ΑΓΓΛΙΑ

Οι 10 κορυφαίες μεταγραφές του Γενάρη (vids)!

Οι 10 κορυφαίες μεταγραφές του Γενάρη (vids)!
Φάουλερ-Λίβερπουλ

Μελετημένες κινήσεις ή... λαχεία; Οι μεταγραφές του Γενάρη έχουν μπει στη ζωή μας και η αγγλική "Sun" φιλοξένησε τις 10 κορυφαίες στο "Νησί" (vds)!

Μπορεί τα μεγάλα μεταγραφικά "μπαμ" να γίνονται το καλοκαίρι, με τους συλλόγους να ανοίγουν τότε -κυρίως- τα ταμεία τους για να βγουν στην αγορά, όμως υπάρχει και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, που δίνει την ευκαιρία για "διορθώσεις" αλλά και μεταγραφές-λαχεία...
Τέτοιες μεταγραφές φρόντισε να μας... υπενθυμίσει η αγγλική "Sun", η οποία φιλοξένησε τις 10 κορυφαίες μετακινήσεις που έχουν γίνει χειμώνα στην Αγγλία από τη σεζόν 2001-02 και μετά, οπότε και "άνοιξε" παράθυρο μεταγραφών και τον Ιανουάριο.

Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται ονόματα που έδωσαν έξτρα δύναμη στις ομάδες ή που τις βοήθησαν να "αναστηθούν αγωνιστικά". Το SPORT 24 σας παρουσιάζει τους 10 μάγους (της μπάλας) με τα δώρα που έγιναν μεταγραφή το μήνα Γενάρη στην "φανταχτερή" Πρέμιερ Λιγκ.

Νο 10: Πατρίς Εβρά (Από Μονακό σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2006, κόστος 5,5 εκ.λίρες)


Ο Γάλλος διεθνής ήταν προσωπική επιλογή του Άλεξ Φέργκιουσον, σε μία προσπάθεια του Σκωτσέζου τεχνικού να ενισχύσει την οπισθοφυλακή των "κόκκινων διαβόλων" μετά τον τραυματισμό του Γκάμπριελ Χάιντσε.

Μπορεί να αντιμετώπισε στα πρώτα παιχνίδια τα (κλασικά) προβλήματα προσαρμογής, όμως έγινε στη συνέχεια η πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας, "στέλνοντας" έτσι τον Χάιντσε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

No 9: Ντέιβιντ Μπέντλεϊ (Από Άρσεναλ σε Μπλάκμπερν Ρόβερ τον Ιανουάριο του 2006. άγνωστο κόστος μεταγραφής)

Η εξέλιξη του Μπέντλεϊ ώστε να χτυπήσει την πόρτα της Εθνικής Αγγλίας ήταν τόσο γρήγορη, ώστε να έχει ξεχαστεί το γεγονός πως πολύ πρόσφατα η καριέρα του κόντευε να καταστραφεί.

Ο μέσος που απέτυχε να στεριώσει στην Άρσεναλ ήταν... είδος πολυτελείας για τη Μπλάκμπερν, και μετά την άφιξή του στο "Ίγουντ Παρκ" τον Ιανουάριο του 2006 οδήγησε την ομάδα του να τερματίσει μόλις τέσσερις πόντους πίσω από τις θέσεις που οδηγούσαν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Νο 8: Ρόμπι Φάουλερ (Από Μάντσεστερ Σίτι σε Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2006, ελεύθερος)


Η επιστροφή του Φάουλερ στη Λίβερπουλ χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο της χώρας ως ένα παραμύθι, και ο Άγγλος φορ παραδέχτηκε ότι η επιστροφή του στο "Άνφιλντ" τον έκανε σαν "ένα παιδί που ξυπνάει κάθε ημέρα το πρωί των Χριστουγέννων".

Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Γουέστ Μπρομ ξεπέρασε τον Κένι Νταλγκλίς και έγινε εκείνςο ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τους "κόκκινους", ενώ τελείωσε τη σεζόν 2005-06 με απολογισμό τέσσερα τέρματα μετά σε έξι παρουσίες του στην ενδεκάδα.

Νο 7: Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (από Μονακό σε Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2006, κόστος 7 εκ.λίρες)


Ο Αρσέν Βενγκέρ έριξε χρήματα στην χειμερινή μετεγγραφική εμπιστευόμενος τις ικανότητες του φορ από το Τόγκο, με τους φίλους της Άρσεναλ να τον χαρακτηρίζουν ως τον "νέο Κανού".

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των "κανονιέρηδων" κόντρα στη Μπέρμιγχαμ σκόραρε μετά από 21 λεπτά (!) συμμετοχής, τελείωσε τη σεζόν με 4 τέρματα μετά από 10 ματς ενώ φέτος εμφανίζεται... αναζωγονημένος από την φυγή του Ανρί καθώς είναι το πρώτο "βιολί" της γραμμής κρούσης της Άρσεναλ, όντας παράλληλα ένας από τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος.

Νο 6: Ρόμπι Σάβατζ (Από Μπέρμιγχαμ σε Μπλάκμπρν τον Ιανουάριο του 2005, κόστος 3 εκ.λίρες)

Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, τελικά ο Σάβατζ μετακόμισε στη Μπλάκμπερν από την ομάδα της Μπέρμιγχαμ για 3 εκ.λίρες. Μέσα σε πέντε μήνες κατάφερε να δέσει απόλυτα με το υπόλοιπο σύνολο των "ρόβερς" ενώ με το δυναμικό του παιχνίδι αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της ομάδας του Μαρκ Χιουζ.

Νο 5: Ντιν Άστον (Από τη Νόριτς στη Γουέστ Χαμ τον Ιανουάριο του 2006, κόστος 7 εκ.λίρες)

Λίγους μήνες μετά την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ, η Γουέστ Χαμ έσπασε το μετεγγραφικό της ρεκόρ αποκτώντας τον Άστον το 2006 έναντι 7 εκ.λιρών

Ο Άγγλος επιθετικός, ο οποίος στην αμέσως προηγούμενη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νόριτς, βοήθησε σημαντικά την ομάδα του με τα τέρματα που σημείωσε, με τα "σφυριά" να φτάνουν μία ανάσα από το να αναδειχτούν αυτοί Κυπελλούχοι Αγγλίας το 2006, στον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ.

Νο 4: Μάθιου Άπσον (Από την Άρσεναλ στη Μπέρμιγχαμ τον Ιανουάριο του 2003, κόστος 1 εκ.λίρες)
Με τη Μπέρμιγχαμ να δίνει μάχη για να αποφύγει τον υποβιασμό τη σεζόν 2002-03 ο Στιβ Μπρους ξόδευσε.... συνετά στην μεταγραφική περίοδο, κυρίως με την αγορά του Άπσον από την Άρσεναλ έναντι 1 εκ.λιρών. Ο κεντρικός αμυντικός συνέβαλε τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία εκείνη τη σεζόν, με τους "μπλε" να κερδίζουν στα 7 από τα 11 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Νο 3: Χαβιέρ Μασεράνο (Από τη Γουέστ Χαμ στη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2007, άγνωστο κόστος μεταγραφής)

Η Λίβερπουλ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 18 μηνών με τον Αργεντινό διεθνή μέσο με τη μορφή δανεισμού από τη Γουέστ Χαμ τον Γενάρη του 2007. Από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα των "κόκκινων" (4-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) έδειξε τα προσόντα του, με τον Μπενίτεθ να τον αποκαλεί "παίκτη-τέρας" και του κοινό του "Άνφιλντ" να τον αποκαλεί απλά "αρχηγό".

Νο 2: Κίραν Ρίτσαρντσον (Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Γουέστ Μπρομ τον Ιανουάριο του 2005, δανεικός)

Ο Ρίτσαρντσον ήταν ακόμα "ρούκι" στο "Ολντ Τράφορντ" όταν η παλιά δόξα της Γιουνάιτεντ και τεχνικός της Γουέστ Μπρομ το 2005, Μπράιαν Ρόμπσον, τον απέκτησε ως δανεικό προκειμένου να γλιτώσει την ομάδα του από τον υποβιβασμό.

Οι "μπάγκιτς" σώθηκαν χάρη σε έναν απίθανο συνδιασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (όπου 4 ομάδες μάχονταν για την παραμονή), με το γκολ του Ρίτσαρντσον κόντρα στην Πόρτσμουθ να δίνει το "φιλί της ζωής" στην ομάδα του εκείνη τη σεζόν.

Νο 1: Νεμάνια Βίντιτς (Από τη Σπαρτάκ Μόσχας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2006, κόστος μεταγραφής 7 εκ.λίρες)

Ο Άλεξ Φέργκιουσον δαπάνησε 7 εκ.λίρες για τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό όταν τον απέκτησε από τη Σπάρτακ Μόσχας το 2006. Το επιβλητικό του "ανάστημα" τον βοήθησε να συνθέσει μία τρομερή συνεργασία με τον Ρίο Φέρντιναντ στο κέντρο της άμυνας και να θεωρεταί πλέον ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Απολαύστε βίντεο με την σημαία της Λίβερπουλ (νυν παίκτη της Κάρντιφ), Ρόμπι Φάουλερ:



Απολαύστε βίντεο με τον Πατρίς Εβρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:



Δείτε βίντεο με τον πρώτο σκόρερ της Άρσεναλ φέτος, Αντεμπαγιόρ:



Δείτε βίντεο με τον Χαβιέρ Μασεράνο:



Δείτε βίντεο με τον κεντρικό μπακ της Γιουνάιτεντ, Νεμάνια Βίντιτς:








































































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ