ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά της Μπορντό

Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι
Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι 2015 AP PHOTO/CLINT HUGHES

Η Μπορντό έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, οι οποίοι επιθυμούν να εξαγοράσουν την γαλλική ομάδα εν μέσω των οικονομικών προβλημάτων της, την ώρα που ο κίνδυνος του υποβιβασμού στη τρίτη κατηγορία είναι ορατός.

Η Fenway Sports Group (FSG), στην οποία ανήκει η Λίβερπουλ από το 2010, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά της Μπορντό, η οποία έχει υποβιβαστεί προσωρινά στην National 1, την τρίτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ ενημέρωσαν την Μπορντό για την πρόθεσή τους να αγοράσουν τον σύλλογο, ο οποίος βέβαια κινδυνεύει να υποβιβαστεί από τη League 2 στη τρίτη κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η γαλλική ομάδα διαθέτει προθεσμία δύο εβδομάδων για να ολοκληρωθεί η εξαγορά από την FSG, η οποία αν επιτευχθεί θα επιτρέψει στη Μπορντό να παραμείνει στη Ligue 2 για τη σεζόν 2024/25.

Στον απόηχο του προσωρινού υποβιβασμού, η FSG εξέδωσε ανακοίνωση: "Η Fenway Sports Group μελετά επί του παρόντος την αγορά της Μπορντό. Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις και δεν επιθυμούμε να κάνουμε περαιτέρω σχόλια κατά τη διάρκεια αυτής της διερευνητικής φάσης".

Η Μπορντό εξέδωσε και εκέινη τη δική της ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τις συζητήσεις με την FSG.

ο σχέδιο για την πώληση πλειοψηφικού μεριδίου του κεφαλαίου στη Fenway Sports Group παρουσιάστηκε στην DNCG (το οικονομικό παρατηρητήριο του γαλλικού ποδοσφαίρου) σήμερα το πρωί, παρουσία των εκπροσώπων της και εργαζόμαστε χέρι-χέρι μαζί τους προκειμένου να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ