ΑΓΓΛΙΑ

Οι "φωνακλάδες" οπαδοί της Σάντερλαντ!

Οι "φωνακλάδες" οπαδοί της Σάντερλαντ!
Σάντερλαντ-οπαδοί

Επιστημονική μελέτη που έγινε στην Αγγλία έδειξε ότι οι οπαδοί της Σάντερλαντ δημιουργούν τον περισσότερο θόρυβο όταν αγωνίζεται εντός έδρας η ομάδα τους!

Η αγγλική εφημερίδα Daily Star δημοσίευσε αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, που αποδεικνύει ότι οι "Μάκενς" (αυτό είναι το επίσημο όνομα των οπαδών του Ρόι Κιν) παράγουν τον περισσότερο θόρυβο στο γήπεδό τους σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.
Με βάση τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε μεταξύ του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου και η οποία έγινε στα γήπεδα των ομάδων που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ, ο μέσος όρος έντασης που παράγεται στο "Στάντιουμ οφ Λάιτ" είναι 129,2 ντεσιμπέλ, με τον θόρυβο αυτό να είναι ανάλογος με αυτόν που προκαλεί ένα τζετ και ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που παράγεται κατά τη διάρκεια ροκ συναυλίας.

Μετά την Σάντερλαντ, στη δεύτερη θέση συναντάμε τους οπαδούς της Τότεναμ (128,3 ντεσιμπέλ), και στην τρίτη αυτούς της Μάντσεστερ Σίτι (127,4), ενώ ο τίτλος των πιο "ήσυχων" οπαδών απονέμενεται στους οπαδούς της Φούλαμ (115,4 ντεσιμπέλ).

Όσον αφορά στους "μεγάλους" του αγγλικού ποδοσφαίρου, αυτοί της Τσέλσι είναι μόλις στην 6η θέση με 125,8 ντεσιμπέλ, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι εκτός δεκάδας βρίσκονται οι άλλες παραδοσιακές δυνάμεις της Πρέμιερ Λιγκ.

Στην 12η θέση είναι η Άρσεναλ, στην 16η η Λίβερπουλ με το περίφημο kop (εξέδρα των φανατικών των "κόκκινων"), ενώ στην 17η θέση είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά το επιβλητικό "Όλντ Τράφορντ".

"Η δύναμη των συνθημάτων είναι τρομερή, έχει αποδειχθεί ότι αν εκτεθεί κανείς για 15 λεπτά σε έναν θόρυβο ανάμεσα σε 110 και 115 ντεσιμπέλ, αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αυτί, οι οπαδοί της Σάντερλαντ θα πρέπει να φορούν ωτασπίδες", δήλωσε ο Γουίλιαμς Όστον, υπεύθυνος της εταιρίας που διοργάνωσε την σχετική έρευνα.








TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ