ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι απίθανοι "πέντε"

Fotball
La Manga - Spania
02.02.2008
Rosenborg v Strømsgodset 1-0
Foto: Morten Olsen, Digitalsport

Alexander Tettey - RBK
Fredrik Winsnes - SIF
Τέτει DIGITALSPORT

To SPORT 24 σκιαγραφεί το προφίλ των πέντε Σκανδιναβών άσων που ενδιαφέρουν τους "ερυθρόλευκους"

Η αφρόκρεμα της Tippeligaen (A' Νορβηγίας) βρίσκεται στο στόχαστρο των "ερυθρολεύκων" που αναζητούν προσιτούς οικονομικά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι σε θέση να εξελιχθούν στο άμεσο μέλλον.
Τα πρωταθλήματα στη Σκανδιναβία έχουν ολοκληρωθεί γεγονός που εξυπηρετεί τα σχέδια της ομάδας του Βαλβέρδε να εντάξει άμεσα ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως να τον ενδιαφέρουν.

Οι πρωταθλητές έχουν αποφασίσει να κινηθούν φειδωλά και μόνο έαν παρουσιαστεί κάτι εξαιρετικό, θα προβούν σε ουσιαστικές κινήσεις προκειμένου να εμπλουτισθεί το ρόστερ.

Τα ραντάρ του Ολυμπιακούν έχουν εντοπίσει τρεις ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της Στάμπαεκ.

Πρόκειται για τους Γιόχαν Άντερσον, Χένινγκ Χάουγκερ και Πόντους Φάρνερουντ. Από εκεί και πέρα καλές συστάσεις υπάρχουν για τον Αλεξάντερ Τετέϊ (Ρόζενμποργκ) και Τόμας Σοκολόφσκι (Λιν).

Το SPORT 24 παρουσιάζει το προφίλ των πέντε ποδοσφαιριστών που κοσμούν το νορβηγικό πρωτάθλημα.

ΓΙΟΧΑΝ ΑΝΤΕΡΣΟΝ/ΣΤΑΜΠΑΕΚ

Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Αλανζίνιο, οι "κανονιέρηδες" Νάνσκογκ, Γκούναρσον μαζί με τον Γιόχαν Άντερσον αποτελούν την... αγία τετράδα της Στάμπαεκ.

Ο τελευταίος ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη των πρωταθλητών Νορβηγίας συμβάλλοντας τα μέγιστα με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του. Χαφ, που αγωνίζεται στον άξονα στην πρώτη του χρονιά έδειξε τα διαπιστευτήρια του, σημειώνοντας εκτός των άλλων 12 γκολ.

Ο Σουηδός άσος στα 25 του είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ντεμπούτο με τους "De Blaa" σκόραρε δύο τέρματα.



ΧΕΝΙΝΓΚ ΧΑΟΥΓΚΕΡ/ΣΤΑΜΠΑΕΚ
Βασικός στα 23 του, στη Στάμπαεκ ο Χένινγκ Χάουγκερ που αποτελεί γέννημα θρέμμα του συλλόγου από τη Μπάρουμ.

Αγωνίζεται ως κόφτης, παίκτης αθόρυβος που μπορεί να φέρει σε πέρας τις αποστολές του. Έχασε τα πρώτα εφτά παιχνίδια του πρωταθλήματος, όμως εν συνεχεία δεν έλειψε σχεδόν από κανένα ματς (18 συμμετοχές).

Παίκτης, που λατρεύεται από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Στάμπαεκ ειδικά μετά την δήλωση του, πως ο τελευταίος σύλλογος που θα αγωνιζόταν ποτέ είναι η Λιν (σ.σ. μεγάλη αντίπαλος της Στάμπαεκ).



ΠΟΝΤΟΥΣ ΦΑΡΝΕΡΟΥΝΤ/ΣΤΑΜΠΑΕΚ


Ο πιο γνωστός και έμπειρος μέσος σε σχέση με τους προαναφερόμενους.

Ο 28χρονος Σουηδός, έπειτα από καριέρα σε Μονακό, Στρασμπούρ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στη Σκανδιναβία φορώντας τη φανέλα. Δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς στέφθηκε πρωταθλητής.

Αγωνίστηκε 12 φορές στο πρωτάθλημα (αποκτήθηκε στα μισά της σεζόν) και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Διεθνής με τη Σουηδία από το 2001.



ΤΟΜΑΣ ΣΟΚΟΛΟΦΣΚΙ/ΛΙΝ
Ο γεννημένος στην Πολωνία πολιτογραφημένος Πολωνός, Τόμας Σοκολόφσκι αγωνίζεται από τα 18 του στη Λιν.

Ο σύλλογος του Όσλο μπορεί να προβλημάτισε με τα σκαμπανεβάσματα του, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να προβλημάτισε τον 23χρονο μέσο που προέρχεται από μία μεστή σεζόν.

Βασικός και αναντικατάστατος (σ.σ. έπαιξε και στα 26 ματς) σκόραρε τρία γκολ.



ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΕΤΕΪ/ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Από τα πιο "καυτά" ονόματα στη Νορβηγίας, ο 22χρονος κόφτης Αλεξάντερ Τετέϊ, που βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ. Σούπερ ταλέντο, δεύτερος αρχηγός της Ρόζενμποργκ αριθμεί τρεις συμμετοχές με την εθνική Νορβηγίας.

Δεσμεύεται με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ομάδα από τον Τροντχάιμ, ενώ κοστολογείται στα 3-3,5 εκ. ευρώ. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 24 συμμετοχές σημειώνοντας δύο τέρματα.























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ