ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι προτάσεις του Πικέ για τη βελτίωση του καλεντάρι: Μείωση ομάδων, όχι σε Nations League και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Barcelona's Gerard Pique runs for the ball during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Celta at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May. 16, 2021. (AP Photo/Joan Monfort)
Ο Πικέ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Ζεράρ Πικέ πήρε θέση αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης του αριθμού των ετήσιων αγώνων, με τον Ισπανό να προτείνει επί της ουσίας να ακυρωθούν δύο διοργανώσεις και να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών αναφορικά με την αύξηση των αγώνων στο καλεντάρι έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί και ηχούν ολοένα και πιο δυνατά, ενώ οι τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών τη σεζόν 2023/24 στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα έσπασαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο Ζεράρ Πικέ μοιράστηκε τις δικές του προτάσεις για το πως μπορεί το ποδόσφαιρο να ελαφρύνει το πρόγραμμα, ώστε μειωθεί η καταπόνηση στους αθλητές. Συγκεκριμένα, ο άλλοτε στόπερ της Μπαρτσελόνα εξήγησε πως χρειάζονται τρία μέτρα για να αλλάξει άρδην αυτή η δυσμενής κατάστασή. Η μείωση του αριθμού των ομάδων από 20 σε 16 και η ακύρωση των διοργανώσεων του Nations league και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

"Θα πρότεινα να μειωθούν τα παιχνίδια. Θα πήγαινα στα πρωταθλήματα και έλεγα: "ακούστε, αντί για 20 ομάδες, γιατί δεν κάνετε πρωταθλήματα των 16 ομάδων"... "Και ταυτόχρονα, θα πήγαινα στην UEFA και θα έλεγα", “γιατί δημιουργήσατε αυτό το Nations League, το οποίο πρόκειται για διοργάνωση που είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς” και τέλος θα πήγαινα στη FIFA και θα έλεγα, “εντάξει, μην κάνετε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που δημιουργήσατε τώρα”.

"Καταλαβαίνω ότι θέλουν να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα, αλλά για το καλό του ποδοσφαίρου, νομίζω ότι θα ήταν ιδανικό να έχουμε λιγότερα παιχνίδια, πιο ποιοτικές και πιο αποκλειστικές εμπειρίες που θα είναι πολύ πιο εύκολο να το παρακολουθήσει και το κοινό, ενώ και για τους παίκτες θα είναι λιγότερα παιχνίδια", εξήγησε ο Ισπανός.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ