ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι σκέψεις του "Τζίγγερ"

Οι σκέψεις του "Τζίγγερ"
Βαρδινογιαννης

Ο "Τζίγγερ" είναι αποφασισμένος να κάνει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα ενόψει της νέας σεζόν

Μετά την ήττα απο τον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός πλέον ελπίζει σε διαδοχικά "στραβοπατήματα" της ΑΕΚ για να διεκδικήσει την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League. Αυτή η εξέλιξη όπως ήταν αναμενόμενο έχει απογοητεύσει απο την μία τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, απο την άλλη τον έχει πεισμώσει ώστε να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες.
Ο στόχος που έχει πλέον για τους "πράσινους" είναι η κατάκτηση του Κυπελλου, αλλά και εκεί κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος οτι θα γίνει πραγματικότητα, αφού ο πρώτος ημιτελικός με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είχε πει στους παίκτες στην αρχή της σεζόν οτι δεν πιστεύει πως μπορεί να χάσουν αυτό το πρωτάθλημα και όμως αυτό έγινε. Τα λόγια αυτά δεν τα έλεγε απλώς για να τα πει, πίστευε στην αξία τους και τις ικανότητες τους αλλά στο γήπεδο φάνηκε πως τα πράγματα είναι διαφορετικά,

Ο "Τζίγγερ" βλέπει και γνωρίζει ποια είναι τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν και είναι αποφασισμένος να κάνει οτι χρειάζεται για να βρει την "γιατρειά" στην "αρρώστια" που ταλαιπωρεί την ομάδα.

Κεφάλαιο προπονητής

Το πρώτο θέμα που πρέπει να λύσει είναι αυτό του προπονητή. Μετά τις δυο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες είναι αλήθεια οτι ο Βίκτορ Μουνιόθ έχει χαλάσει το προφίλ του, αυτό ομως δεν σημαίνει οτι ο Ισπανός θ' αποτελέσει αναγκαστικά παρελθόν απο την τεχνική ηγεσία, άλλωστε έχει συμπληρώσει πέντε μήνες στην Παιανία οπότε υπάρχει η δυνατότητα να κριθεί για το συνολικό του έργο και όχι απο μεμονωμένα αποτελέσματα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε οτι κλήθηκε να διαχειριστεί ένα υλικό που δεν το επέλεξε ο ίδιος και πολύ περισσότερο δεν ειχε την δυνατότητα να το διαχειριστεί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο Μουνιόθ γνώριζε απο την αρχή οτι είχε δύσκολο έργο παρόλα αυτά αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να προσπαθήσει να περάσει την δική του φιλοσοφία, κάτι που είχε τα θετικά και τα αρνητικά του. Απο την μια έχει στα υπέρ του τις τρεις νίκες στα τέσσερα ντέρμπι, απο την άλλη όμως δεν έχουν λείψει τα "σκαμπανεβάσματα" στην απόδοση της ομάδας, με αποτέλεσμα ν' αυξηθεί η διαφορά απο την κορυφή.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει αν ο Ισπανός τεχνικός θα συνεχίσει στην Παιανία και την επόμενη σεζόν ή θα υπάρξει άλλος διάδοχος. Αν υπερισχύσει το δεύτερο σενάριο είναι λογικό το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να έρθει στο προσκήνιο, επειδή όμως ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ συνηθίζει να αιφνιδιάζει με τις αποφάσεις του, δεν μπορεί κανείς ν' αποκλείσει το ενδεχόμενο ο επόμενος προπονητής να είναι ξένος.

Οι Μουνιόθ και Μπάγεβιτς έχουν το πλεονέκτημα οτι γνωρίζουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και δεν θα χάσουν χρόνο για τις μεταγραφές. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχει ένα μειονέκτημα για το "τριφύλλι", αφού θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον νέο προπονητή για να γνωρίσει τους παίκτες και ν' αποφασίσει για τις θέσεις που θα πρέπει να ενισχυθούν. Αυτό όμως μπορεί να καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού τους τελευταίους μήνες ο Γιάσμινκο Βέλιτς έχει αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή και ξέρει απο πρώτο χέρι τις ελλείψεις της ομάδας.

Μεταγραφές ουσίας

Απο την στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή είναι δύσκολο να πούμε πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Πάντως, η "πράσινη" ΠΑΕ δεν θέλει το φετινό καλοκαίρι να "ξηλώσει" την ομάδα και να πάρει 10-12 παίκτες, οι σκέψεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για 4-5 μεταγραφές με τις θέσεις του τερματοφύλακα, του κεντρικού αμυντικού, του αμυντικού μέσου και του επιθετικού να έχουν προτεραιότητα.

Στην Παιανία θεωρούν οτι υπάρχει καλός "κορμός" απλώς χρειάζεται ν' αποκτηθούν ξένοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να δώσουν λύσεις στις δύσκολες στιγμές. Αυτή την φορά θέλουν να κινηθούν για παίκτες που δεν θα έρθουν για να... κολλήσουν ένσημα, αλλά θα έχουν φιλοδοξίες για να διακριθούν, κάτι που σημαίνει οτι προσανατολίζονται σε μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού (αν υπάρχει η δυνατότητα του συνδυασμού θα είναι οτι καλύτερο...).

Αλλαγές και στην ΠΑΕ
Εκτός απο το αγωνιστικό κομμάτι, το καλοκαίρι θα υπάρχουν αλλαγές και σε άλλα επίπεδα της ΠΑΕ. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είναι αποφασισμένος ν' αλλάξει κάποιους τομείς, ανάμεσα τους και το ιατρικό επιτελείο όπου υπάρχουν αρκετά παράπονα την φετινή σεζόν, που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή στον συγκεκριμένο τομέα.



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ