ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι δηλώσεις των νταμπλούχων

Πάρτι στα αποδυτήρια. Πατέρας: "Θεμέλια για το μέλλον". Σίλβα: "Απαντώ με τίτλους" (v)

Το Sport24.gr βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και μετέδωσε το κλίμα από τον τελικό του κυπέλλου hellas online, που κρίθηκε από το γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο.

Τρελά πανηγύρια στα αποδυτήρια





Σαν μικρά παιδιά έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, με τους Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα να κλέβουν την παράσταση.

Όλοι μαζί φώναζαν συνθήματα για την μεγάλη επιτυχία, ενώ σε κάποια φάση άνοιξε και μια σαμπάνια με αποτέλεσμα να γίνουν όλοι μούσκεμα. Η συνέχεια αναμένεται σε κάποιο παραλιακό κέντρο, όπου και θα γιορτάσουν το ντάμπλ.

Νιόπλιας:"Γλυκιά γεύση στο τέλος"

Λίγο μετά το τέλος των πανηγυρισμών ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε: "Όσο δύσκολο κι αν είναι, αν τα καταφέρνεις σου μένει μια γλυκιά γεύση στο τέλος. Για να κατακτήσεις το νταμπλ πρέπει να κουραστείς και να ιδρώσεις. Δουλέψαμε πολύ καλά και φτάσαμε σε αυτό το σημείο".



Για το αν χάρηκε περισσότερο για το νταμπλ ως ποδοσφαιριστής ή ως προπονητής απάντησε το δεύτερο. "Το χαίρεσαι πιο πολύ, γιατί δεν ασχολείσαι μόνο με τον εαυτό σου, αλλά συνεργάζεσαι με πολλά άτομα. Δέχεσαι κριτικές και πρέπει να πάρεις όλη τη δουλειά πάνω σου, ακόμη και την αποτυχία. Έτσι είναι. Αλλά τώρα είναι πολύ γλυκό".



Η φετινή επιτυχία ανεβάζει τις μετοχές του, αν κι ο ίδιος δεν σκέφτεται έτσι. "Κοιτάζω τη δουλειά μου. Δεν θα άλλαζαν πολλά για μένα αν χάναμε. Απλά θέλω κι εγώ στην καριέρα μου να κάνω τις περισσότερες δυνατές επιτυχίες" δήλωσε.

Για να αναφερθεί στον αντίπαλο: "Ο καημένος ο Άρης προσπαθεί τόσα χρόνια να πάρει ένα κύπελλο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Και το γεγονός ότι παίξαμε με έναν τέτοιο αντίπαλο, δίνει αξία στη νίκη μας. Είναι μια ομάδα με πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ και κόσμο. Κρίμα για τα παιδιά".

Η χρονιά είχε μεγάλες χαρές, αλλά και μεγάλες λύπες. Ποια ήταν η μεγαλύτερη; "Πολλοί θα περιμένουν να πω τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ, αλλά εγώ στενοχωρήθηκα πολύ μετά την ήττα από την Καβάλα, γιατί έγιναν λάθη και αδίκησα κάποια παιδιά. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Κάναμε πολλά καλά κι αυτά ανήκουν σε μας, τους φιλάθλους και τη διοίκηση που προσπαθεί σκληρά όλα αυτά τα χρόνια" απάντησε.

Για να καταλήξει: "Φτάσαμε στην κορυφή, αλλά το δύσκολο είναι να κρατηθείς εκείς. Έχουμε, όμως, τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε".



Πατέρας: "Θεμέλια για το μέλλον"

Με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη ο Νικόλας Πατέρας δήλωσε μετά το τέλος: "Θέλω να αφιερώσω το Κύπελλο και το πρωτάθλημα στον καταπληκτικό κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος στάθηκε στην ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν. Επίσης σε όλους τους μετόχους, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν τους τελευταίους 22 μήνες και έχουμε βάλει τα θεμέλια για ακόμα καλύτερες στιγμές τα επόμενα χρόνια.".

Για τη συνάντηση με τους Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο πρόσθεσε: "Δε θέλω να πω τίποτα για τα εσωτερικά ζητήματα της ομάδας. Δε θέλω να πω τίποτα για τα ενδοικογενειακά μας. Σήμερα είναι μία ημέρα χαράς. Πανηγυρίζουμε τον νταμπλ κι όλα τα άλλα θα τα λύσουμε μεταξύ μας".




Γ. Βαρδινογιάννης: "Σας το είχα πει"



Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης περιχαρής δήλωσε: "Σας είχα πει ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες κι ήρθαν. Πήραμε και το κύπελλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στον υπέροχο κόσμο. Παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν ένας ωραίος τελικός και νικητής ήταν το ποδόσφαιρο".



Θ. Γιαννακόπουλος: "Ισχύς εν τη ενώσει"



Από τη μεριά του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πρόσθεσε: "Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο η χρονιά είναι παραπάνω από επιτυχημένη. Αυτό το νταμπλ ήταν το όνειρο έξι ετών για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στηρίζει τον Παναθηναϊκό. Πολλά μπράβο στους παίκτες, στους προπονητές και στη διοίκηση".





Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκό θα συνεχίσει... ενωμένος στα διοικητικά υπογράμμισε: "Για το αν ο Παναθηναϊκός θα είναι ενωμένος: "Φυσικά... Η ισχύς εν τη ενώσι. Ουέ κι αλοίμονο αν δεν είμαστε ενωμένοι".



Αντωνιάδης: "Άξιος νταμπλούχος"



Ο Αντώνης Αντωνιάδης συμπλήρωσε: " Ο Παναθηναϊκός είναι άξιος νταμπλούχος. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια και μετά το γκολ άξιζε να πάρει το ματς. Μετά το πρωτάθλημα είναι δίκαια και νταμπλούχος".

Τζόρβας: "Ιδανικό δώρο για τον κόσμο"

"Ότι πετύχαμε το αφιερώνουμε στον κόσμο! Έχει ταλαιπωρηθεί, όπως κι εμείς, πολύ τα τελευταία 12 χρόνια. Νομίζω ότι είναι το ιδανικό δώρο" ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τζόρβα.

Για το παιχνίδι δήλωσε: "δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι και νωρίτερα αν ήμασταν τυχεροί". Όσο για την πορεία της ομάδας του; "Στον τελικό παίξαμε μια μεγάλη ομάδα, που έχει μεγάλο προπονητή και πολύ καλό κόσμο".

Το 2004 όταν ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το νταμπλ η Εθνική κατέκτησε το Euro. Στον παραλληλισμό τόνισε: "δεν ξέρω αν θα είμαι βασικός, αλλά όπως και να 'χει ελπίζω όλα να πάνε καλά".



Νίνης:"Ότι είναι καλό για την ομάδα είναι και για εμένα"

" Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Το να πάρεις Κύπελλο και πρωτάθλημα είναι μεγάλη χαρά για όλους μας. Όπως όλα τα παιδιά έτσι εγώ θέλω να πετύχω τους στόχους της ομάδας. Από εκεί και πέρα θέλουμε μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη. Ότι είναι καλό για την ομάδα είναι και για εμένα.

Το πιο σημαντικό που άλλαξε φέτος ήταν το ότι από την αρχή ήμασταν δεμένοι και θέλαμε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα πιο πολύ από όλους".

Για το ματς με τον Άρη είπε: " Στην αρχή δεν μπήκαμε καλά. Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και έχασε μια καλή ευκαιρία. Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής μας είπε ότι το ματς θα κριθεί στο γκολ. Σκοράραμε πρώτοι και μετά όλα έγιναν πιο εύκολα, αφού ο Αρης έχασε την αυτοπεποίθηση του".

Για το ενδιαφέρον ξένων ομάδων είπε: " Το έχω ξαναπει ότι το μόνο που κοιτάω είναι ο Παναθηναϊκός. Το να ακούγεται για εσένα όλο αυτό, είναι τιμητικό. Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στο εξωτερικό. Όποτε έρθει αυτή η στιγμή και το θέλει ο θεός, εγώ είμαι έτοιμος".



Κατσουράνης:" Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες"



" Μετά το πρώτο 20λεπτό ήμασταν καλοί. Παρουσιάσαμε καλή εικόνα και πετύχαμε το γκολ με τον Σεμπάστιαν. Αυτό το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και πήραμε το Κύπελλο που ήταν ο δεύτερος στόχος μας.

Προστατεύσαμε το αποτέλεσμα προς το τέλος του αγώνα και γι' αυτό κάτσαμε πίσω. Το ποδόσφαιρο σε πάει έτσι καμιά φορά. Αρχίσαμε τις μεγάλες μπαλιές και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αλλά και πάλι δεν κινδυνεύσαμε πολύ".

Για το νταμπλ: " Ήμασταν ενωμένοι, δουλέψαμε πολύ καλά και υπήρχε καλό κλίμα όλη τη χρονιά. Αυτό ήταν το κλειδί".

Για τα κέρδη της κατάκτησης τόνισε: " Θα ξεκουραστούμε περισσότερο. Η ομάδα έχει πολύ χρόνο να προετοιμαστεί σωστά και αυτό είναι το θετικό του πρωταθλήματος. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη καινούργια χρονιά συγκεντρωμένοι σαν να μην πετύχαμε τίποτα φέτος,, αν θέλουμε να κερδίσουμε και του χρόνου κάτι αντίστοιχο".



Ζιλμπέρτο Σίλβα:"Ήρθα για τίτλους"

“Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε τη χρονιά, όμως το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση το ότι κλείνουμε τη χρονιά με έναν ακόμα τίτλο.

Πολλοί με ρωτούσαν γιατί ήρθαν στον Παναθηναϊκό. Η απάντηση ήρθε με τους δυο τίτλους. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω να πάρουμε κούπες. Πετύχαμε πολλά πράγματα φέτος και είμαι χαρούμενος. Μ' αρέσει που σε αυτή την ομάδα είμαστε μια οικογένεια"

.

Αντωνίου: " Συγχαρητήρια σε όλους ομάδα, παίκτες προπονητές. Οι κόποι της διετίας αυτή ανταμείφθηκαν φέτος".

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0





Η απονομή


































































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ