ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι μύες του Ρόμπεν προκαλούν ιατρικό... "πόλεμο"

Οι μύες του Ρόμπεν προκαλούν ιατρικό... "πόλεμο"

Ενας τραυματισμός, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μία εθνική ομάδα και ένας σύλλογος. Και ανάμεσά τους αντικρουόμενες ιατρικές γνωματεύσεις. Διαβάστε την ιστορία του τραυματισμού του Ρόμπεν που διχάζει τον ιατρικό κόσμο!

Στην αντεπίθεση περνάει η Μπάγερν ζητώντας αποζημίωση από την Ολλανδική ομοσπονδία αποζημίωση για τον τραυματισμό του Άριεν Ρόμπεν με τους Οράνιε να αποποιούνται των ευθυνών. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ολλανδία συντρίβει σε φιλική αναμέτρηση την Ουγγαρία με 6-1 στο Άμστερνταμ. Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν ήταν και ο Άριεν Ρόμπεν ο οποίος στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε σκόραρε δύο φορές.

Ωστόσο ένας τραυματισμός του στους μύες του μηρού του λίγο πριν την εκπνοή "πάγωσε" τους πάντες στο στρατόπεδο των Οράνιε. Περίπου 6 εβδομάδες ήταν η εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου για την επάνοδο του ποδοσφαιριστή στους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που σήμαινε πως θα έχανε το Μουντιάλ.

Κάπου εκεί ο Ρόμπεν ζήτησε από την ολλανδική ομοσπονδία να δει ένα δικό του γιατρό με τη ελπίδα αυτός να επαναλάβει και πάλι το... θαύμα του 2008. Το Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός είχε ένα παρόμοιο τραυματισμό, με τους γιατρούς της τότε ομάδας του Ρεάλ Μαδρίτης, να κάνουν λόγο για 5 εβδομάδες τουλάχιστον αποθεραπείας.

Τελικά ο Άριεν επανήλθε στα γήπεδα σε μόλις... 2 εβδομάδες. Ο λόγος; Ο 74χρονος φυσιοθεραπευτής Dick van Toorn στον οποίο κατέφυγε μετά από τη συμβουλή του Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ . Έτσι μόλις ο Ρόμπεν άκουσε τον περασμένο Ιούνη την γνωμάτευση των γιατρών, αμέσως θυμήθηκε το τι συνέβη το 2008.

O Ρόμπεν στο έδαφος μετά τον τραυματισμό του στο ματς με την Ουγγαρία
O Ρόμπεν στο έδαφος μετά τον τραυματισμό του στο ματς με την Ουγγαρία O ΡΟΜΠΕΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Παρά το γεγονός ότι ο Dick van Toorn δεν είναι μέλος του ιατρικού τιμ των Οράνιε, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας άφησαν τον Ρόμπεν στα... χέρια του, ελπίζοντας να επαναλάβει το θαύμα του 2008. Και το επανέλαβε! Ο van Toorn εξετάζοντας τους τραυματισμούς του παίκτη που προκύπτουν από το πως κινείται μέσα στο γήπεδο, αποφάσισε (όπως είχε κάνει και πριν περίπου 2 χρόνια) πως ο μυς δεν θεραπεύεται με ανάπαυση αλλά με εντατική θεραπεία!

Κάπως έτσι ο Ρόμπεν επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ (στο τελευταίο ματς του ομίλου με το Καμερούν) και ήταν από τους κορυφαίους Ολλανδούς στα νοκ-άουτ παιχνίδια που οδήγησαν την ομάδα μέχρι και το τελικό όπου "λύγισαν" λίγο πριν το τέλος της παράτασης από την Ισπανία.

Η ευφορία από τη σπουδαία πορεία των Οράνιε, άφησε για λίγο στην άκρη την ιστορία του τραυματισμού του Ρόμπεν ώσπου την επανέφερε η Μπάγερν. Μετά από δύο εβδομάδες ξεκούρασης, ο παίκτης επέστρεψε στο σύλλογο του όπου οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε από τον γιατρό της Μπάγερν Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, έδειξαν πως η ζημιά που έπαθε στο ματς με την Ουγγαρία επιδεινώθηκε στο Μουντιάλ.

Αποτέλεσμα είναι οι πρωταθλητές Γερμανίας να πορευτούν στο 2010 χωρίς τον Ρόμπεν, καθώς ο 26χρονος ποδοσφαιριστής δεν αναμένεται να επανέλθει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπάγερν κατηγορεί τώρα την Ολλανδική ομοσπονδία για τη ζημιά την οποία υπέστη ο παίκτης.

Ο γιατρός της Μπάγερν Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt με τον Ρόμπεν
Ο γιατός της Μπάγερν Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt με τον Ρόμπεν Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ HANS-WILHELM MULLER-WOHLFAHRT ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΝ

Σε αυτή τη διαμάχη παρενέβη ο πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου της Ουτρέχτης, Jaap Swierstra. Με άρθρο του στην εφημερίδα "NRC Handelsblad" αναφέρει πως ο Hans Muller-Wohlfahrt έχει τη φήμη στη Γερμανία ως κάποιου που έχει πουλήσει πολλά βιβλία σχετικά με την πρόληψη ασθενειών σε ανθρώπους που φοβούνται τα γηρατειά.

Σε αυτά τα βιβλία, όλα τα φάρμακα τα οποία συστήνει ανήκουν στην εταιρεία που... έχει ο ίδιος. Προφανώς από την ίδια εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ενέσεις για τους μύες του Ρόμπεν, την ώρα που οι ειδικές ασκήσεις του Van Toorn πρόσφεραν πολύ καλά αποτελέσματα στο παρελθόν.

Ο Jaap Swierstra συνεχίζει λέγοντας ότι πιθανότατα ο Muller-Wohlfahrt έβγαλε τα συμπεράσματα του μόνο από τα αποτελέσματα των εξετάσεων χωρίς να έρθει σε άμεση επαφή με τον παίκτη. " Πιθανότατα ο εγωισμός του γιατρού της Μπάγερν να τον οδήγησε να κάνει αυτή τη διάγνωση καθώς δεν μπορεί να χωνέψει ότι απέτυχε να τον συμβουλέψει σωστά τον Ιούνη", καταλήγει ο Ολλανδός χειρούργος!

Από την άλλη ο Muller-Wohlfahrt κατηγορεί το ιατρικό επιτελείο των Οράνιε για ανευθυνότητα. Ο Ρόμπεν μετά το Μουντιάλ πήγε για διακοπές και μετά από 2 εβδομάδες επέστρεψε ξεκούραστος όπου εξετάστηκε και βρέθηκε με τρύπα 5 εκατοστών στους μύες του μηρού του!


" Είναι ανεύθυνο που δεν βρήκαν αυτή τη ζημιά και τον άφησαν να παίξει στο Μουντιάλ. Πολλές φορές προσφέρθηκα να τους βοηθήσω κάνοντας διάγνωση, αλλά ποτέ δεν έλαβα μία κλήση", δηλώνει οργισμένος ο γιατρός της Μπάγερν.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Uli Hoeness
Ο πρόεδρος της Μπάγερν Uli Hoeness Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ULI HOENESS

Βασιζόμενος στο γιατρό της ομάδας, ο πρόεδρος του Βαυαρικού συλλόγου Uli Hoeness μιλάει στην BILD: "Έ χουμε τον Muller-Wohlfahrt, τον καλύτερο αθλίατρο στον κόσμο με ποσοστό επιτυχίας 100%. Αν δεν μπορεί ο Van Toorn να κάνει τη διάγνωση, τότε πρέπει να αγοράσει γυαλιά μυωπίας! Ήταν αμέλεια της ολλανδικής ομοσπονδίας να αφήσει τον Ρόμπεν να παίξει τραυματίας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί τους για να διευθετήσουμε οικονομικά το θέμα. Πρέπει να μας πληρώσουν αποζημίωση".

Στις δηλώσεις του προέδρου της Μπάγερν, απάντησε ο προπονητής των Οράνιε, Βερτ φαν Μάαρβικ: " Δεν πήραμε κανένα ρίσκο με τον Άριεν. Όποια απόφαση πάρθηκε, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του παίκτη. Ο Ρόμπεν δεν τραυματίστηκε στον τελικό, δεν γίνεται κάποιος που έχει τέτοια ζημιά να μπορεί να κάνει σπριντ όπως έκανε ο παίκτης κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Η Μπάγερν προσπαθεί να βγάλει σκάρτο το ιατρικό μας επιτελείο και αυτή δεν είναι σωστή συμπεριφορά. Νομίζω ότι οι γιατροί της ομάδας αξίζουν συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκαναν στο Μουντιάλ", κατέληξε ο κόουτς των δευτεραθλητών κόσμου.

Και τι λέει ο ίδιος ο παίκτης για όλη αυτή την ιστορία; Μα φυσικά, τίποτα. Αλήθεια, και τι να σχολιάσει; Ο ίδιος πήγε στον Van Toorn για θεραπεία θέλοντας να προλάβει το Μουντιάλ. Έπαιξε σε 5 αγώνες χωρίς να τον πιέσει κανείς από την Ολλανδία και χωρίς να παραπονεθεί σε κανένα σημείο της διοργάνωσης ότι πονάει.

Από την άλλη να ισχυριστεί τώρα ότι είναι καλά και πως μπορεί να παίξει; Θα έρθει κόντρα στη διάγνωση του γιατρού της ομάδας που τον πληρώνει και με τον οποίο θα συνεχίσει να συνεργάζεται καθημερινά στο Μόναχο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το σίριαλ με τους... μύες του Άριεν Ρόμπεν, έχει πολλά ακόμα επεισόδια!

Ο... αυτοτραματισμός του Ρόμπεν στον αγώνα με την Ουγγαρία
Ο... αυτοτραματισμός του Ρόμπεν στον αγώνα με την Ουγγαρία REUTERS


TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ