ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι συμβουλές του Ανδρέα

Οι συμβουλές του Ανδρέα
ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΗΣ

Ο Ανδρέας Λαγωνικάκης θυμάται τη Λανς και μιλάει στο SPORT 24 για τον ΠΑΟ

" Ο καλός Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί, απλά ελπίζω να δούμε αυτό το καλό του πρόσωπο ως τον Φεβρουάριο, διότι μέχρι στιγμής η ομάδα αποτελεί ένα μυστήριο με την απόδοσή της να θυμίζει…καρδιογράφημα".Ο Αντρέας Λαγωνικάκης, ποτέ δεν κρυβόταν πίσω από το δάχτυλό του και μιλώντας στο SPORT 24 για την κλήρωση του "τριφυλλιού" με την Λάνς, είναι κατηγορηματικός.

"Μέχρι στιγμής στην εφετινή περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν εμπνέει εμπιστοσύνη με τις εμφανίσεις του. Του λείπει η σταθερότητα και δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστεί από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν έχει βρει την ομοιογένεια που χρειάζεται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει σταθερά βήματα" λεει ο πρώην άσος του «τριφυλλιού» και συμπληρώνει:

" Το θετικό είναι ότι οι αγώνες με τη Λάνς θα γίνουν σε δύο μήνες και μέχρι τότε πιστεύω ότι θα δούμε έναν άλλο Παναθηναϊκό. Κατ’ αρχήν ο κ.Μουνιόθ θα έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία του, ενώ θα έχουν γίνει και κάποιες μεταγραφές το Δεκέμβριο τις οποίες θα έχει ζητήσει ο ίδιος. Μην ξεχνάμε ότι ανέλαβε μια ομάδα την οποία δεν είχε «χτίσει» ο ίδιος και αυτό είναι πολύ βασικό"

Αναμνήσεις από το Φελίξ Μπολάρ

Το πρώτο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας είναι στη Γαλλία και στο «Φελίξ Μπολάρ» όπου είχε αγωνιστεί και ο Αντρέας Λαγωνικάκης το 1998." Είναι μια δυνατή έδρα, ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο με τους φίλους της Λάνς να δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ναι μη γελιόμαστε, είναι σκληρή έδρα, αλλά παράλληλα είναι ένα γήπεδο στο οποίο λατρεύεις να παίζεις. Για μας τους ποδοσφαιριστές είναι έξτρα κίνητρο να αγωνιζόμαστε σε τόσο όμορφους χώρους, διαμορφωμένους ειδικά για ποδόσφαιρο".

Οταν τον ρωτάμε προγνωστικά, μας απαντά ότι δεν μπορεί να συγκρίνει τις ομάδες του τότε με του τώρα και επίσης θυμίζει ότι δεν έχει δει την εφετινή Λάνς. Ομως υποστηρίζει:" Δεν παύει να είναι γαλλική ομάδα και μάλιστα στη 2η θέση του πρωταθλήματος. Σαφώς δεν είναι ομάδα για να την υποτιμήσεις. Οσο για τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στο Παρίσι, δεν νομίζω να λειτουργήσει ως αφύπνιση. Αντίθετα και μακάρι να έχω λάθος, φοβάμαι ότι οι παίκτες θα έχουν άγχος, στην προσπάθεια να ξεπεράσουν αυτή την τόσο βαριά ήττα".

Λένε ότι ο επαναληπτικός στην έδρα σου είναι πλεονέκτημα, αλλά ο έμπειρος παίκτης μας θυμίζει: " Εξω μπορείς να πάρεις πιο εύκολα αποτέλεσμα. Αντίθετα μέσα θα πρέπει να δημιουργήσεις, έχοντας και την πίεση των οπαδών σου. Θεωρώ λοιπόν ότι το δύσκολο ματς θα είναι αυτό στην Αθήνα.
Εκτός έδρας ο στόχος είναι να μην χάσεις, αν και αυτό γυρνά μπούμερανγκ καμιά φορά, αν απλά προστατεύεις την ισοπαλία"
.

"Κάθε πέρσι και καλύτερα"

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Αντρέας για μια ακόμα φορά είναι καυστικός: « Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Απλά μπήκε ένα περιτύλιγμα και ονομάζεται σούπερ λίγκα. Νομίζω δεν ευχαριστεί κανέναν και πρώτους απ’ όλους τους φιλάθλους αλλά και τους παίκτες που παίζουν.

Δεν αλλάζει τίποτε και το επίπεδο πέφτει συνέχεια με τις ομάδες μας να μην μπορούν να σταθούν στις διεθνείς διοργανώσεις. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με τόσες φιλοδοξίες και έφτασε να διεκδικεί ως διάκριση τη συνέχεια στο ΟΥΕΦΑ αν νικούσε κάποια Σαχτάρ.Προδόθηκε από την έδρα του, γιατί εκεί πρέπει να δημιουργήσεις όπως είπαμε και ουσιαστικά φάνηκαν οι αδυναμίες του.Μέχρι στιγμής σαν θέαμα θα ξεχώριζα την ΑΕΚ και τον Αρη, που έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, άσχετα αν δεν συνδυάστηκε πάντα με την ουσία. Επίσης τελευταία μου αρέσει πολύ και ο Πανιώνιος".

Ως επιμύθιο; Ο Λαγωνικάκης καταλήγει:" Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε μεγάλοι μόνο στα λόγια και τις υποσχέσεις. Αντίθετα δύσκολα οι πρόεδροι κρατούν έναν προπονητή το εύλογο διάστημα των δύο ετών, ώστε να φανεί η δουλειά του.Οταν μου ζητάνε πλέον να κάνω ευχή για το νέο πρωτάθλημα, απλά απαντάω ότι δεν έχω, ενώ αν επιμείνουν λεω να έχουμε όλοι την υγειά μας. Λυπάμαι αλλά δεν κρύβω αυταπάτες ότι θα δούμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια"



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ