STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι αριθμοί της 10ης αγωνιστικής

Οι αριθμοί της 10ης αγωνιστικής
Γκαλέτι-ολυμπιακός-παοκ

Η "ερυθρόλευκη" υπεροχή με την γλώσσα των αριθμών μετά την 10η αγωνιστική

Οι "ερυθρόλευκοι" για μία ακόμη φορά εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και έκαναν το έξι στα έξι, έχοντας μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο το γήπεδο τους όπου συνεχίζουν να έχουν το απόλυτο.
Παράλληλα όμως στο "σπίτι" τους οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σημειώσει τα 15 από τα 16 γκολ που έχουν στο ενεργητικό τους, εκ των οποίων τα πέντε έχουν επιτευχθεί στο πρώτο ημίχρονο.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού αποτυπώνεται από το γεγονός πως έχουν τόσο την καλύτερη επίθεση στην Σούπερ Λίγκα μετά τη συμπληρώση τους ενός τρίτου στη διοργάνωση όσο και την καλύτερη άμυνα μαζί με την Ξάνθη με τρία γκολ παθητικό.

Στα τρία ντέρμπι μάλιστα με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Συνολικά ο Ολυμπιακός έφτασε τις 38 νίκες σε 50 αγώνες με τον ΠΑΟΚ και ενώ ο "δικέφαλος του Βορρά" έχει έξι νίκες και άλλες έξι αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.

Ο Ντιόγο σημείωσε το τέταρτο του τέρμα φέτος και ενώ τα τρία από αυτά είναι στο "Καραϊσκάκη". Όλα τα γκολ του Βραζιλιάνου πάντως έχουν συνδυαστεί με νίκες των πρωταθλητών Ελλάδος.

Το αήττητο του ΠΑΟΚ σταμάτησε την 10η αγωνιστική με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και ενώ πλέον εκτός έδρας έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Ο Ολυμπιακός είναι στο συν δύο βαθμολογικά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και ο ΠΑΟΚ στο συν έξι.

Πανίσχυρη εκτός έδρας

Η Ξάνθη συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και βρίσκεται ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, έχοντας...ξεχάσει τι θα πει ήττα καθώς η μοναδική της αποτυχία ήταν την 2η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα όμως εκτός έδρας είναι αήττητη με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες και ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι δεν έχει δεχθεί γκολ εκτός έδρας. Ο Πανθρακικός εξάλλου παρέμεινε αήττητος για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική και εντός έδρας έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Xρειάζεται δύο γκολ για τη νίκη...

Ο Παναθηναϊκός είχε μία ακόμη απώλεια στον δρόμο για τον τίτλο, χάνοντας νέο έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "πράσινοι" χρειάζονται συνήθως δύο γκολ για να φτάσουν στη νίκη καθώς διαφορετικά όπως και στη Λάρισα χάνουν βαθμούς.

Μάλιστα το "τριφύλλι" έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια του, καθώς ακόμη έχει απολογισμό τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός έμεινε αήττητος για 11η συνεχόμενη φορά αλλά βαθμολογικά είναι στο μείον πέντε σε σχέση με πέρυσι και την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Λάρισα εξάλλου δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το "Αλκαζάρ" φέτος καθώς μετράει μόλις δύο νίκες σε πέντε αγώνες ενώ έχει δεχθεί και τα επτά από τα έντεκα γκολ που έχει ως παθητικό στο πρωτάθλημα.

Iσοφάριση του αρνητικού ρεκόρ

Η κακή πορεία της ΑΕΚ αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι πλέον ισοφάρισε το αρνητικό της ρεκόρ μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές με την ισοπαλία κόντρα στον Πανσερραϊκό το οποίο ήταν την περίοδο 1981-1982. Οι "κιτρινόμαυροι" εξάλλου την περίοδο 1999-2000 είχαν τέσσερις νίκες μετά από δέκα αγώνες και ενώ φέτος έχουν μόλις τρεις.

Ύστερα από 21 παιχνίδια όπου είχε μόνο νίκες απέναντι στον Πανσερραϊκό, η "Ενωση" είχε την πρώτη της απώλεια απέναντι στην ομάδα των Σερρών και ενώως γηπεδούχος δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 22 αναμετρήσεις. Βαθμολογικά ο "δικέφαλος" έχει μείον εννέα βαθμούς σε σχέση με πέρυσι.

Ο Πανσερραϊκός εξάλλου εκτός έδρας έχει καλύτερες επιδόσεις απ΄ότι στην έδρα του καθώς έχει μαζέψει τους οκτώ από τους εννέα βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του.

H Kρήτη του...Θρασύβουλου

Τη δική του παράδοση έχει καταφέρει να "χτίσει" ο Θρασύβουλος στη Κρήτη όπου έχει πετύχει και τις δύο νίκες που έχει πλέον στο πρωτάθλημα και μετά τον ΟΦΗ επικράτησε και του Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο".

Η ομάδα της Φυλής δέχεται γκολ σε όλα της παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα. Ο Εργοτέλης γνώρισε την δεύτερη του ήττα στην έδρα του αλλά η άμυνα αποτελεί πληγή του πλέον καθώς έχει δεχτεί στους πέντε τελευταίους αγώνες του τα δώδεκα από τα 14 γκολ που έχει ως παθητικό.

Xάνει βαθμούς στο γήπεδο του

Ο Άρης για τρίτη φορά φέτος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το "Κλεάνθης Βικελίδης" όπου σε συνολικά έξι παιχνίδια έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Πάντως ο Άρης είναι αήττητος στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη πλευρά σκόραρε για πρώτη φορά σε βάρος του Άρη ύστερα από δύο...άγονα παιχνίδια και πήρε το θετικό αποτέλεσμα ενώ εκτός έδρας πετυχαίνει πιο εύκολα γκολ(σ.σ έχει σημειώσει τα πέντε από τα επτά τέρματα του).

Το πρώτο "διπλό"

Η ανοδική πορεία του Ηρακλή επιβεβαιώθηκε και με την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου.Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Σούπερ Λίγκα και ενώ πλέον έχει μόνο μία ήττα στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Ο Πανιώνιος εξάλλου παρουσιάζεται αδύναμος στην έδρα του καθώς μετράει μόλις μία νίκη και ενώ ακόμη έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Παράλληλα εντός έδρας έχει δεχτεί τα εννέα από τα 14 τέρματα που έχει ως παθητικό.

Aήττητος στην Λιβαδειά

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις επιτυχίες στην έδρα του και ενώ στην Λιβαδειά παραμένει αήττητος καθώς έχει ως απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα το γκολ που δέχθηκε από τον ΟΦΗ ήταν και το πρώτο συνολικά σε βάρος του φέτος στην έδρα του.

Οι Κρητικοί στην αντίπερα όχθη έχουν την χειρότερη άμυνα με 18 γκολ παθητικό αλλά εκτός έδρας γνώρισε την δεύτερη μόλις ήττα του(σ.σ έχει ακόμη μία νίκη και τρεις ισοπαλίες) ενώ μακριά από το "Παγκρήτιο" έχει πετύχει τα 10 από τα 11 τέρματα που έχει στο ενεργητικό του.
























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ