ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πύλες του ανεξήγητου στον Παναθηναϊκό: Από τη γιορτή με τη Λανς στον αγωνιστικό διασυρμό με την Athens Kallithea

Οι πύλες του ανεξήγητου στον Παναθηναϊκό: Από τη γιορτή με τη Λανς στον αγωνιστικό διασυρμό με την Athens Kallithea
INTIME SPORTS

Οι πύλες του ανεξήγητου στον κόσμο του Παναθηναϊκού, η εικόνα που επαναφέρει την αμφισβήτηση, ο Ντιέγκο Αλόνσο και η ρίζα του κακού. Γράφει ο Λάμπρος Μπαλάφας.

Οι πύλες του ανεξήγητου είχαν λιγότερο μυστήριο, υπήρχαν σημεία που μπορούσες να βγάλεις άκρη. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, η λογική έχει πάει περίπατο, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο υποβάλλει τον κόσμο της ομάδας σε μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία.

Μιλάμε για ένα σύνολο, το οποίο πριν 3 μέρες είχε καταφέρει να αποκλείσει μια εξαιρετική ομάδα όπως η Λανς και να δώσει ελπίδα για κάτι σπουδαίο. "Φτιάχτηκε" ο λαός των "πρασίνων" με το ευρωπαϊκό… ξύπνημα του συλλόγου, το πανηγύρισε έξαλλα, το θεώρησε ως μια αρχή για να γυρίσει ο διακόπτης σε όλα τα επίπεδα.

Κι εκεί που έκανε όνειρα για μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, ήρθε το… φιάσκο, η τραγωδία, ο αγωνιστικός διασυρμός κόντρα στην Athens Kallithea για να επαναφέρει γκρίνια και αμφισβήτηση. Η εξαιρετική ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι έκανε τον Παναθηναϊκό να μοιάζει… λίγος, ανήμπορος, αδούλευτος.

Ένα ανήμπορο σύνολο

Έτριβα τα μάτια μου με όσα εκτυλίσσονταν στη Λεωφόρο το βράδυ της Κυριακής και φαντάζομαι πως κι άλλοι πολλοί βρέθηκαν σε αντίστοιχη κατάσταση. Είμαι ο πρώτος που θα αναγνωρίσω ελαφρυντικά, προφανώς η ρεβάνς της Πέμπτης με τους Γάλλους, εξουθένωσε αρκετούς από τους παίκτες και η διαχείριση της κούρασης θα έπαιζε κυρίαρχο ρόλο.

Εδώ όμως παρακολουθήσαμε μια ομάδα, γενικά ανήμπορη να ακολουθήσει την ταχύτητα των τυπικά γηπεδούχων, να κάνει έστω τα βασικά, να κλείσει τους χώρους, να μειώσει τις αποστάσεις, να γίνει συμπαγής. Στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είχαν προσανατολισμό, δέχθηκαν καταιγισμό φάσεων, ο Ντραγκόφσκι έσωζε τη μία φάση μετά την άλλη. Ήταν απελπιστικά μόνος σε αυτή τη μάχη, όλοι οι υπόλοιποι απλά συμμετείχαν στη… θέαση.

Η ρίζα του κακού

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ήταν ρεαλιστής, ξεκαθάρισε πως με τέτοια εικόνα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για το πρωτάθλημα. Τόνισε πως γνωρίζει τι φταίει, αλλά δεν ήθελε να το εκφράσει δημόσια. Αν όντως έχει εντοπίσει τη ρίζα του κακού, τότε θα πρέπει άμεσα, χθες, να δώσει τη λύση.

Ο ίδιος άνθρωπος λίγα 24ωρα πριν, είχε μιλήσει για το πλάνο και την μαχητική ψυχή, παράγοντες οι οποίοι θα εξασφάλιζαν αγωνιστική ευημερία. Την ίδια στιγμή ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει παγώσει κι ας παραμένει η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. Μην το ξεχνάμε, τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι συνθήκη που δεν… χωνεύεται.

Τα λεφτά δεν εξασφαλίζουν την ευτυχία

Το ρόστερ έχει βάθος, δόθηκαν πολλά λεφτά στις μεταγραφές και λογικά θα δοθούν κι άλλα, ωστόσο αντί να υπάρχει μια πρόοδος, η κατάσταση χαρακτηρίζεται από… εκπλήξεις. Και δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό είναι αρνητικές. Η απώλεια 5 βαθμών, με ένα τόσο βατό πρόγραμμα, σε μόλις 3 αγωνιστικές (δύο ματς στο ΟΑΚΑ και ένα στη Λεωφόρο) έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία.

Μετά την διακοπή ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Αν χάσει θα μείνει 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Δεν βλέπω πως αυτή η νέα ομάδα θα μπορέσει να διαχειριστεί το βάρος μιας τέτοιας κρίσης. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί και όχι, αλλά το διάστημα της διακοπής είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικό. Ή αλλάζει εικόνα, ή αλλάζουν πολλά…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ