ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι επόμενες κινήσεις του Τζίγγερ

Οι επόμενες κινήσεις του Τζίγγερ
ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γ. Βαρδινογιάννης ετοιμάζει τις κινήσεις του για την επόμενη σεζόν. Παραμένει ο Πεσέιρο

Μετά την ήττα απο την Ξάνθη και την ισοπαλία με τον Ηρακλή, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στο -4 απο την κορυφή, κάτι που σημαίνει ότι δυσκολεύει αρκετά η κατάκτηση του τίτλου. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απο την πλευρά του όμως, φαίνεται να ετοιμάζει τα σχέδια του για την επόμενη σεζόν.
Ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να προβεί σε αλλαγές που θα προκαλέσουν αίσθηση, όμως αυτή την φορά δεν φαίνεται να τίθεται θέμα προπονητή. Όλες οι κινήσεις δείχνουν ότι Ζοσέ Πεσέιρο και Γιάσμινκο Βέλιτς θα παραμείνουν στις θέσεις τους και αυτοί είναι που θ' αναλάβουν τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη περίοδο.

Είναι αλήθεια ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάνει λάθη κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου, όμως η διοίκηση είναι αποφασισμένη να τον στηρίξει και να συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν.

Αλλαγές στο ρόστερ

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας φαίνεται να υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αφήνει στην άκρη τα πολυάριθμα "πήγαινε-έλα" και έχει αποφασίσει ν' αποκτηθούν 3-4 παίκτες που θα έχουν την δυνατότητα να βρεθούν αμέσως στην ενδεκάδα και να κάνουν την διαφορά. Με βάση τις κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού υπάρχει ένας αξιόλογος κορμός (με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας) και θεωρείται ότι με συγκεκριμένες επιλογές (όπως ο Σπυρόπουλος τον Ιανουάριο) θα ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα.

Οι αρχικές σκέψεις είναι ν' αποκτηθεί (τουλάχιστον) ένας κεντρικός αμυντικός, ένα δεξί μπακ (αυτός μπορεί να είναι ο Μουν που θα είναι στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα), ένας επιτελικός μέσος, αλλά και ένας υψηλόσωμος επιθετικός (πέρα απο την προσθήκη του Πετρόπουλου που έχει δοθεί δανεικός στον ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι).

Μένουν Μάτος, Ίβανσιτς, φεύγουν "Παπ", Έκι
Σε ότι αφορά τους υπάρχοντες παίκτες Μαρσέλο Μάτος και Αντρέας Ίβανσιτς θεωρούνται παίκτες-κλειδιά και απόλυτη προτεραιότητα είναι η παραμονή τους, χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί και η πιθανότητα αποχώρησης. Ο Μάτος, ο οποίος έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον διάφορων ομάδων και κυρίως από την Αγγλία (ελέω Πίνι Ζάχαβι), με τη ρήτρα του να ανέρχεται στα 4 εκ. ευρώ.

Η περίπτωση του Βραζιλιάνου έχει ιδιαιτερότητες, καθώς είναι συνιδιοκτησία με τον γνωστό μάνατζερ και αν το καλοκαίρι έρθει πρόταση 4 εκ. ευρώ οι "πράσινοι" δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο απ' το ν' αποδεχθούν την πρόταση.

Όσο για τον Ίβανσιτς, οι διαπραγματεύσεις με τη Σάλτσμπουργκ βρίσκονται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση, με τις εκτιμήσεις να είναι ότι με ένα ποσό 1,2-1,5 εκ. ευρώ ο Αυστριακός μέσος θα παραμείνει κάτοικος Παιανίας.

Αντίθετα, αναμένεται να υπάρξουν "ηχηρές" αποχωρήσεις, με πιο χαρακτηριστικές αυτές του Δημήτρη Παπαδόπουλου και του Έκι Γκονζάλες, οι οποίοι άλλωστε ήταν και πρωταγωνιστές επεισοδίων στα "πράσινα" αποδυτήρια και έχουν προβληματίσει και με την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο.

Όσον αφορά τον Έλληνα επιθετικό, έχει αρχίσει ήδη να ψάχνει για ομάδα στο εξωτερικό και αν υπάρξει αξιόλογη πρόταση, τότε θα παραχωρηθεί. Στην περίπτωση του Έκι, η αντίδραση του όταν πληροφορήθηκε το πρόστιμο των 15.000 ευρώ ήταν ουσιαστικά η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".

Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση των Σέριτς, Φύσσα και Ρομέρο, ενώ καθόλου «σίγουροι» δεν μπορούν να θεωρούνται οι Βύντρα και Δάρλας, σε αντίθεση με τους Γκούμα και Γκαλίνοβιτς που θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.

Άλλο ένα θέμα είναι οι δανεικοί Μανούτσο και Ποστίγκα, οι οποίοι πάντως είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, αφού για τον Αγκολέζο την απόφαση θα λάβει για το μέλλον του η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία ανήκει, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αποφασίσει αν θα κινηθεί για την αγορά του Ποστίγκα από την Πόρτο, με τον Πορτογάλο όμως να έχει υψηλή ρήτρα (4 εκ. ευρώ).

"Άνοιγμα" στον κόσμο
Πολύ σημαντικός τομέας, στον οποίο αναμένεται να δοθεί βάρος είναι ο κόσμος, αφού η φετινή εικόνα του "Απόστολος Νικολαΐδης" είναι απογοητευτική. Οι διοικούντες ετοιμάζουν κινήσεις-άνοιγμα προς τον κόσμο, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τους οργανωμένους και τη Θύρα 13.

Ίβανσιτς: "Θέλω να μείνω αλλά..."

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Αντρέας Ίβανσιτς μιλώντας στον αυστριακό Τύπο, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις του "τριφυλλιού" με τη Σάλτσμπουργκ. Ωστόσο, τόνισε οτι αν δεν επέλθει κάποια συμφωνία ως το EURO 2008, θα έχει μέσα από αυτή τη διοργάνωση την ευκαιρία να προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων συλλόγων.

"Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίος σύλλογος και είμαι πολύ ευτυχισμένος τόσο σε αθλητικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Θα μπορούσα να φανταστώ την παραμονή μου στην ομάδα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να τα βρουν οι δύο σύλλογοι μεταξύ τους", δήλωσε ο 24χρονος μέσος και πρόσθεσε: "Δεν θα ήταν άσχημο αν η υπόθεσή μου ξεκαθάριζε πριν το EURO. Από την άλλη όμως παίζοντας σε αυτή τη διοργάνωση μπορείς να βρεθείς στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο".

Όσο για το γεγονός ότι είναι ένας από τους δέκα διεθνείς της Αυστρίας που αγωνίζεται εκτός συνόρων είπε: " Είναι πολύ καλό αυτό για το ποδόσφαιρο της χώρας. Θα ήταν καλύτερο να έπαιζαν στο εξωτερικό ακόμη περισσότεροι Αυστριακοί ποδοσφαιριστές. Φυσικά όμως παίζει ρόλο σε ποια ομάδα πηγαίνεις και αν εκεί έχεις ρεαλιστικές πιθανότητες να αγωνίζεσαι".






























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ