CHAMPIONS LEAGUE

Οι κορυφαίοι σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Real Madrid's Ruud van Nistelrooy (L) and Raul Gonzalez acknowledge the crowd at the end of their Spanish first division soccer match against Mallorca at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid November 11, 2007. REUTERS/Victor Fraile (SPAIN)
Ραούλ Φαν Νίστελροϊ REUTERS

Το ρεκόρ του Ραούλ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει όμως ο Λιονέλ Μέσι τον απειλεί, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια βγαίνει πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε τους μπόμπερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι μία. Το γκολ. Έτσι είναι σημαντικό για μία ομάδα θα έχει στις τάξεις της έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή που ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτοί είναι πολλοί και οι σημαντικότεροι παίζουν ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς μαζέψαμε τους κίλερ της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη και τους παρουσιάζουμε, ενώ δείχνουμε και ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που ανατρέπει κάπως τα πράγματα...

Νο.10: Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει συνολικά 29 γκολ στην διοργάνωση και έτσι όπως το πάει θα κυνηγήσει για τα καλά την πρωτιά μαζί με τον Λιόνέλ Μέσι. Φέτος έβαλε μόλις έξι τέρματα, όμως του χρόνου θα επανέλθει...

Νο.9: Ντιντιέ Ντρογκμπά

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που είτε τους μισείς είτε τους λατρεύεις, αφού πολλοί κάνουν παράπονα για τις βουτιές του και τις διαμαρτυρίες στους διαιτητές. Στα 33 του χρόνια έχει πετύχει 33 γκολ και αν ερχόταν νεότερος στην Τσέλσι θα τα είχε κάνει ακόμα περισσότερα.

Νο.8: Φερνάντο Μοριέντες

Μετά την αποχώρηση του από την Ρεάλ Μαδρίτης, αν και σε καλή ηλικία, η καριέρα του άρχισε να παίρνει πτωτική πορεία παρότι έπαιξε σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με την Μονακό. Σπουδαίος σκόρερ με 33 γκολ στην μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση.

Νο.7: Λιονέλ Μέσι

Από τα συνολικά 37 γκολ που έχει πετύχει στα 23 του χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ τα 12 ήταν φέτος, με την Μπαρτσελόνα να κατακτά φυσικά το τρόπαιο. Τα λόγια είναι περιττά νομίζουμε. Μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα σπάσουν το ρεκόρ.

Νο.6: Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο

Τεράστιος ποδοσφαιριστής, δεκάρι παλαιάς κοπής. Στα καλά του ήταν δεινός σκόρερ και αυτό το αποδεικνύουν τα 41 γκολ που έχει πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να φανταστείτε πως δεν είναι και καθαρόαιμος φορ...

Νο.5: Φιλίπο Ιντζάγκι

Ο άνθρωπος που νίκησε τη γραμμή του οφσάιντ ακόμα και στα 38 του χρόνια παραμένει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Τα 46 γκολ που έχει πετύχει στο ενεργητικό του δεν είναι αρκετά, αφού τη νέα σεζόν αναμένεται να τα κάνει περισσότερα.

Νο.4: Αντρέι Σεφτσένκο

Μεγάλος ποδοσφαιριστής που κρατήθηκε στο υψηλότατο επίπεδο για δέκα χρόνια. Έχει πετύχει 48 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ με Μίλαν, Τσέλσι και Διναμό Κιέβου και η αλήθεια είναι πως μπορεί να τα αυξήσει τη νέα σεζόν. Για να δούμε...

Νο.3: Τιερί Ανρί

Αν δεν έπαιρνε την απόφαση να αλλάξει Ήπειρο και παράμενε στην Ευρώπη, τότε τα 50 γκολ να ήταν λίγα σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε να βάλει. Πλέον είναι στην Αμερική και δύσκολα θα ανεβάσει το προσωπικό του ρεκόρ.

Νο.2: Ρουντ Φαν Νίστελροϊ

Αν δεν έφευγε από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον ήθελε πίσω φέτος, σίγουρα θα είχε εκτοξεύσει το ρεκόρ του ακόμα πιο ψηλά. Τα χρόνια πέρασαν όμως και δυστυχώς αυτός ο τεράστιος ποδοσφαιριστής δύσκολα να πετύχει περισσότερα από τα 56 γκολ που έχει σήμερα.

Νο.1: Ραούλ Γκονθάλεθ

Ότι και να πούμε είναι λίγο. Στα 33 του χρόνια παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, οδηγώντας την Σάλκε στους "4" της διοργάνωσης. Συνολικά έχει πετύχει 71 γκολ και θα πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά για να ξεπεράσουν το ρεκόρ του.

Μερικά στατιστικά με ενδιαφέρον...

Σε παρένθεση η συχνότητα με την οποία σκοράρουν. Η απόδοση του Ρουντ είναι πραγματικά εντυπωσιακή...

Φαν Νίστελροϊ: 56 γκολ σε 81 ματς ( 0.69 ανά αγώνα)

Μέσι: 37 γκολ σε 56 ματς ( 0.66 ανά αγώνα)

Ιντζάγκι: 46 γκολ σε 81 ματς ( 0.57 ανά αγώνα)

Ραούλ: 71 γκολ σε 144 ματς ( 0.49 ανά αγώνα)

Ντρογκμπά: 33 γκολ σε 68 ματς ( 0.49 ανά αγώνα)

Σεφτσένκο: 48 γκολ σε 102 ματς ( 0.47 ανά αγώνα)

Ντελ Πιέρο: 41 γκολ σε 96 ματς ( 0.43 ανά αγώνα)

Ανρί: 50 γκολ σε 114 ματς ( 0.43 ανά αγώνα)

Κ. Ρονάλντο: 28 γκολ σε 71 ματς ( 0.40 ανά αγώνα)

Μοριέντες: 33 γκολ σε 93 ματς ( 0.35 ανά αγώνα)

Οι πρώτοι σκόρερ γενικά

12 γκολ: Μέσι, Φαν Νίστελροϊ

10 γκολ: Ντελ Πιέρο, Ζαρντέλ, Ριβάλντο, Ραούλ, Φαν Νίστελροϊ, Ιντζάγκι, Κακά

9 γκολ: Λίτμανεν, Σ. Ιντζάγκι, Μακάι, Ραούλ, Κρέσπο, Μοριέντες, Σεφτσένκο

** Ο Μέσι για τρεις συνεχόμενες σεζόν (2009, 2010, 2011) έχει βγει πρώτος σκόρερ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ