ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ατάκες της χρονιάς

Οι ατάκες της χρονιάς

Διαβάστε 10 από τις καλύτερες ατάκες που ειπώθηκαν από ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και πρώην παίκτες εντός του 2012.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν κλέψει την παράσταση με τις δηλώσεις τους, άλλες φορές λόγω της επίθεσης που εξαπολύουν, άλλες γιατί αυτό που λένε είναι αστείο και άλλες γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Και αυτή η χρονιά είχε πολλές ωραίες ατάκες και το Sport24.gr επέλεξε 10 εξ αυτών με βάση εκείνες που δημοσίευσε το goal.com.

"Ο Κόζακ δε με πήρε ποτέ. Αυτό με κάνει να γελάω. Πούλησε τον Τιάγκο Σίλβα στην Παρί για 45 εκατομμύρια ευρώ και τώρα θέλει να κλέψει έναν δικό μας. Αν πρόσφερε 25 ή 30 εκατομμύρια ευρώ εντάξει, αλλά απ' όσο πιστεύω ήρθε με 5-6 εκατομμύρια ευρώ. Θα έπρεπε να παίζει σε ταινίες και όχι να μας παρενοχλεί" ήταν μία από τις ατάκες του Λουίς Νικολέν, προέδρου της Μονπελιέ, ο οποίος είχε εκνευρισθεί με τη στάση του Αντριάνο Γκαλιάνι.

"Ο Πελέ είπε πως για να εκτελέσει κανείς ένα πέναλτι όπως εγώ θα πρέπει να είναι είτε ιδιοφυΐα είτε βλάκας. Θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα" είπε ο Αντονίν Πανένκα, ο άνθρωπος τον οποίο έχουν μιμηθεί πάρα πολλοί στις εκτελέσεις πέναλτι.

Μπορεί ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να είναι ιδιόρρυθμος, αλλά πώς να χαρακτηριστεί τότε ο Μάριο Μπαλοτέλι; Ο Σουηδός πάντως είχε πει για τον Ιταλό: "Μου αρέσει ο Μπαλοτέλι, είναι πιο τρελός ακόμα κι από μένα. Μπορεί να σκοράρει το νικητήριο γκολ και μετά να βάλει φωτιά στο ξενοδοχείο".

Ένας άλλος γνωστός πρόεδρος για τις ατάκες του και τον χαρακτήρα του είναι ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Ο τελευταίος το καλοκαίρι αναφορικά με τον Μπαλτζαρέτι που κατέληξε στη Ρόμα σχολίασε: Χρειάζονται χρήματα για να πάρουν τον Μπαλτζαρέτι. Η Μίλαν δεν μπορεί ν' αγοράσει μπριός για το πρωινό, επομένως, ποιος θα τον πάρει;".

Θα ήταν δύσκολο να υπάρχει μόνο μία ατάκα του Νικολέν, ειδικά με τη σεζόν που έκανε πέρυσι η Μονπελιέ. " Η Μονπελιέ πρωταθλήτρια Γαλλίας; Αν ήταν η Μαρσέιγ, η Παρί, η Λιόν, η Λιλ ή η Ρεν θα έβαζα ένα λουκάνικο στον κώ...ο μου".

Δύσκολα θα έλειπε και μία ατάκα σχετικά με την κόντρα μεταξύ Πελέ και Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: "Αν ο Πελέ νομίζει πως είναι ο Μπετόβεν του ποδοσφαίρου, τότε εγώ είμαι ο Ρόνι Γουντ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Μπόνο του ποδοσφαίρου, επειδή έχω τόσο πάθος"

Ο Μάριο Μπαλοτέλι εκφράζει την απορία του δημοσίως και γίνεται θέμα για μία ακόμη φορά: "Όταν σκοράρω δεν πανηγυρίζω επειδή είναι η δουλειά μου. Όταν ένας ταχυδρόμος πηγαίνει γράμματα πανηγυρίζει;".

Οι ατάκες της χρονιάς

Για τον Λιονέλ Μέσι και τα φετινά του επιτεύγματα ειπώθηκαν πολλά. Μία φράση εξ αυτών βγήκε από τα χείλη του Κάρλος Μπιλάρδο, γενικού διευθυντή της Εθνικής Αργεντινής: "Για εκείνον η μπάλα είναι σαν ένα επιπλέον κόκκαλο στο σώμα του. Τρέχει με αυτή και είναι σα να μην την έχει... Ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσει είναι να τον κλωτσήσεις".

"Δεν υπάρχει καμία τάση για διακρίσεις... Οι γκέι δεν μπορούν να είναι στις ομάδες ποδοσφαίρου. Οι παίκτες κάνουν μπάνιο γυμνοί! Αγαπάω τους γκέι, αλλά ποτέ δε θα προσλάμβανα κάποιον. Βάλε έναν στην ομάδα σου και δε θα ξανακερδίσεις" είχε δηλώσει ο Τζίτζι Μπεκάλι, ιδιοκτήτης της Στεάουα.

Τέλος, μία από τις σημαντικότερες στιγμές του 2012 ήταν και το άνοιγμα του φακέλου της τραγωδίας του "Χίλτσμπορο". Η αλήθεια βγήκε επιτέλους στη δημοσιότητα έστω και με καθυστέρηση τόσων χρόνων και επ' αυτού ο Στίβεν Τζέραρντ σχολίασε:

"Τα θύματα και οι επιζώντες υπέφεραν όχι μόνο τη 15η Απριλίου του 1989 στο Σέφιλντ, αλλά και για δύο δεκαετίες δεχόμενοι λάσπη από ανθρώπους που έκαναν κατάχρηση της θέσης τους και της δύναμή τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ