STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι αριθμοί της 17ης αγωνιστικής

Οι αριθμοί της 17ης αγωνιστικής
Τζεμπούρ

Τα στατιστικά της...παραγωγικής 17ης αγωνιστικής και η δύναμη της έδρας για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Οι παραδόσεις συνεχίστηκαν με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο δέκα στα δέκα στο γήπέδο "Καραϊσκάκη" για φέτος και το 14 στα 14 συνολικά, πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά ότι η έδρα του αποτελεί την μεγάλη του δύναμη στον δρόμο για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.
Οι "ερυθρόλευκοι"είναι η μοναδική ομάδα χωρίς απώλεια στο γήπεδο της ενώ έχουν την καλύτερη επίθεση με 30 γκολ στο ενεργητικό τους μαζί με τον Παναθηναϊκό αλλά και την καλύτερη άμυνα με επτά γκολ παθητικό και ενώ έχουν δεχτεί τα πέντε στο "Καραϊσκάκη".

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σκόραρε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος ενώ στα αξιοσημείωτα είναι πως όλα τα γκολ του έχουν συνδυαστεί με νίκες των Πειραιωτών.

Πάντως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι νταμπλούχοι Ελλάδος νίκησαν δύσκολα την Ξάνθη καθώς το σκορ και τότε ήταν 2-1 και ενώ βρίσκονται στο συν τέσσερα, βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι. Στην αντίπερα όχθη η Ξάνθη παραμένει χωρίς νίκη για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι.

Με τέσσερα γκολ παθητικό διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα φιλοξενούμενης ομάδας, ωστόσο την ίδια στιγμή με 5 γκολ στο ενεργητικό της εκτός έδρας έχει και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση φιλοξενούμενης ομάδας.

Δυνατός εκτός έδρας

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει το καλό του πρόσωπο εκτός έδρας όπως αποδείχθηκε και στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα οι "πράσινοι" μετρούν πλέον πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες ενώ η μοναδική τους ήττα είναι ως τυπικά φιλοξενούμενοι από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα όμως το "τριφύλλι" έχει και την καλύτερη επίθεση φιλοξενούμενης ομάδας με 14 γκολ στο ενεργητικό του. Πρώτος σκόρερ είναι ο Σαλπιγγίδης με πέντε τέρματα ενώ σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους.

Από την άλλη πλευρά ο Πανθρακικός γνώρισε την τρίτη του ήττα στις τελευταίες 11 αγωνιστικές όπως και την τρίτη του ήττα σε οκτώ παιχνίδια στην έδρα του, εκεί όπου πάντως έχει πετύχει μόλις έξι τέρματα.

Αήττητη στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ εκτός έδρας δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη αλλά στο ΟΑΚΑ δείχνει άλλη εικόνα, καθώς παραμένει αήττητη. Με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, η "Ενωση" πλέον μετράει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες εντός έδρας. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι όλες οι νίκες έχουν έρθει στο γκολ.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ σημείωσε το τρίτο του τέρμα με την νέα του ομάδα και όπως και στα άλλα δύο συνδυάστηκαν με νίκες.Εξάλλου για έκτη χρονιά οι "κιτρινόμαυροι" νίκησαν τον "δικέφαλο του Βορρά" στην έδρα τους καθώς σε αυτό το διάστημα έχουν πέντε νίκες και μία ισοπαλία.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την δεύτερη ήττα του φέτος, η οποία ήρθε πάλι σε ντέρμπι μετά από εκείνο στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" από τον Ολυμπιακό.

Εκτός έδρας οι "ασπρόμαυροι" ακόμη μετρούν τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες ενώ έχουν σημειώσει τα επτά από τα 19 τέρματα που έχουν στο ενεργητικό τους ενώ έχουν δεχτεί και τα έξι από τα εννέα γκολ που έχουν ως παθητικό.

To σερί του Πανιωνίου

Για πέμπτο παιχνίδι με τον Γιώτη Σταματόπουλο στο τιμόνι ο Πανιώνιος παρέμεινε αήττητος με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι "κυανέρυθροι" πήραν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στην έδρα τους με τον Κουμορτζί να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με έξι γκολ πλέον στο ενεργητικό του.

Στο γήπεδο τους οι Νεοσμυρνιώτες έχουν τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Ο Πανσερραϊκός αντίθετα έχει μείνει χωρίς νίκη για 12η αγωνιστική ενώ έχει και την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με εννέα γκολ στο ενεργητικό του. Εκτός έδρας έχει συγκεντρώσει πάντως τους οκτώ από τους 11 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του.

Βαθμοί εντός έδρας

Η Λάρισα παραμένει σε τροχιά πλέι οφ, έχοντας κατορθώσει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα. Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΛ εντός έδρας έχει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ενώ έχει σημειώσει τα 16 από τα 22 γκολ που έχει στο ενεργητικό της.

Παράλληλα οι Θεσσαλοί έμειναν αήττητοι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Σούπερ Λίγκα σε τέσσερα παιχνίδια. Οι Αρκάδες εξάλλου γνώρισαν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους και έχουν μπει σε περιπέτειες. Εκτός έδρας συνολικά έχουν ως απολογισμό μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Xάνει έδαφος ο Άρης

Ο Άρης έμεινε χωρίς νίκη στο 2009 και χάνει έδαφος πλέον στο "Κλεάνθης Βικελίδης" καθώς εντός έδρας έχει σημειώσει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια στο γήπεδο του. Συνολικά στη Θεσσαλονίκη έχει τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα ως απολογισμό.

Ο Εργοτέλης έχει συγκεντρώσει πλέον εκτός έδρας τους 11 από τους 20 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του, μετρώντας συνολικά τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Έβγαλε...ρόπαλο με Κατσαβάκη

Εντυπωσιακή είναι η πορεία του Ηρακλή με τον Μάκη Κατσαβάκη στον πάγκο του καθώς παραμένει αήττητος σε πέντε αγώνες έχοντας πάρει τους 11 από τους 22 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του σε αυτό το διάστημα.

Ως φιλοξενούμενος πέτυχε την τρίτη του νίκη και ενώ ακόμη έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες ενώ αυτή ήταν και η τέταρτη νίκη του εκτός έδρας επί του ΟΦΗ σε 29 αναμετρήσεις.

Οι Κρητικοί είναι σε ελεύθερη πτώση και είναι χαρακτηριστικό ότι ως γηπεδούχοι δεν έχουν πετύχει νίκη καθώς μετρούν δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Με 31 γκολ έχουν την χειρότερη επίθεση στην Σούπερ Λίγκα και η εστία τους έχει παραβιαστεί σε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό με τον Ολυμπιακό στο "Παγκρήτιο".

Ο...άσος του Θρασύβουλου

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη στην Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο Θρασύβουλος και ενώ ακόμη έχουν δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες στο γήπεδο της Φυλής. Με 28 τέρματα παθητικό το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία.

Ο Λεβαδειακός από την άλλη πλευρά παραμένει αδύναμος εκτός έδρας όπου μαζί με την ΑΕΚ είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν κάνει "διπλό". Σε εννέα εξόδους από την Λιβαδειά μετράει μία ισοπαλία και οκτώ ήττες.

Πάντως ο Λεονάρντο σκόραρε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική και με επτά γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.


























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ