ΑΡΗΣ

Οι εκλογές και το κρίσιμο διάστημα

Οι εκλογές και το κρίσιμο διάστημα
Άρης εκλογές

Η είδηση της γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη είχε να κάνει με την ημερομηνία των εκλογών για ανάδειξη νέου δ.σ. στην ΠΑΕ Άρης στις 25 Μαΐου αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει μέχρι τότε

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η 25η Μαΐου που ορίστηκε να αποτελέσει την ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου δ.σ. στην ΠΑΕ Άρης όπως όμως και τι εξελίξεις θα υπάρξουνε μέχρι τότε.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία προέκυψε από την χθεσινή γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη, που θα έχει νέο ραντεβού μία εβδομάδα νωρίτερα στις 18 Μαΐου για νέα γενική συνέλευση.

Σε αυτήν θα κατατεθούνε οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στην ΠΑΕ Άρης μετά την σχετική ψηφοφορία 165 υπέρ του 18-25 και 106 υπέρ του 11-18.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες για σχεδόν δύο ώρες, από τις σχεδόν δέκα που διήρκεσε η γενική συνέλευση, απασχόλησε την γενική συνέλευση το θέμα της συνδρομής και το ποιοι θα έχουνε δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΠΑΕ.

Αρχικά αποφασίστηκε να παραμείνει η συνδρομή στα 50 ευρώ και να έχουνε δικαίωμα ψήφου μόνο οι οικονομικά τακτοποιημένοι αλλά τελικά θα ψηφίσουνε οι κάτοχοι διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2012-13. Δηλαδή 4.500 φίλοι.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη είχε να κάνει με την απουσία της ΝΕΧΙΑ. Της εταιρείας που έχει αναλάβει τον έλεγχο της ΠΑΕ, που τοποθετήθηκε μέσω επιστολής της ενώ με παρέμβασή του ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδαςμ γνωστοποίησε ότι η ΝΕΧΙΑ παρέλαβε χθες τα στοιχεία που χρειαζόταν για την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Ακολούθως ο πρώην πρόεδρος της ΚΜΑ, Άγγελος Γρόλλιος, στάθηκε στο πόσο σημαντικό θα ήταν – όπως και έγινε στην πορεία – να αποφασιστεί η ημέρα των εκλογώνς την ΚΜΑ λόγω της αναμονής της απόφασης όσον αφορά το άρθρο 99.

Σχετικά με το πότε έκλεισε ο ισολογισμός της περσινής χρονιάς δεν έκρυψε πως άργησε να κλείσει λόγω των ζημιών που υπήρχανε και ότι λόγω αυτού η αδειοδότηση είναι προβληματική. Για αυτό και όπως υποστήριξε θα πρέπει να προκηρυχθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκ. ευρώ.

Στις 19:30 ο Λάμπρος Σκόρδας τονίζει μεταξύ άλλων αρχικά: «Κάποιοι άνθρωποι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και η ομάδα σήμερα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Αυτά που έχω διαπιστώσει στις λίγες μέρες που είμαι στην ΠΑΕ, κάτι που έπρεπε να γίνει ώστε να μην υποβιβαστεί η ομάδα, κάποιοι πίστευαν ότι ο Αρης πρέπει να πέσει για να εξυγιανθεί».

Για να αφήσει αιχμές πως: «Γιατί είχε σταλεί έγγραφο από τη ΝΕΧΙΑ στις 3 Ιανουαρίου στην ΠΑΕ για να της δοθούν κάποια στοιχεία, και αυτό έγινε τώρα; Είχαν σκοπό να φουντάρουν την ομάδα και να σβήσουν τα χρέη, γιατί τους βόλευε ο υποβιβασμός».

Για να ξεκαθαρίσει πως: «Οι περσινές ζημιές ήταν 6 εκ. ευρώ. Ο Άρης δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Πρέπει να βρει ένα άλλο σχέδιο σε περίπτωση που δεν μπει στο άρθρο 99. Για να διασωθεί ο Άρης οικονομικά, πρέπει να μπει σε συμφωνία με τους πιστωτές του. Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια διοίκηση που να ξέρει που βαδίζει και να βρει λεφτά».

Κι όσο για το δικό του μέλλον στα διοικητικά της ΠΑΕ Άρης είπε: «Μπήκα παρανόμως στην ΠΑΕ, θέλω λαϊκή εντολή για να συνεχίσω, πρέπει να γίνουν εκλογές. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορεί να περιμένει ο Άρης να γίνονται ζυμώσεις. Τα χρέη του Άρη είναι τεράστια! Μακάρι να γίνει, αλλά δεν το πιστεύω ότι θα μπει η ομάδα στο άρθρο 99. Μόνο όταν γίνει για κάθε Έλληνα. Αυτό μου μετέφεραν. Το ίδιο απάντησαν και στον Σαββίδη».

Κάτι για το οποίο είχε αντίθετη άποψη με τον Λάμπρο Σκόρδα ο Τάσος Αβανόγλου λέγοντας πως: «Ο Άρης θα μπει στο άρθρο 99 και οι δόσεις θα γίνουν 120 στο δημόσιο, δεν θα γίνουν τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Σκόρδας ο οποίος δεν έχει ιδέα από τίποτα. Ο καημός του Σκόρδα είναι απλά να διοικήσει την ομάδα. Τίποτα άλλο. Ας βγει να μας πει τι έκανε όταν διοικούσε 7 χρόνια τον Αρη; Μήπως αυτός δεν έριξε τον Άρη στη Β΄ εθνική;», για να ανέβουνε οι τόνοι με αποδοκιμασίες και προς τους δύο.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο Αβάνογλου στην συνέχεια της τοποθέτησής του υποστήριξε: «Μπορεί να έρθει επενδυτής. Θα υπάρξει επενδυτής, γιατί ο Άρης είναι γωνιακό μαγαζί. Αλλά πρώτα πρέπει να μπει στο άρθρο 99 και θα μπει». Ακολούθησε ένταση μεταξύ του Νικήτα Ματθαίου και του Άρη Ναούμ με τον έναν να κατηγορεί τον άλλον.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ