ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι "χρυσές" μεταγραφές φέρνουν τίτλο

Οι "χρυσές" μεταγραφές φέρνουν τίτλο
Σισέ, Κατσουράνης, Λέτο, Παναθηναϊκός

Σισέ, Κατσουράνης, Λέτο ανέλαβαν δράση για τίτλο. Το SPORT 24 αναλύει την προσφορά των... νέων (vds)

ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ

Ο μεγάλος σταρ των "πράσινων" μετράει με το τέλος του πρώτου γύρου 2034 λεπτά συμμετοχής με την "πράσινη" φανέλα σε 24 παιχνίδια που έδωσε το παρών. Από αυτά σημείωσε 13 γκολ σύνολο σε Ελλάδα (11) και Ευρώπη (2), προσφέροντας σαφώς στην ομάδα του πολύτιμες λύσεις.

Στα 11 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα οι βαθμοί που ουσιαστικά βοήθησε να πάρει η ομάδα ως πιο καθοριστικοί με την αξία των τερμάτων ήταν πέντε, ωστόσο και στα άλλα βοήθησε είτε να γίνει η αρχή για μια νίκη είτε "κλείδωσε" κάποιο άλλο νικηφόρο ματς.

Τα 11 γκολ του Γάλλου άσου:

- 22/08/09 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-3
Ο Σισέ έκανε το επίσημο "ποδαρικό" στο πρωτάθλημα ανοίγοντας το σκορ στο Παγκρήτιο και κάνοντας το 1-0 στο 9ο λεπτό με προβολή, δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις του.

- 05/10/09 Παναθηναϊκός-Λάρισα 4-0
Φτάσαμε την έκτη αγωνιστική, προκειμένου ο Γάλλος άσος να ξαναβρεί δίχτυα. Και το κατάφερε δύο φορές με παρόμοιο τρόπο (σουτ) στο 68' και 87', στην ευρεία νίκη επί των "βυσσινί" στο ΟΑΚΑ.

- 18/10/09 Νέα Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2
Η πρώτη απώλεια στο πρωτάθλημα είναι γεγονός για το "τριφύλλι". Η εξαιρετική φετινή Νέα Καβάλα μετά την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη "κόβει" βαθμούς στο "Ανθή Καραγιάννη" και από τους "΄πράσινους". Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν την τύχη με το μέρος τους καθώς το 2-0 κατάφεραν να το κάνουν 2-2 στο τελευταίο λεπτό (90') με την κεφαλιά του Γάλλου άσου που ουσιαστικά χάρισε ένα βαθμό στην ομάδα του.

Η "λύτρωση" από τον Σισέ στην Καβάλα



- 01/11/09 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1

Ενατη αγωνιστική και ο Τζιμπρίλ Σισέ ανεβάζει τον δείκτη, πετυχαίνοντας δύο γκολ κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, χαρίζοντας ουσιαστικά το "τρίποντο" στην ομάδα του. Ο 29χρονος επιθετικός ανοίγει το σκορ με το πρώτο του εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 9' ενώ πριν κωπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 11' με σουτ έκανε το 2-0 μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο ΟΑΚΑ.

- 08/11/09 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2
Εστω και με σχετική δυσκολία οι "πράσινοι" πέρασαν από την Βοιωτία και την Λιβαδειά νικώντας την τοπική ομάδα με 0-2, με τον Σισέ να "κλειδώνει" και πάλι την επιτυχία των "πράσινων" στο 81' με σουτ.

- 22/11/09 Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Αλλη μια ομάδα της επαρχίας και ίσως ο "κακός δαίμονας" του Παναθηναϊκού από πέρσι στο ΟΑΚΑ, είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν και απειλούσαν τους γηπεδούχους μέχτο 74'. Σε εκείνο το λεπτό, ο Σισέ έδωσε πάλι λύση και με σουτ ισοφάρισε χαρίζοντας έναν μόνο βαθμό στην ομάδα του που είχε την δεύτερη απώλεια στο πρωτάθλημα, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

- 06/12/09 Παναθηναϊκός- Ατρόμητος Αθηνών 3-1
13η και γούρικη αγωνιστική για τον Γάλλο επιθετικό που "βλέπει" και πάλι δίχτυα. Στο φινάλε του ματς με τους Περιστεριώτες ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πετυχαίνει στο 90' με σουτ το "κερασάκι" στο ματς και αποθεώνεται και πάλι από τους φίλους της ομάδας του.

- 19/12/2009 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Δύο στα τέσσερα για τον Γάλλο επιθετικό στο τελευταίο εντός έδρας ματς του πρώτου γύρου. Μετά το "στείρο" 0-0 ο Γάλλος επιθετικός νικάει τον Ελευθερόπουλο μετά από 50' αγωνιστικά λεπτά με πέναλτι και δίνει προβάδισμα με 2 γκολ στην ομάδα του με νέο προσωπικό γκολ στο 75΄με σουτ.

Στα αξιωσημείωτα, για τον Γάλλο σταρ, στην μέχρι τώρα παρουσία του, η αποβολή του στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από ένα σκληρό φάουλ μέσα στην έδρα των "ροχιμπλάνκος".

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Ηρθε από την Μπενφίκα για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή αλλά εκείνος ξέρει να έχει πολλούς ρόλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ενας από αυτούς και το σκοράρισμα με τον Κώστα Κατσουράνη να πετυχαίνει κρίσιμα γκολ και να χαρίζει βαθμούς "χρυσάφι" στην νέα του ομάδα. Στα 1874 λεπτά συμμετοχής σε 24 παιχνίδια ο διεθνής μέσος έχει πετύχει 10 γκολ εκ των οποίων τα 8 στην Σούπερ Λίγκα.

- 30/08/09 Παναθηναϊκός-Σκόντα Ξάνθη 1-0
Πρώτο παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους οι "πράσινοι" κόντρα στην Ξάνθη. 30.000 και πλέον οπαδοί της ομάδας βλέπουν το συγκρότημα του τέως τεχνικού Τεν Κάτε να δυσκολεύεται ωστόσο μετά από στημένη φάση στο 40', ο Κατσουράνης στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά νικάει τον Γκσπούρνινγκ και προσφέρει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

- 20/09/09 Παναθηναϊκός-Αρης 2-1
Την 4η αγωνιστική και στο δεύτερο ματς μπροστά τους οπαδούς του και πάλι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει δυσκολίες. Ο Αρης μέχρι το 81', διατηρεί το πολύτιμο 1-1 στο Μαρούσι, ωστόσο ο Κατσουράνης αποφάσισε με σουτ να δώσει τρεις ακόμα βαθμούς "χρυσάφι" στην ομάδα του.

- 05/10/09 Παναθηναϊκός-Λάρισα 4-0
Στο εύκολο όπως αποδείχθηκε 4-0, ο διεθνής μέσος στο 66' πραγματοποίησε το 2-0 με κεφαλιά, αποβάλοντας έτσι το όποιο άγχος υπήρχε για την συνέχεια του ματς.

- 18/10/09 Νέα Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2
Με την πλάτη στον τείχο, βρέθηκαν οι "πράσινοι" στην Καβάλα, όταν στον φωτεινό πίνακα το σκορ έγραφε στο ημίχρονο 2-0. Οι παίκτες προσωπικότητες όμως ανέλαβαν δράση και με πρώτο τον Κατσουράνης στο 56' με σουτ μείωσαν για να φτάσουν στο φινάλε στην ισοφάριση.

Το γκολ του Κατσουράνη στην Καβάλα



- 25/10/09 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1
Μετά τον Αρη και η άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης είδε τον Κώστα Κατσουράνη να σκοράρει εναντίον της. Ο μέσος των "πράσινων" με κεφαλια στο 24' και με σουτ στο 70', διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κόντρα στον "Δικέφαλο του Βορρά" χαρίζοντας πραγματικά ένα ακόμα σπουδαίο "τρίποντο" στο "τριφύλλι".

Τα δύο γκολ του "Κατσούρ" με τον ΠΑΟΚ



- 06/12/09 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος Αθηνών 3-1
Αλλα δύο γκολ για τον "Κατσούρ" κόντρα στην ομάδα ενός φίλο του. Ο μέσος του Παναθηναϊκού, άνοιξε το σκορ κόντρα στους Περιστεριώτες στο 6' και διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ αλλά και της ομάδας του στο 33' με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.

Ο Ελληνας μέσος έχει πετύχει και δύο γκολ στην ευρωπαϊκή περιπέτεια των "πράσινων" με Σπάρτα Πράγας (στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) και με την Στουρμ Γκρατς στους ομίλους του Europa League.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ

Αν και το φινάλε του πρώτου γύρου δεν τον βρήκε όπως θα ήθελε και υπολόγιζε και ο ίδιος (αφού στην διάρκεια της σεζόν τραυματίστηκε) ο Σεμπαστιάν Λέτο, απέδειξε από την αρχή ότι θα είναι και αυτός ένας από τους φετινούς πρωταγωνιστές. Με 1493 λεπτά συμμετοχής σε 22 παιχνίδια έχει σημειώσει 4 γκολ.

- 22/08/09 Εργοτέλης- Παναθηναϊκός 0-3
Εκπληκτική αφετηρία και τρέλα με τον Αργεντίνο που σκοράρει δύο γκολ στο πρώτο του ματς στην Σούπερ Λιγκα με την "πράσινη" φανέλα. Στο 40' και 90' με σουτ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ξεπέρασε τα γκολ που είχε βάλει ολόκληρη της σεζόν πέρσι με την πρώην ομάδα του στο πρωτάθλημα.

Τα γκολ του Λέτο στο Παγκρήτιο



- 13/09/09 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-1
Τρίτη αγωνιστική και δεύτερο παιχνίδι στην επαρχία για το "τριφύλλι". Ο Σεμπαστιάν Λέτο "σπάει" με σουτ τον γόρδιο δεσμό κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής και χαρίζει με το προσωπικό του γκολ στο 79' μια πολύτιμη και δύσκολη όπως αποδείχθηκε νίκη στην ομάδα του.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει και γκολ σε ευρωπαϊκό ματς, με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ.
















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ