ευκαιρίες περίπου 9 σε κάθε παιχνίδι αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο αλλά μας λείπει το τελικό χτύπημα για να μπει η μπάλα μέσα και σίγουρα είναι καλύτερο αυτό από το να μην δημιουργείς καν ευκαιρίες.

Παρόλα αυτά και γνωρίζοντας καθημερινά αυτούς τους τέσσερις μήνες το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχουμε πετύχει περισσότερα πράγματα από ότι και εγώ περίμενα όλα θα φτιάξουν είναι θέμα χρόνου αλλά και τύχης.

Για αυτό δεν χάνουμε την ψυχραιμία μας και είμαστε σίγουροι σε αυτό που κάνουμε. Μάλιστα έχουν βγει συμπεράσματα και ο Αθλητικός Τύπος έχει δώσει κάπως πρόωρα εύσημα στον Άρη. Η ομάδα όμως δεν έχει πετύχει ακόμα αυτά που θέλουμε. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να μπει και η μπάλα μέσα και αυτό χαλάει την καλή δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών με αυτή να συνεχίζεται".







Ο Γκιγιέρμο Όγιος μάλιστα φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως: "Πιστεύω ότι στο τέλος της εβδομάδας έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα λάθη που έχουμε κάνει αλλά είναι άδικο να τα εντοπίζουμε ατομικά. Προσπαθούμε συνολικά να δουλεύουμε.

Σαν ομάδα και να καλυτερεύουμε τόσο ατομικά όσο και σε επίπεδο τακτικής ώστε να καλυτερεύουν οι ποδοσφαιριστές μας και από πλευράς σκέψης. Μετά έρχεται ο αυτοματισμός. Όλες οι ομάδες κάνουν λάθη και πολλές φορές δεν φαίνονται. Δυστυχώς σε μας φαίνονται γιατί μας έχουν στοιχίσει με τα λάθη να είναι ένα στοιχείο μέσα στο ποδόσφαιρο".





Σε ερώτηση για την παραίτηση του Σάββα Κωφίδη και την μη παρουσία του πλέον στον πάγκο του Ηρακλή ο Γκιγιέρμο Όγιος είπε: "Θα ήθελα να στείλω την συμπάθειά μου στον προπονητή του Ηρακλή που έφυγε (σ.σ. Σάββα Κωφίδη) αν και δεν τον γνώριζα αλλά αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Πιστεύω όμως ότι έχει κάνει καλή δουλειά.

Ο Ηρακλής είναι μια καλή ομάδα, πιστεύω ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι και θα κερδίσει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη κι εύχομαι να είμαστε εμείς αυτοί. Σχετικά με την αλλαγή του προπονητή πιστεύω ότι είναι δύσκολο σε μία εβδομάδα που παίζει με ένα στιλ ενάμιση δύο χρόνια να το αλλάξει.

Για αυτό περιμένω να έχει το ίδιο στιλ. Από την ομάδα μου όμως περιμένω να κερδίσει το παιχνίδι και δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος. Οι παίκτες μου έχουν ποιότητα απλά δεν τους βγαίνει η τελική προσπάθεια και τα αποτελέσματα. Η ποιότητα θα υπάρχει πάντα όπως έχουν παραδεχτεί όλοι και λείπει μόνο η τελική προσπάθεια".







Σε ερώτηση για τους συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, Ερέρα και Ρίβας είπε: "Είναι δύο καλοί και σημαντικοί παίκτες. Ξέρω καλύτερα τον Ερέρα που έχει παίξει στην Μπόκα Τζούνιορς και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό αύριο".



Για την διαφορετικά εικόνα που παρουσιάζει ο Άρης μεταξύ των εντός και εκτός έδρας παιχνιδιών του σχολίασε: "Είναι ακραίες περιπτώσεις. Θα έλεγα ότι μέσα στο Χαριλάου έχουμε δημιουργήσει ευκαιρίες και αν είχαμε πετύχει 2-3 γκολ όλα θα ήταν διαφορετικά. Είναι θέμα τύχης και τελικής προσπάθειας. Εγώ ακόμα δεν μπορώ να διανοηθώ πως έχουμε τόσες ευκαιρίες και μόλις 7 γκολ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στο Χαριλάου οι ομάδες αγωνίζονται κλειστά".



Όσο για την ψυχολογία των παικτών του;

"Πιστεύω ότι δεν τους επηρεάζουν τα όσα λέγονται γιατί οι ποδοσφαιριστές μας είναι έξυπνοι όπως όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Βλέπουν ότι παίζουν ποδόσφαιρο αποδοτικό. Δημιουργούν ευκαιρίες και είναι στο χέρι τους να τις μεταφράσουν σε γκολ.

Βλέπουν ότι είναι καλή ομάδα, παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και σε όλα τα παιχνίδια τους. Πιστεύουν στον εαυτό τους, δουλεύουν όλοι μαζί και πλέον καθημερινά στην τελική προσπάθεια. Έχει αυξηθεί η προπόνηση στον όγκο με πολύ βάρος στην τελική προσπάθεια.

Με την εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο και σε πολλά γήπεδα του κόσμου μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ξέρω πότε κάποιος ποδοσφαιριστής κοροϊδεύει και πότε όχι. Οι ποδοσφαιριστές μας δουλεύουν για το γκολ και θα το κυνηγήσουμε μόνο μέσα από το καλό ποδόσφαιρο και όχι μέσα από άλλους τρόπους.

Πρέπει να δούμε ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε την εξέλιξη της ομάδας και των ποδοσφαιριστών που αποτελούν την περιουσία της ομάδας που είναι μελλοντική περιουσία για την ομάδα. Το όνομα εξάλλου του Άρη είναι μεγάλο και όπως και ιστορία του.

Για μένα η επιτυχία θα έρθει μέσα από την δουλειά και την ικανότητα, την γνώση και την αυτογνωσία που κάνει την δουλειά μέσα σε μια ομάδα να είναι πετυχημένη. Για αυτό και η ιστορία που είπα πριν των ομάδων φτιάχνεται μέσα από την δουλειά και την υπομονή.

Όσο για μας μπορεί οι ποδοσφαιριστές μας να αλλάζουν θέσεις ανάλογα με την ομάδα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αλλά ποτέ την φιλοσοφία μας. Δεν πρόκειται όμως να μείνουμε οχυρωμένοι πίσω ή να παίξουμε καταστροφικό ποδόσφαιρο.

Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι η ομάδα έχει καλό ηθικό και δεν υπάρχει εφησυχασμός για τις ευκαιρίες που χάνουμε. Οι ευκαιρίες που δημιουργούμε τόσο εύκολα κάποια στιγμή θα μετατραπούν σε γκολ και κάποια στιγμή θα ανοίξουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μας.

Η ομάδα από την αρχή ως το τέλος αγωνίζεται. Έχει κόρνερ, φάουλ σε καλή θέση, ενώ και αμυντικά δεν γίνονται καλές ευκαιρίες σε βάρος μας και στην πορεία θα μπορέσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι".




















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ