ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πρώτες δυσκολίες και οι παρατηρήσεις

Οι πρώτες δυσκολίες και οι παρατηρήσεις
παναθηναικος, απογοητευση

Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα σταμάτησε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και ήρθαν οι πρώτες δυσκολίες για τον Μουνιόθ

Αυτή η ήττα είναι ουσιαστικά το πρώτο πρόβλημα απο τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο Βίκτορ Μουνιόθ και η πρώτη κρίση που καλείται να διαχειριστεί. Βεβαίως, κάποιος θα πει οτι ο Ισπανός τεχνικός έχει στο ενεργητικό του και την ήττα απο την ΑΕΚ, ωστόσο εκείνος ήταν ο πρώτος αγώνας του στην Super League και δεν είχε κλείσει ούτε δυο εβδομάδες στην Παιανία και προσπαθούσε να μάθει τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του.

Μετά απο εκείνη το αρνητικό αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός έδειξε σταδιακά σημάδια βελτίωσης με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα νικηφορό σερί, να πάρει το "τρίποντο" στο ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο, Ολυμπιακό, να εξασφαλιστεί σχετικά άνετα την πρόκριση απο την φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA και ουσιαστικά οι παίκτες άρχισαν να έχουν αυτοπεποίθηση, κάτι που έλειπε στην έναρξη του πρωτάθλήματος.

Ωστόσο, στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Παναθηναϊκός θύμισε την εποχή Μπάκε και γνώρισε την ήττα που τον έφερε πέντε βαθμούς μακριά απο την κορυφή. Ο Γκιγιέρμο Όγιος φαίνεται οτι έβαλε μυαλό μετά τις ήττες απο ΑΕΚ και Ολυμπιακό και αυτή την φορά ήταν πολύ καλά διαβασμένος, αφού κατάφερε να "μπλοκάρει" τον Παναθηναϊκό απο το πρώτο λεπτό.

Οι παίκτες του Μουνιόθ δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους, καθώς ο Άρης πίεζε ψηλά, με αποτέλεσμα ν' αναλωθούν σε μακρινές πάσες απο την άμυνα προς την επίθεση, που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Η μεσαία γραμμή ήταν σαν να μην υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ με το 4-3-2-1 που παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι είχαν πάντα παραπάνω παίκτες στο κέντρο του γηπέδου, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να δημιούργησουν μόνο δυο ευκαιρίες σε ολόκληρο τον αγώνα.

Μουνιόθ: "Δεν είναι δυνατόν..."
Στην σημερινή πρωινή προπόνηση που έγινε στην Παιανία, ο Ισπανός τεχνικός στην ομιλία του προς τους παίκτες του ήταν εμφανώς εκνευρισμένος από την συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

" Ο Αρης έδωσε 100% μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ως ομάδα αλλά και σαν μονάδα κάθε παίκτης. Αντίθετα, εμείς δεν κάναμε το ίδιο όπως και οι αντίπαλοί μας. Δεν είναι δυνατόν να κάνετε την προπόνηση-αγώνα και τον αγώνα-προπόνηση. Πρέπει να είστε πιο δυνατοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο" δείχνοντας την διαφορά πάθους από τις προπονήσεις στους αγώνες.

Αποθεραπεία έκαναν όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στον χθεσινό αγώνα εναντίον των "κιτρινόμαυρων". Οι υπόλοιποι μετά το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και συνέχισαν με παιχνίδι δύο εναντίον δύο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ηλίας Κώτσιος ενώ ο Γιώργος Θεοδωρίδης έλειψε με άδεια από την προπόνηση. Από το χθεσινό ματς ο 49χρονος τεχνικός αντιμετωπίζει και δύο νέες ελλείψεις αφού Βίκτορ και Βύντρα συμπλήρωσαν κάρτες και θα πρέπει να απουσιάσουν από το Σαββατιάτικο ματς με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ ή κάποιο από τα επόμενα τρία.

Δεν άκουσαν το "καμπανάκι"
Αυτή η ήττα βεβαίως δεν ήρθε εντελώς ξαφνικά, αφού όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες με Καλαμαριά και Ραπίντ Βουκουρεστίου ήταν ξεκάθαρο οτι η ομάδα δεν είχε την συγκέντρωση και την "φρεσκάδα" προηγούμενων αναμετρήσεων.

Κόντρα στους "Πόντιους", ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φθάσει σε μια αγχωτή νίκη, όμως ο Βίκτορ Μουνιόθ που είχε δει κάποια ανησυχητικά σημάδια τόνισε στους παίκτες οτι είναι κρίμα να καταστρέψουν οτι είχαν δημιουργήσει. Άλλωστε σε αυτή την αναμέτρηση παραβιάστηκε για πρώτη φορά η εστία του Εμπέντε μετά απο τέσσερις αγωνιστικές (!).

Η επόμενη αναμέτρηση ήταν με την Ραπίντ Βουκουρεστίου, όπου ο Ισπανός τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές προκειμένου να ξεκουράσει κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές. Αυτοί που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν δεν εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε, καθώς οι Ρουμάνοι αισθάνθηκαν πίεση μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Αυτή η αναμέτρηση ήταν η δεύτερη... προειδοποιητική βολή, με αποτέλεσμα στον τρίτο αγώνα να έρθει η ήττα.

Η επόμενη μέρα

Όπως είναι αναμενόμενο το κλίμα στην Παιανία δεν είναι καλό, όμως τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και οι ποδοσφαιριστές έχουν συνειδητοποιήσει τι έκαναν λάθος και ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα και δείχνουν αποφασισμένοι να καλύψουν το χαμένο έδαφος στις αγωνιστικές που ακολουθούν.

Άλλωστε, μετά την ήττα απο την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είχε απομακρυνθεί και πάλι απο την κορυφή, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει την κορυφή. Οι παίκτες πιστεύουν οτι μπορούν να το ξανακάνουν και γνωρίζουν πολύ καλά οτι μετά απο μια αποτυχία, οι νίκες είναι αυτές που αλλάζουν το κλίμα στο εσωτερικό μιας ομάδας και το πρόγραμμα δείχνει ευνοϊκό για κάτι τέτοιο, αφού ακολουθεί η αναμέτρηση με την Λάρισα για το πρωτάθλημα, με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Κύπελλο UEFA και με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για το Κύπελλο Ελλάδος.

Είναι πολύ πιθανό, στους επόμενους αγώνες να υπάρχουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας, αφού κάποιοι παίκτες δείχνουν να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ίσως χρειάζεται να πάρουν κάποιες ανάσες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Λουκά Βύντρα που έγινε αλλαγή για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, ενώ σε αγωνιστική κάμψη δείχνει να είναι και ο Αντρέας Ίβανσιτς, καθώς ο Αυστριακός μέσος απο τον αγώνα με την Καλαμαριά και μετά δεν θυμίζει τον ποδοσφαιριστή των πρώτων αγωνιστικών.

Τα έχουν και με την διαιτησία…

Σίγουρα, οι "πράσινοι" ήταν απογοητευτικοί σε ότι αφορά την αγωνιστική τους συμπεριφορά, ωστόσο στάθηκαν εν μέρει και στις αποφάσεις της διαιτησίας σε ορισμένα σημεία. "Ενημερώθηκα ότι η απόφαση για το πέναλτι του πρώτου μέρους, ήταν υπερβολική. Υπάρχουν κι άλλα σφυρίγματα που δεν μας δόθηκαν, ενώ ο Παπαδόπουλος δέχτηκε πολλά μαρκαρίσματα, αλλά κανείς αντίπαλος δεν πήρε κίτρινη κάρτα" ήταν μερικά λόγια του κ. Μουνιόθ στην συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από τον Ισπανό, χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα του γενικού διευθυντή του ποδοσφαιρισκού τμήματος κ. Βέλιτς που επιτέθηκε στον κ. Τεροβίτσα για τον χρόνο καθυστερήσεων που έκαναν οι "κιτρινόμαυροι". Ο εκνευρισμός ήταν εμφανής και στους παίκτες οι οποίοι μπαίνοντας στα αποδυτήρια κλωτσούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους από τα νεύρα τους ενώ στην πλειοψηφία τους έλεγαν: "Oταν οι άλλοι δεν παίζουν καλά τους σπρώχνουν, ενώ σ' εμάς σπρώχνουν τους αντιπάλους μας".

"Δεν τον ακουμπάω καν. Kάθομαι ακίνητος και πέφτει πάνω μου. Γιατί να τον ανατρέψω τόσο πλάγια, πάνω στη γραμμή;" έλεγε στα αποδυτήρια ο Λουκάς Βύντρα στους συμπαίκτες του. "Μετά το 1-0 ο διαιτητής δεν άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο" ήταν η "ατάκα" του Εμπεντε που ήταν ο μοναδικός που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Σε ρόλο "πυροσβέστη" πάντως, ήρθε ο "παλιός" Γιάννης Γκούμας να πει μέσα στα αποδυτήρια, ότι το ματς αυτό ανήκει στο παρελθόν αφού υπάρχει και συνέχεια των υποχρεώσεων: "Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα. O,τι έγινε, έγινε. Eχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Πρέπει να συνεχίσουμε δυνατοί". Εκτός από όλη αυτή την κατάσταση στα αποδυτήρια του "Κλεάνθης Βικελίδης", δεν υπήρχε ζεστό νερό και αρκετοί παίκτες του "τριφυλλιού", δεν μπόρεσαν να κάνουν μπάνιο.



































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ