ΕΥΡΩΠΗ

Οι 24 χρυσές ευκαιρίες

Οι 24 χρυσές ευκαιρίες
Βύντρα

Το Sport24.gr παρουσιάζει 24 ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι και μπορούν άνετα να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αντρέι Σεφτσένκο, Άλεξ, Γκρόνκιερ, Τζον Κάριου και άλλοι...

Ο Γενάρης φτάνει προς το τέλος του και πλέον έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους ποδοσφαιριστές που είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παρότι όλοι έχουν έξι μήνες ακόμα συμβόλαιο συνεργασίας, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για να ανανεώσουν. Το Sport24.gr εντόπισε τους 24 καλύτερους και τους παρουσιάζει...

Έτσι όπως είναι τα πράγματα στις περισσότερες ομάδες αυτή τη στιγμή στη χώρα μας το να μιλάμε για μεταγραφές φαίνεται αρκετά ουτοπικό. Εμείς ωστόσο παρουσιάζουμε 24 "λαβράκια" που μπορούν άνετα να έρθουν στην Ελλάδα είτε με λίγα χρήματα είτε με πιο πολλά.

Νο.24: Τόμας Χούμπσμαν

Είναι διεθνής Τσέχος αμυντικός μέσος και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται βασικός στην Σαχτάρ. Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι και σίγουρα αποτελεί μία εξαιρετική λύση στο κέντρο. Πραγματικό κελεπούρι.

Νο.23: Νεμάνια Ρζνιτς

Στα 26 του χρόνια αγωνίζεται σαν δεξιός μπακ στην Άντερλεχτ όπου τα τελευταία δυο χρόνια δεν είχε πολλές συμμετοχές. Είναι όμως πολύ καλός παίκτης και μπορεί άνετα να σταθεί στην Ελλάδα.

Νο.22: Μάρτιν Γίρανεκ

31 ετών διεθνής με την Τσεχία και αυτός το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Μπέρμιγχαμ. Πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν χρειάζεται συστάσεις.

Νο.21: Βαν Ντερ Μπόρε

Ταλέντο αγαπημένο από το CM (για τους γνώστες) που ο χαρακτήρας του όμως δεν τον άφησε να κάνει μεγάλη καριέρα. Στα 24 του μπορεί άνετα να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα αρκεί να βρεις το κουμπί του.

Νο.20: Ολιβιέ Ντεσάχ

Αρχηγός της Άντερλεχτ μέχρι πρόσφατα. Πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής στα 29 του χρόνια με περισσότερες από 240 συμμετοχές στο Βέλγιο. Παίζει σαν αριστερός μπακ.

Νο.19: Μπρούνο Τσιρίλο

Φέτος κάνει ίσως την καλύτερη του σεζόν εδώ και αρκετά χρόνια με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Στα 33 του χρόνια το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Πολύ καλή λύση για μικρομεσαία ομάδα.

Νο.18: Τόμας Κρίστιανσεν

Αυτός και αν είναι περίπτωση. Το λεγόμενο οκτάρι που τρέχει πολύ στο κέντρο και πατάει περιοχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχει πετύχει 18 γκολ στην καριέρα του. Είναι 27 ετών και αρκετά ελκυστική περίπτωση.

Νο.17: Γκέσπερ Γκρόνκιερ

Έμπειρος ποδοσφαιριστής (γίνεται 34 ετών το καλοκαίρι) που μπορεί όμως να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα που θέλει να προσθέσει ποιότητα στη μεσαία της γραμμή και στα άκρα.

Νο.16: Λουκ Γιάνγκ

Πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Άστον Βίλα. Στα 32 του χρόνια είναι μία ελκυστική περίπτωση.

Νο.15: Ζλάταν Μουσλίμοβιτς

ΟΚ ένα παίζει δυο είναι τραυματίας, όμως είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και μπορεί να βοηθήσει αρκετά ομάδες από την μέση και κάτω. Αν πληρώνεται και με τις συμμετοχές...

Νο.14: Σωτήρης Κυργιάκος

Στα 32 του χρόνια και με δεδομένο πως έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ, σίγουρα αποτελεί πολυτέλεια για την Ελλάδα. Το καλοκαίρι θα βρει εύκολα συμβόλαιο...

Νο.13: Ζαουάντ Ζαϊρί

Και αυτός είναι εξαιρετικός και σε καλή ηλικία (29 ετών). Διαθέτει εκπληκτική τεχνική κατάρτιση και είναι βέβαιο πως θα απασχολήσει πολλές ομάδες από την Ελλάδα.

Νο. 12: Νούνο Γκόμεζ

Πολύ έμπειρος τεχνικός επιθετικός, σε λίγο προχωρημένη ηλικία όμως, διαθέτει ποιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιους ψάχνει και ο Μάκης...

Νο.11: Λουκάς Βύντρα

Σε πολλούς δεν αρέσει το στιλ του ή τον θεωρούν άμπαλο. Το γεγονός είναι πως τα τελευταία δυο χρόνια έχει δείξει μεγάλη βελτίωση και ήδη απασχολεί αρκετές ομάδες από την Γερμανία. Δύσκολα θα παραμείνει στην Ελλάδα αν δεν ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό.

Νο.10: Αντρέι Σεφτσένκο

Δεν χρειάζεται συστάσεις. Στα 34 του μπορεί άνετα να πάρει επάνω του την επιθετική γραμμή οποιασδήποτε ομάδας στην Ελλάδα, ενώ δεν θα στοιχίσει και πολλά χρήματα.

Νο.9: Έλντερ Πόστιγκα

Τον θυμόμαστε από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην είναι ο σκόρερ, όμως έχει ποιότητα και βοηθάει πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας. Στα 30 του είναι πολύ καλή λύση και με λίγα χρήματα.

Νο.8: Έρικ Γκούντγιονσεν

Το ξέρουμε όλοι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του έχει πάρε την κατιούσα, όμως στην Ελλάδα θα κάνει πλάκα.

Νο.7: Τόμας Σόρενσεν

Σπουδαίος τερματοφύλακας με τεράστια καριέρα και προσόντα που διαθέτουν λίγοι γκολκίπερ στην Ευρώπη. Η ηλικία του (35) δεν τρομάζει, αφού στέκεται άνετα σε υψηλό επίπεδο. Για να δούμε θα ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός;

Νο.6: Σεμίχ Σεντούρ

Τούρκος επιθετικός "κίλερ" μέσα στην μεγάλη περιοχή και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι 28 ετών και μπορεί για πλάκα να παίξει στην Ελλάδα και να αποτελέσει τον μαέστρο στην επιθετική γραμμή.

Νο.5: Αλεξ

Ο αρχηγός και ο καλύτερος παίκτης της Φενέρμπαχτσε εδώ και πολλά χρόνια. Στα 33 του χρόνια το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την Τουρκία και η Ελλάδα είναι ένας πολύ πιθανός προορισμός. Για την ποιότητα του ούτε λόγος...

Νο.4: Αλμπέρτο Ροντρίγκες

Κεντρικός αμυντικός που παίζει στην Μπράγκα τα τελευταία τρία χρόνια, όπου ο πορτογαλικός σύλλογος κάνει απίστευτα πράγματα. Δύσκολη περίπτωση, όμως εφικτή. Στα 26 του χρόνια κιόλας μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά.

Νο.3: Μάικλ Όουεν

Εντάξει μπορεί να είναι λίγο ιπποδρομιάκιας όμως είναι τεράστια κλάση παίκτη και μπορεί να παίξει σε μία εκ των δυο κορυφαίων στην Ελλάδα, αφού πλέον δεν στοιχίζει όσο κάποτε.

Νο.2: Μπομπό

Και αυτός φεύγει από την Τουρκία. Τα τελευταία δυο χρόνια ακούστηκε έντονα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Λέτε τώρα που είναι τσάμπα να έρθει;

Νο.1: Τζον Κάριου

Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή και αρκετά εφικτή, αφού στα 32 του χρόνια δύσκολα θα βρει ένα καλό συμβόλαιο στην Αγγλία. Το θέμα είναι αν υπάρχει κανείς να τον αρπάξει τώρα που προλαβαίνει.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ