ΑΕΚ

Οι Ρουμάνοι στέλνουν Κροϊτόρου

Οι Ρουμάνοι στέλνουν Κροϊτόρου
κροιτορου

Ο Ρουμάνος μέσος της Βασλούι, Μάριους Κροϊτόρου, δηλώνει πως μιλάει με την ΑΕΚ, ενώ οι Ιταλοί στέλνουν τον Σορεντίνο στην Τζένοα.Τρεις εβδομάδες νοκ άουτ ο Γεωργέας.

O Ρουμάνος μέσος της Βασλούι, αποτελεί στόχο της Ένωσης, σύμφωνα με την ρουμάνικη εφημερίδα "ProSport". Η εν λόγω μάλιστα, φιλοξενεί δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, ο οποίος επιβεβαιώνει πως έχει μιλήσει με εκπρόσωπο των "κιτρινόμαυρων", χωρίς όμως όπως αναφέρει να του έχει γίνει επίσημη πρόταση. Συγκεκριμένα τα λόγια του: "Διαπραγματεύομαι με μία ελληνική ομάδα. Δεν θέλω να παίξω άλλο στην Ρουμανία. Έχω πολλές ελπίδες να πάω στην Ελλάδα. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή μου"

Αυτά ήταν τα λόγια του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή, πριν ακόμα γίνει γνωστό το όνομα της ελληνικής ομάδας, που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Το απόγευμα της Πέμπτης, όμως στην Ρουμανία, διέρρευσε, πως η ελληνική ομάδα που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, είναι η ΑΕΚ. Οι συντάκτες της "ProSport" επικοινώνησαν και πάλι μαζί του και ο Μάριους Κοϊτόρου, δεν το αρνήθηκε:

"Είναι αλήθεια ότι βρίσκομαι σε επαφή με την ΑΕΚ. Κάποιος άνθρωπος από την ομάδα με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν θέλω να παίξω στην ΑΕΚ. Εγώ του απάντησα θετικά και πλέον περιμένω την επίσημη προσφορά του ελληνικού συλλόγου. Αυτός ο άνθρωπος μου είπε ότι με παρακολουθεί εδώ και ένα χρόνο και αποφάσισε φέτος το χειμώνα να με πάρει στην ομάδα. Ανυπομονώ να τελειώσουν όλα θετικά και να έρθω στην ΑΕΚ."

Το who is who του Κοϊτόρου

Ο Μάριος Κροϊτόρου έχει γεννηθεί στις 2 Οκτωβρίου του 1980, ως εκ τούτου είναι 26 χρονών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2000 από την Μπακάου και πέρυσι τον χειμώνα μετακόμισε στην Βασλούι. Φέτος έχει με την ομάδα του 16 συμμετοχές και 3 τέρματα.

Ως φυσική του θέση περιγράφεται αυτή του αμυντικού χαφ, όμως μπορεί να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της άμυνας, θέση στην οποία η Ένωση ψάχνει ποδοσφαιριστή.

Χάνει για τρεις εβδομάδες τον Γεωργέα

Ο Νίκος Γεωργέας έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και έτσι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 3 εβδομάδες. Ο Νίκος Γεωργέας είχε αποχωρήσει από την προπόνηση της Πέμπτης (14/12) με πόνο στον αριστερό οπίσθιο μηρό. Υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση Β` βαθμού στη μεσότητα του ημιτενοντόδους. Έτσι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου 3 εβδομάδες.

Σενάρια για Σορεντίνο

Εν τω μεταξύ το σίριαλ που έχουν στήσει τα ιταλικά ΜΜΕ γύρω από το όνομα του Σορεντίνο δεν λέει να σταματήσει. Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ της Πέμπτης της εφημερίδας "Tuttosport" ανέφερε χαρακτηριστικά: "...ο Ενρίκο Πρετσιόζι (πρόεδρος της Τζένοα) ήθελε να κάνει στην ομάδα του δώρο έναν τερματοφύλακα, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Η επιλογή της διοίκησης λοιπόν, είναι ο Στέφανο Σορεντίνο. Η συμφωνία έχει ουσιαστικά επιτευχθεί, αλλά η ανακοίνωση θα έρθει μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι πως ο τερματοφύλακας προτιμάει να μην δημιουργήσει προβλήματα στην ΑΕΚ, μέχρι να διακοπεί το ελληνικό πρωτάθλημα..."

Μάλιστα η εφημερίδα φιλοξενούσε και δηλώσεις του Στέφανο Σορεντίνο, ο οποίος φέρεται να λέει: "Το μόνο που μπορώ απλά να πω είναι ότι επιθυμώ να επιστρέψω στην Ιταλία. Και εύχομαι να τα καταφέρω ακόμη και τον Ιανουάριο. Όταν γυρίσω στην Ιταλία, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω την ΑΕΚ και τον 1,5 χρόνο που πέρασα στην Ελλάδα"

To άρθρο του Άκη Ζήκου στο "Men's Health"

Ο μέσος της Ένωσης, με άρθρο του στο περιοδικό "Men's Health" που κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα στα περίπτερα, τόνισε πως πριν αποχωρήσει από την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο, θέλει να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, με τους "κιτρινόμαυρους", ενώ θέτει ως ημερομηνία αποχώρησής του από την ενεργώ δράση το 2008. Διαβάστε το κείμενο του μέσου της Ένωσης:

"Θέλω πρωτάθλημα!"

"Επέστρεψα στην Ελλάδα, παρ' ότι μου έλεγαν πως το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μικρότερο. Για εμένα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι λόγοι είναι μόνο συναισθηματικοί. Δεν μ'αρέσει να σκέφτομαι το παρελθόν. Σήμερα η ΑΕΚ, με τον Ντέμη Νικολαΐδη στο "τιμόνι", ζει τις καλύτερες στιγμές της. Μου είχε λείψει αυτή η ομάδα, με την οποία με συνδέουν τόσα πράγματα. Εκείνο που επιθυμώ είναι ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Αν εκπληρώσω αυτόν τον στόχο, θα μπορώ να φύγω ήσυχος. Δεν έχω βάλει χρονικά όρια. Έτσι όπως ρα έχω τα πράγματα στο μυαλό μου, σκέφτομαι να σταματήσω το 2008. Εύχομαι μέχρι τότε η ομάδα να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Τα σημαντικά πράγματα, πάντως, είναι πολύ μεγαλύτερα από το ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή η πιο σημαντική γυναίκα στην ζωή μου είναι η εξάχρονη κόρη μου και αυτή θα είναι πάντα. Θέλω στο μέλλον να φτιάξω και πάλι οικογένεια, να κάνω και άλλα παιδιά."

"Εγωιστής ο Ρεχάγκελ"

"Πολλοί με ρωτούν κατά καιρούς αν νιώθω αδικημένος που δεν παίζω στην Εθνική. Έχω συμβιβαστεί πια με την ιδέα. Δεν με ενοχλεί πλέον. Με πείραζε τον πρώτο καιρό, ειδικά όταν ήμουν στην Γαλλία και πήγαινα πολύ καλά. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι αυτός ο προπονητής της Εθνικής διέπεται από τέτοιον τρομερό εγωισμό, που δεν επιθυμεί καμία παρέμβαση στο έργο του.

Δεν του αρέσει να τον ρωτάνε ή να γράφουν οι εφημερίδες γιατί δεν βάζει κάποιον συγκεκριμένο παίκτη στην ομάδα. Ούτως ή άλλως, δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ ποτέ με έναν προπονητή σαν τον Ρεχάγκελ."

Γενικά δεν μου αρέσουν οι μεγάλες αλλαγές στην ζωή μου, αν και όποτε έχει γίνει κάτι τέτοιο, ήταν αποτέλεσμα σύνεσης. Νομίζω ότι εμείς, οι άνθρωποι του αθλητισμού, έχουμε αυτήν την απαραίτητη προσαρμοστικότητα στο να γίνονται πιο εύκολα για εμάς κάποια πράγματα. Το να αλλάξεις χώρα και ομάδα μπορεί να είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει και πολύ δύσκολο.Έχουν πολύ μεγάλη σημασία ο προπονητής της ομάδας και οι άνθρωποι με τους οποίους έρχεται σε επαφή, οι παράγοντες. Το πιο σημαντικό, όμως, όσον αφορά την ψυχολογία σου, είναι να παίζεις σε αυτήν την ομάδα, να είναι ενεργό μέλος."

" Πειθαρχία και να μην το βάζεις κάτω"

"H προσπάθεια για την επαγγελματική ανέλιξη σε ένα χώρο δύσκολο και ανταγωνιστικό ήταν συνεχής και επίμονη. Χρειάστηκε να δώσω πολλά από τον εαυτό μου ώστε να φτάσω στην επίστευξη των στόχων μου. Οι στόχοι μου βρίσκονται πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Δεν αφήνω, ποτέ μεγάλα, άπιαστα όνειρα να μπαίνουν στην πορεία μου. Ποτέ δεν συμφώνησα με την άποψη να κάνεις απότομα, μεγάλα και ξαφνικά άλματα.

Τα μικρά σταθερά βήματα και οι κοντινοί στόχοι οδηγούν στην στην πρόοδο και την επιτυχία. Σε μια επιτυχημένη πορεία χρειάζονται το σωστό τάιμινγκ, η σωστή απόδοση και οι κατάλληλοι άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται κοντά σου.

Κυρίως παίζουν ρόλο η πειθαρχία, η πολλή δουλειά και να μην το βάζεις κάτω στις δυσκολίες. Να μην απογοητεύεσαι και να προσπαθείς να πετύχεις μόνο με τις δικές σου δυνάμεις και αποκλειστικώς με θεμιτά, τίμια μέσα. Μόνο τότε θα ανταμειφθείς! Και η ανταμοιβή είναι τεράστια και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στον κόσμο. Η δημοσιότητα είναι κάτι το οποίο δεν με απασχολεί καθόλου. Δεν την κυνήγησα, ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ. Την θεωρώ κάτι σαν αναγκαίο κακό, εφόσον είμαστε δημόσια πρόσωπα. Στην Γαλλία πρόσεχα πάρα πολύ τις δηλώσεις μου, τις σχέσεις μου με τα μίντια, διότι ήμουν μέλος μιας μεγάλης ομάδας, όπως η Μονακό. Πάνω απ' όλα, όμως ένιωθα ότι έχω την ευθύνη ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα.

Η συμπεριφορά μου έπρεπε να είναι άψογη. Το να είσαι κάτι σαν πρεσβευτής της χώρας σου στο εξωτερικό είναι μεγάλη ευθύνη. Γενικά διαχειρίζομαι την δημοσιότητα με σοβαρότητα και λεπτότητα. Το άγχος-με την καλή έννοια του όρου-είναι κατά κάποιον τρόπο ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Δεν επαναπαύεσαι ποτέ. Επιθυμείς κάθε φορά να είσαι καλύτερος. Μικρότερος είχα πολύ μεγάλο άγχος πριν από κάθε αγώνα. Οι εμπειρίες και ο χρόνος, όμως με δίδαξαν πολλά.

Τώρα αντιμετωπίζω τα πράγματα με λιγότερο άγχος. Πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που σε κάνει καλύτερο από τους άλλους, αυτό που θα σε οδηγήσει να προχωρήσεις στην καριέρα σου. Νομίζω ότι τα δυνατά σημεία μου είναι το πάθος και η θέληση για την νίκη. Θέλω να κερδίζω πάντοτε. Αν ξέρεις τα δυνατά σου και τα αδύνατα σημεία σου, μπορείς να βελτιώσεις περισσότερο την απόδοσή σου.

Ο τρόπος παιχνιδιού μου απλώς ήταν κάπως διαφορετικός στο παρελθόν. Παλιότερα-ήταν και το νεαρό της ηλικίας μου-, κινούμενος από θέληση, πάθος, άγχος και επιθυμία για την νίκη, έτρεχα πάρα πολύ στο γήπεδο, ίσως άτοπα μερικές φορές. Έτσι μπορεί να έκανα και λίγο κακό στην ομάδα. Τώρα κάνω σωστή κατανομή των δυνάμεών μου. Προσέχω πολύ. Σημαντικό επίσης είναι να κάνεις πάντα προπόνηση το πρωί. Έτσι υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Η νίκη όμως, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Προσπαθώ να κρατάω τα πράγματα σε χαμηλούς τόνους, ακόμα και αν πρόκειτα για πολύ σημαντική νίκη.

Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Ο Έλληνας φίλαθλος, πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί οταν κερδίζει μια ομάδα να αποθεώνει τους πάντες και τα πάντα σε μια ήττα να ξεχνιούνται όλα αυτά και να δημιουργούνται θλιβερά φαινόμενα και καταστάσεις."





















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ