ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι πρωταγωνιστές των ντέρμπι

Οι πρωταγωνιστές των ντέρμπι
Πάντος-Σέριτς

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές της "μητέρας των παθών"

Η βαθμολογική θέση, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα, ποιοι θα αγωνιστούν και ποιοι όχι είναι δεδομένα που περνούν σε δεύτερη μοίρα. Το ζητούμενο, ανεξαρτήτως δεδομένων είναι πάντα η νίκη και η κατάκτηση της με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος.

Ο νικητής είναι χαρούμενος και η χαρά αυτή τον συνοδεύει για μέρες, ενώ αντίθετα ο χαμένος... σα να θέλει να χαθεί και από "προσώπου γης".

Το σίγουρο είναι ένα. Η ιστορία των δύο συλλόγων έχει γραφτεί, γράφεται και θα συνεχίσει να γράφεται. Οι δύο "αιώνιοι" ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπεράνω προσώπων και καταστάσεων.

Το "τριφύλλι" και ο "δαφνοστεφανομένος", οι "πράσινοι" και οι "ερυθρόλευκοι" ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ετοιμάζονται να προσθέσουν άλλη μια σελίδα στην πολυτάραχη σχέση μίσους και πάθους που τους διακατέχει πολλές δεκαετίες.

Το SPORT 24 καταγράφει σε ένα "μοναδικό αφιέρωμα" τις "μάχες" των δέκα τελευταίων ετών και τους πρωταγωνιστές που τις σημάδεψαν.

2005-06
ΠΑΟ-ΟΣΦΠ:0-2 Πρωταγωνιστές:
Στολτίδης- Μόρις (αρνητικός)
Το παιχνίδι ξεκίνησε και όλοι περίμεναν να έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο Παναθηναϊκός με Κονσεϊσάο και προερχόμενος από πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός με Ριβάλντο. Το παιχνίδι ήταν κακό και από την αρχή φάνηκε πως όποιος πετύχαινε το γκολ θα έφτανε και στη νίκη. Όπερ και εγένετο. Ο Στολτίδης πήρε στις πλάτες του όλο τον Ολυμπιακό και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Τζόρτζεβιτς απλά εδραίωσε τη νίκη, την ώρα που ο Μόρις δυσφήμιζε την φανέλα του Παναθηναϊκού πετώντας την στον Μπριάκο, λίγο μετά τη δίκαιη αποβολή του.

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ:3-2 Πρωταγωνιστές: Ριβάλντο- Γκονζάλες- Κωνσταντίνου- Κονσεϊσάο (αρνητικός)
Σε αυτό το παιχνίδι αναμφίβολα πρωταγωνιστής ήταν ο Ριβάλντο. Σε ένα ντέρμπι "μίσους" και "πάθους" πέτυχε δύο καθαρά προσωπικά γκολ αντρέποντας το 0-1 του παθιασμένου Γκονζάλες και οδήγησε τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς. Ο Κονσεϊσάο για μια ακόμη φορά παρέπαιε και άνοιγε από μόνος του την πόρτα της εξόδου. Στο ίδιο παιχνίδι ο Κωνσταντίνου σκοράρει εναντίον της πρώην ομάδας του.

2004-05
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ:1-0 Πρωταγωνιστές:
Ριβάλντο- Γκονζάλες
Ο "Ρίμπο" με απευθείας κτύπημα φάουλ περνά την μπάλα από την "τρύπα της βελόνας" και ξεκλειδώνει την άμυνα του Παναθηναϊκού που δεν απειλήθηκε σε όλο το ματς. Ο "Έκι" καθοδηγούσε τον Παναθηναϊκό μαεστρικά σε όλο το παιχνίδι, αλλά "έχυσε" την καρδάρα με την αποβολή του στο 89' την ώρα που οι "πράσινοι" πίεζαν για την ισοφάριση. Μετά τον αγώνα δήλωνε φανερά εκνευρισμένος από κάποιες αποφάσεις του κασναφέρη: "Εμείς μπορούμε να κερδίσουμε τον ολυμπιακό, είμαστε καλύτεροι, αλλά κάποιοι δε θέλουν , δε μας αφήνουν"


ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: 1-0 Πρωταγωνιστές: Κωνσταντίνου- Νικοπολίδης- Χαραλαμπίδης
Ο Παναθηναϊκός πολύ καλύτερος των αντιπάλων του βρήκε απέναντι του έναν εξαιρετικό Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος επέστρεψε στη Λεωφόρο για πρώτη φορά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο τερματοφύλακας της εθνικής νικήθηκε μόνο από τον μετέπειτα συμπαίκτη του, Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος μετα από αυτό το γκολ δoξάστηκε απο τους οπαδούς του "τριφυλλιού". Και αν μάλιστα ο ΠΑΟ δεν αυτοκτονούσε λίγο μετά θα ήταν και ένα "γκολ- τίτλος". Λίγους μόνο μήνες μετά ο ίδιος παίκτης έγινε "κόκκινο πανι" για την πράσινη εξέδρα. Αξιομνημόνευτη είναι και η παρουσία του Χαραλαμπίδη ο οποίος έπαιξε μόνος του όλη τη δεξιά πλευρά, με αντιπάλους τον "Τζόλε" και τον Γεωργάτο, και κάνοντας ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

2003-04
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ:1-1 Πρωταγωνιστές:
Καρεμπέ- Χένρικσεν- Στολτίδης- Κωνσταντίνου
Νωπές ακόμη οι μνήμες από το παιχνίδι της προηγούμενης περιόδου στη Ριζούπολη, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο. Μάλιστα τα κατφέρνει μια χαρά και έχει τουλάχιστον πέντε κλασσικές ευκαιρίες, αλλά η τύχη και ο Κατεργιαννάκης του γυρνάνε την πλάτη. Ανοίγει το σκορ ο Κωνσταντίνου για να ισοφαρίσει ο Στολτίδης με δύσκολη κεφαλιά. Και οι δυο τους είναι ποδοσφαιριστές για μεγάλα παιχνίδια. Στο παιχνίδι αυτό όμως πρωταγωνιστές για το ήθος και την αγωνιστική και εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά και προσωπικότητα που τόσο λείπουν σήμερα από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν οι Καρεμπέ και Χένρικσεν.

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: 2-2 Πρωταγωνιστές: Γκούμας- Τζόρτζεβιτς, Κυργιάκος- Τζιοβάνι(αρνητικοί)
Ντέρμπι με τα όλα του! Είχε τέσσερα γκολ, αποβολή, ωραίες εμπνεύσεις όπως το γκολ του "Τζόλε" από την πανέξυπνη πάσα σε φάουλ του Γεωργάτου, επεισόδια πριν την έναρξη έξω από τη θύρα 13 και πολύ Αλέφαντο πριν και μετά το ματς, να ωρύεται με τον Δούρο. Το ματς αυτό θα μείνει στη ιστορία γιατί το γκολ του Γκούμα που έδωσε την "ισοπαλία-τίτλο" στον Παναθηναϊκό, αλλά και για την "κοκορομαχία" Κυργιάκου- Τζιοβάνι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Βραζιλιάνου την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ και πολύ καλύτερος του Παναθηναϊκού.

2002-03
ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: 3-2 Πρωταγωνιστές:
Μπασινάς- Ολισντέμπε (αρνητικός)
Ο Παναθηναϊκός έβαλε πέντε γκολ και κέρδισε με 3-2! Ο Χένρικσεν και ο Κυργιάκος σκόραραν δύο φορές στην εστία του Νικοπολίδη δίνοντας το προβάδισμα στους "ερυθρόλευκους", για να ισοφαρίσει ο Μπασινάς με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ φάουλ καιο τελικά ο Κόλκα να δώσει τη νίκη στους "πράσινους" ύστερα από λάθος εκτίμηση του Κατεργιαννάκη. Πολλοί θεωρούν λάθος την επιλογή του Κάτανετς να αλλάξει τον Ελευθερόπουλο στο ημίχρονο. Σε αρνητικό προπονητή εξελίχθηκε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας του Παναθηναϊκού, ο Ολισαντέμπε καθώς στο 89' αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Αμανατίδη.

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: 3-0 Πρωταγωνιστές: Γιαννακόπουλος- Τζιοβάνι, Παίκτες Παναθηναϊκού(αρνητικοί)
Η 11η Μαϊου 2003 είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θυμούνται αυτή τη μέρα για το αστείρευτο πάθος των παικτών της ομάδας που πραγματικά κατάπιε τον αντίπαλο και ανέτρεψε όλα τα δεδομένα καθώς χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά τουλάχιστον για να στεφτεί πρωταθλητής. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αντίθετα μνημονεύουν εκείνη τη μέρα για το "ζωώδες" κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο, με εκδηλώσεις τρομοκρατίας από τους οπαδούς των γηπεδούχων προς τους παίκτες των φιλοξενούμενων σε ένα ματς που ίσως έπρεπε να μην ξεκινήσει ποτέ. Αγωνιστικά ο Γιαννακόπουλος με δύο γκολ ήταν ο κορυφαίος, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν βγήκαν ποτέ πραγματικά στο χόρτο της Ριζούπολης. Από τότε, τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, τους "βαραίνει" η "ρετσινιά" με τίτλο "η ομάδα της Ριζούπολης". Από εκείνη την ομάδα ο μόνος που βρίσκεται ακόμη στο "πράσινο ρόστερ" είναι ο Γιάννης Γκούμας.

2001-02
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: 2-2 Πρωταγωνιστές:
Τζόρτζεβιτς- Ολισαντέμπε
Ο Πανθηναϊκός αποκτά νέο "είδωλο", ο Ολυμπιακός νέο "δήμιο". Το όνομα αυτού, Εμμάνουελ "Μανώλης" Ολισαντέμπε. Ήταν ένα ντέρμπι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με τις δύο ομλάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο η ανωτερότητα του Ολυμπιακού έστειλε τους γηπεδούχουσ στα απδυτήρια με δύο γκολ μπροστά, ένα του Αλεξανδρή και ένα φάουλ-γκολ-ποίημα του μεγάλου "Τζόλε" πιστεύοντας πως έχουν καθαρίσει το ματς. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Στην προκειμένη περίπτωση, "ξενοδόχος" ήταν ο Ολισαντέμπε, ο οποίος με δύο γκολ στο 71' και στο 77' ανέτρεψε τα δεδομένα ενώ λίγο έλειψε στα τελευταία λεπτά να κάνει μόνος του την απόλυτη ανατροπή.

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: 1-1 Πρωταγωνιστές: Ολισαντέμπε- Τζόρτζεβιτς
Σε αυτό το παιχνίδι δυστυχώς οι πρωταγωνιστές δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές. Ήταν ο αλήστου μνήμης διαιτητής κύριος Μάκης Ευθυμιάδης για την τραγική διαιτησία του και ο πρόεδρος του Παναθηναίκού κύριος Άγγελος Φιλιππίδης για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Όπως και το ματς της "Ριζούπολης" και αυτό θα ήταν καλό να μην μνημονεύεται. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη που θα τον έφερνε κοντά στον τίτλο και ευτύχησε να προηγηθεί στο 76' με τον Ολισαντέμπε και πάλι, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγο νωρίτερα. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 89' με πέναλτι του "Τζόλε'. Θυμίζουμε ότι το πέναλτι είχε κάνει ο Κωνσταντίνου στον Βενετίδη.

2000-01
ΠΑΟ-ΟΣΦΠ:0-0 Πρωαταγωνιστές:
Οι 22 ποδοσφαιριστές (αρνητικοί)
Πραγματικά είναι δύσκολο να βάλουμε κάποιον ως πρωταγωνιστή αυτού του ντέρμπι, καθώς πολύ απλά δεν υπήρχε. Παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και παίκτες απαθείς, τόσο που σε άλλες εποχές μπορεί να ακούγαμε το σύνθημα "πουλημένοι".

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: 1-0 Πρωταγωνιστής: Τζόρτζεβιτς
Ένα παιχνίδι (ισορροπημένο), ένα ντέρμπι (για γερά νεύρα), ένας παίκτης γεννημένος για μεγάλα παιχνίδια, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Αν σε πολλά ντέρμπι μεταξύ των "αιωνίων" είχε πρωτγωνιστικό ρόλο, σε αυτό το παιχνίδι άφησε τη σφραγίδα του. Το πήρε προσωπικά, σε μια στιγμή που το γκολ έμοιαζε με θέμα χρόνου για τον Παναθηναϊκό. Έτρεχε παντού, μάρκαρε, μοίραζε και σκόραρε. Το γκολ το πέτυχε σε μια αντεπίθεση ενώ είχε προηγηθεί μια μαγική ντρίπλα και ασίστ του Τζιοβάνι.

1999-00
ΠΑΟ-ΟΣΦΠ:2-0 Πρωταγωνιστές:
Βαζέχα- Μίκλαντ
Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον "αιώνιο" αντίπαλο. Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και στο ρεσιτάλ του Γιάννη Κυράστα που είχε δημιουργήσει ένα σύνολο που κατά γενική ομολογία έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ολιβάρες και Βαζέχα επισφράγισαν την ανωτερότητα των "πράσινων" με δύο κεφαλιές δυναμίτες, την ώρα που ο Μπιγκόν, φανερά εκτός κλίματος, δεν μπορούσε να αντιδράσει. Σε ένα καθαρό σκορ, Βαζέχα, Μίκλαντ έκαναν πράγματα και θαύματα στο ΟΑΚΑ και σίγουρα οι οπαδοί του τριφυλλιού τους αναπολούν με μεγάλη νοσταλγία.

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: 2-2 Πρωταγωνιστές: Ανατολάκης- Λυμπερόπουλος- Τζόρτζεβιτς- Μίκλαντ- Αλεξανδρής- Βαζέχα
Φοβερό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος των δύο ομάδων. Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν και συνεχείς ανατροπές του σκορ και των συναισθημάτων. Ο Ανατολάκης σο 9' άνοιξε το σκορ, ενώ ο Γκαλέτο ισοφάρισε λίγο αργότερα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος και κατάφερε να προηγηθεί στο 80' με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Πριν σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, ο Αλέκος Αλεξανδρής ισοφάρισε. Ως το τελευταίο σφύριγμα και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη. Να τονίσουμε ότι σε αυτό το παιχνίδι στις κερκίδες υπήρχαν 50000 άνθρωποι, χωρίς τις τεράστιες κενές ζώνες, με πάνω από 15000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

1998-99
ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: 2-4 Πρωταγωνιστές:
Καραπιάλης, Μπασινάς- Κωνσταντινίδης (αρνητικοί)
Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ είχε δύο "πρόσωπα". Ως το 40' ο Παναθηναϊκός είχε βρει έναν πολύ καλό ρυθμό και προηγήθηκε με 2-0 με γκολ του Κωνσταντινίδη(29') και του Βαζέχα (32') και έδειχνε αποφασισμένος να πάρει τη νίκη. Στο 41' όμως ο Αλεξόπουλος με αυτογκόλ μείωσε για τον Ολυμπιακό σε μια φάση που οι "πράσινοι" έχασα την ψυχραιμία τους επειδή θεωρούσαν ότι προηγήθηκε φάουλ του Αλεξανδρή στον νεαρό αμυντικό. Εδώ ουσιαστικά κρίθηκε και το παιχνίδι. Η ψυχολογία άλλαξε ριζικά και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του "τριφυλλιού" δεν είχαν στο μυαλό τους το πως θα παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά διαμαρτύρονταν σε κάθε σφύριγμα του Παπαδάκου, επηρεασμένοι από το... γενικότερο κλίμα της εποχής. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Απέναντι τους ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βασίλης Καραπιάλης. Ο "Κάρα" αφού ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε και το "κερασάκι στην τούρτα" με μια καταπληκτική "λόμπα" πάνω από τον Βάντσικ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός με 9 παίκτες πίεζε για την ισοφάριση.

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: 0-0

Για αυτό το παιχνίδι, κακοποίηση του αθλήματος, οι αναγνώστες του SPORT 24, παρακαλούνται να μας στείλουν e-mail, με τις αξιομνημόνευτες στιγμές του αγώνα (αν υπάρχουν...). Οι αναμνήσεις από το εν λόγω ντέρμπι έχουν διαγραφεί και είναι ακόμη δυσκολότερο να βρεθούν καθώς εκείνη την ημέρα στο γήπεδο παραβρέθηκαν μόλις 16111 φίλαθλοι, αριθμός που δεν αρμόζει σε ντέρμπι μεταξύ των "αιωνίων".
Σ.σ. Εξαιρούνται διαιτητικά σφάλματα...

1997-98
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: 3-1 Πρωταγωνιστές:
Ίβιτς- Τζόρτζεβιτς- Βαζέχα
Πολύ περίεργο παιχνίδι ως προς την εξέλιξη του, το θυμόμαστε για πολλούς λόγους. Ο κ. Τεβεκέλης, διαιτητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης "κατάφερε" και έδειξε την κόκκινη κάρτα τρεις φορές σε παίκτη του Παναθηναϊκού μέσα σε οκτω (8') λεπτά. Ο Ίβιτς άνοιξε το σκορ για τους "ερυθρόλευκους" μόλις στο 4', ενώ λίγο αργότερα ο Γεωργιάδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Τοχούρογλου από το σημείο του πέναλτι. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, ισορροπημένο και με πολύ νεύρο ως το 59'. Τότε άρχισε ο "καταιγισμός" των κόκκινων καρτών και οι "πράσινοι" έμειναν να παλεύουν με οκτώ ποδοσφαιριστές στο 68'. Αποβλήθηκαν οι Γκούμας, Γεωργιάδης Γ.Χ., Μιλόγεβιτς. Ο "Τζόλε" με ένα πανέμορφο σουτ έκανε το 2-0 και όλα έδειχναν πως τέλειωσαν. Κι όμως ο μεγάλος Κριστόφ Βαζέχα, μόνος, πήγε να κάνει το θαύμα. Μείωσε με σουτ στο 79' και πάλευε με όλη την άμυνα του Ολυμπιακού η οποία έμοιαζε "πελαγωμένη" για λίγα λεπτά. Στην αντίπερα όχθη, ο Νικοπολίδης κράταγε με νύχια και με δόντια την εστία του από τον "αχόρταγο" Τζόρτζεβιτς. Μάλιστα ο Μπάγεβιτς, φοβούμενος τα χειρότερα, αντικατέστησε στο 88' τον Τζόρτζεβιτς με τον Μαυρογενίδη, ενισχύοντας την άμυνα του. Και η "αγωνία" στο ντέρμπι έλαβε τέλος με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ίλια Ίβιτς στο 90'.

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: 0-2 Πρωταγωνιστές: Γιαννακόπουλος- Καραπιάλης- Μαυρογενίδης
Απόλυτος κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον Παναθηναϊκό με 0-2 με μια κεφαλιά του Στέλιου Γιαννακόπουλου (με μαλλιά) και με ένα σουτ του Μαυρογενίδη στο 33'. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε καμία περίπτωση, έχοντας σε κακή μέρα τα μεγάλα αστέρια του. Από την άλλη Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Ίβιτς, Καραπιάλης έκαναν ωραία πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου.

1996-97
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: 1-0 Πρωταγωνιστές:
Ίβιτς- Καλιτζάκης
Θέλοντας και μη, πρέπει να αναφέρουμε πως το ντέρμπι αυτό έχει μείνει στη ιστορία για το πέναλτι που έδωσε ο κ. Παπουτσέλης στον Ολυμπιακό, στην ανατροπή του Ίβιτς από τον Καλιτζάκη δύο μέτρα έξω από την περιοχή του Γιόζεφ Βάντσικ. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε ο "τραχύς" αμυντικός του Παναθηναϊκού. Ο Τζόρτζεβιτς ευστόχησε στο πέναλτι, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έμεινε και με εννέα στο τέλος με την αποβολή του έτερου αμυντικού του, Θανάση Κολιτσιδάκη και κάπως έτσι τα "ηνία" του ελληνικού ποδόσφαιρου πέρασαν στην ομάδα του Σωκράτη Κόκκαλη για την επόμενη δεκαετία. Πρωταγωνιστές του εν λόγω ματς δε θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους παίκτες που βρέθηκαν στην φάση που άλλαξε τον "ρου" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: 0-2 Πρωταγωνιστές: Γεωργάτος- Καραπιάλης
Το πρωτάθλημα έφτανε προς το τέλος του, ο Ολύμπιακός δεν είχε αντίπαλο και επισκέφτηκε τον Παναθηναϊκό για την 28η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Βρισκόταν οκτώ βαθμούς μπροστά από τον "αιώνιο" και με νίκη ουσιαστικά τελείωνε την υπόθεση τίτλος. Πολύ καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε νωρίς με γκολ φάουλ του Γεωτγάτου (με μαλλιά) και εδραίωσε τη νίκη με γκολ του Καραπιάλη στο 49'. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού με πολλά νεύρα δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Στο 89' Κολιτσιδάκης, Καλιτζάκης και Γεωργιάδης αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε ούτε στην Ευρώπη.


































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ