ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι κινήσεις Κόκκαλη άλλαξαν το σκηνικό

Οι κινήσεις Κόκκαλη άλλαξαν το σκηνικό
Ο πάγκος του Ολυμπιακού με τον πάγκο πανηγυρίζουν

Το SPORT 24 παρουσιάζει τις κινήσεις του Σ.Κόκκαλη που ανέτρεψαν το σκηνικό στον ΟΣΦΠ (v)

Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», μετά από 16 χρόνια στο τιμόνι του Ολυμπιακού, γνωρίζει όσο κανείς άλλος τις ανάγκες της ομάδας και τον τρόπο να διαφοροποιεί την ψυχολογία σε αυτή. Δημιούργησε λοιπόν, έναν… τυφώνα αλλαγών, ο οποίος διήρκησε 48 ώρες και παρέσυρε όλους αυτούς οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν τις τελευταίες μέρες, «βαρίδια» στα πόδια -και κυρίως την ψυχολογία- των παικτών.
Έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες τον Κετσπάγια, έστειλε σαφές μήνυμα στους παίκτες, έδωσε υποσχέσεις στους οπαδούς και προσέλαβε την τεράστια προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που λέγεται Ζίκο. Ο… ασθενής Ολυμπιακός, υπέστη το ηλεκτροσόκ που είχε ανάγκη! Ο σφυγμός του επανήλθε και η ερυθρόλευκη καρδιά του, άρχισε να χτυπάει και πάλι δυνατά.

«Απελευθερωθήκαμε»!

Οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας, δεν απέκτησαν ξαφνικά άριστη φυσική κατάσταση. Δεν βρήκαν ως δια μαγείας τον τρόπο να διασπούν τις αντίπαλες άμυνες στο Καραϊσκάκη, ούτε βέβαια απέκτησαν τα εργαλεία τα οποία τους έλειπαν από το ρόστερ. «Άλλαξε η ψυχολογία μας! Απελευθερωθήκαμε και το δείξαμε στο χορτάρι». Αυτό ξεκαθάρισε ο… παλιός Στολτίδης, αυτό επιβεβαίωσε και ο αρχηγός Νικοπολίδης.

Δε θα σταθούμε στο μερίδιο ευθύνης του Κετσπάγια. Άλλωστε ο αρχηγός -και άριστος γνώστης όσων συμβαίνουν στα αποδυτήρια- Αντώνης Νικοπολίδης, έσπευσε να το ξεκαθαρίσει: «Δε φταίει μόνο ο προπονητής, αλλά και εμείς οι παίκτες»! Απολύτως κατανοητό και -σύμφωνα με την άποψή μου- αντρίκειο από τον ηγέτη των «ερυθρόλευκων». Το ζήτημα όμως, ήταν πως ο Γεωργιανός είχε δημιουργήσει αντιπάθειες. Ακόμα και ο άνθρωπος που τον προσέλαβε και τον στήριξε από την πρώτη μέρα, δε στεκόταν πλέον στο πλευρό του...

«Κέρδισε» τους οπαδούς, επιστράτευσε τον Τζόλε!

Η εικόνα του γηπέδου Καραϊσκάκη στο ματς με την Καβάλα, ήταν αποκαρδιωτική και δεν θα άλλαζε μόνο με την απόλυση του Κετσπάγια. Ο Κόκκαλης λοιπόν, συναντήθηκε με τους οπαδούς και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Υποσχέθηκε έργα και δεν άργησε να τα πραγματοποιήσει. Την υπόσχεσή τους όμως, τήρησαν και οι οργανωμένοι. Συνεπείς στο ραντεβού τους, υπομονετικοί με τις ανορθογραφίες της ομάδας, παθιασμένοι όσο και οι παίκτες, δίνοντάς τους την ενέργεια για την πρώτη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επόμενη σημαντική -και μάλλον επιβεβλημένη- κίνηση του Κόκκαλη, ήταν η συνάντηση με τον Τζόρτζεβιτς.

Ο ένας… φαλακρός έφυγε, ο άλλος ήρθε με σκοπό να φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια. Ο εμβληματικός αρχηγός καλείται εσπευσμένα πίσω, λίγους μόνο μήνες μετά το αντίο του. Ενδεχομένως η παρουσία του στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής να ήταν εξίσου χρήσιμη, όπως είπε αστειευόμενος και ο Νικοπολίδης! Ο Τζόλε πάντως, έρχεται με σκοπό να εμπνεύσει και πάλι τους πρώην συμπαίκτες του, «ξυπνώντας» μέσα τους τα συναισθήματα που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Αυτά τα οποία ορισμένοι από τους «ερυθρόλευκους» δείχνουν αδικαιολόγητα ότι κοντεύουν να ξεχάσουν.

Το… θηρίο ξύπνησε!

Πάμε τώρα και στον προπονητή. Σίγουρα στο δίλημμα Ζίκο ή Φλόρες, ο Βραζιλιάνος δεν είχε αντίπαλο. Πρώτοι απ’ όλους, οι «λάτιν» του Ολυμπιακού, ψήφισαν… δαγκωτό το «λευκό Πελέ». Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των συμπατριωτών του και να προκαλέσει σεβασμό και όρεξη για δουλειά, σε όσους είχαν αρχίσει να… ξεφεύγουν.

Η φυσική κατάσταση της ομάδας δεν αλλάζει, οι θλάσεις δε γιατρεύονται άμεσα, ενώ οι χαμένοι βαθμοί δε μπορούν να κερδηθούν. Μίνι προετοιμασία δε μπορεί να γίνει στη μέση της περιόδου, έχοντας αγώνες κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Συνεπώς, το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η ψυχολογία των παικτών, των φιλάθλων και φυσικά της διοίκησης, η οποία δείχνει πιο ζεστή από κάθε άλλη φορά για πραγματοποίηση μεταγραφών το Γενάρη!

Ο Ζίκο, ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και το ψυχισμό του Ολυμπιακού. Η αποθέωση την οποία γνώρισε στην πρώτη του παρουσία στο Καραϊσκάκη, το αποδεικνύει. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το αν ο 56χρονος προπονητής προλαβαίνει να κατανοήσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα δεδομένα και -πάνω απ’ όλα- τις απαιτήσεις και τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν στους «ερυθρόλευκους». Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός πλέον έπαψε να κοιμάται…

Το γκολ του Βασίλη Τοροσίδη



Κάκωση ο Ντομί

Κάκωση στην άρθρωση του μεγάλου δακτούλου του αριστερού άκρου ποδός υπέστη ο Ντομί κατά το ζέσταμα πριν από το ματς με την Άλκμααρ.

Ο Γάλλος αμυντικός που τελευταία στιγμή την θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Ραούλ Μπράβο, υποβλήθηκε την Πέμπτη σε ακτινολογικό έλεγχο και μαγνητική τομογραφία και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει πρόγραμμα συντηρητικής αγωγής.

Όσο για το χρόνο που θα απουσιάσει, αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της αποθεραπείας του.
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ