ΑΓΓΛΙΑ

Οι οπαδοί των ομάδων της Premier League στον πλανήτη

Οι οπαδοί των ομάδων της Premier League στον πλανήτη

Το Twitter δημιούργησε interactive πλατφόρμα στην οποιά οι χρήστες μπορούν να δουν ποιά αγγλική ομάδα έχει τους περισσότερους υποστηρικτές σε κάθε μέρος της γης. "Κερδισμένες" Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Έχετε αναρωτηθεί ποιά ομάδα της Premier League έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Αγγλία, στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο;

Τώρα πια όλες αυτές οι απορίες έχουν απάντηση χάρη σε μία interactive πλατφόρμα που δημιούργησε το Twitter όπου μπορεί να δει κανείς μέσα από διαδραστικό χάρτη τη "δύναμη" της κάθε αγγλικής ομάδας (από τις 20 που αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία) σε κάθε γωνιά του κόσμου όσον αφορά τους ακόλουθούς της στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πατήστε πάνω στο ειδικό γράφημα, κάντε ζουμ στην περιοχή που σας ενδιαφέρει και δείτε ποια ομάδα έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο twitter:

Ορισμένα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από τον διαδραστικό χάρτη του Twitter:

► Η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη οπαδική βάση στο Νησί (λαμβάνονται υπόψη οι λογαριασμοί τους στο Twitter) είναι η Λίβερπουλ (15.21%) ενώ ακολουθούν η Άρσεναλ (15.03%) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14.6%).

Οι οπαδοί των ομάδων της Premier League στον πλανήτη

Η Λίβερπουλ έχει τους περισσότερους υποστηρικτές στο Νησί (το πράσινο χρώμα στον χάρτη)

► Η Άρσεναλ είναι η αδιαφιλονίκητη κυρίαρχος στο Λονδίνο, ξεπερνώντας κατά πολύ σε αριθμό οπαδών-χρηστών του Twitter τις Τσέλσι και Τότεναμ.

► Η Λίβερπουλ έχει "δυνατή" υποστήριξη σε χώρες όπως η Νορβηγία, Ισλανδία, Αυστραλία, Ταϊλάνδη και Ουρουγουάη, η Άρσεναλ έχει το "πάνω χέρι" σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει θραύση στο μεγαλύτερο κομμάτι της ασιατικής ηπείρου και η Τσέλσι έχει δυνατό "ρεύμα" στη Νότια Αμερική.

Οι οπαδοί των ομάδων της Premier League στον πλανήτη

Η Λατινική Αμερική δείχνει μεγάλη συμπάθεια προς την Τσέλσι (το μπλε χρώμα στον χάρτη)

► Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, Άρσεναλ και Τσέλσι έχουν τα ηνία. Οι "κανονιέρηδες" έχουν τη μερίδα του λέοντος σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Πολωνία ενώ η Τσέλσι υπερτερεί σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

► Συνολικά, η ομάδα με τους περισσότερους υποστηρικτές στο Twitter σε παγκόσμια βάση είναι η Άρσεναλ (5.600.000) και δεύτερη είναι η Τσέλσι (5.400.000).

Οι οπαδοί των ομάδων της Premier League στον πλανήτη

Μεγάλη η δύναμη της Άρσεναλ στη Βόρεια Αμερική (το κίτρινο χρώμα στον χάρτη)

► Στη χώρα μας, η Λίβερπουλ έχει τους περισσότερους χρήστες του Twitter για υποστηρικτές (19.81%) ενώ ακολουθούν οι Λονδρέζες Άρσεναλ (17.7%) και Τσέλσι (16.55).

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ