ΠΑΟΚ

Οι τελευταίες πινελιές στον ΠΑΟΚ

Οι τελευταίες πινελιές στον ΠΑΟΚ
New Image

To SPORT 24 σας μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία (vid)

Με δύο προπονήσεις συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Με τον καιρό να είναι ιδανικός, η πρωινή προπόνηση ξεκίνησε στις 10:00 και είχε διάρκεια μιάμιση ώρα περίπου. Το πρώτο μισάωρο οι παίκτες δούλεψαν με το γυμναστή της ομάδας σε ασκήσεις για τη φυσική κατάσταση (σε πιο χαλαρούς ρυθμούς από τις προηγούμενες μέρες). Ακολούθησαν κάποιες ασκήσεις με τη μπάλα και πάλι με το γυμναστή και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Φερνάντο Σάντος.
Οι παίκτες χωρίστηκαν σε βασικούς και αναπληρωματικούς με τον προπονητή του Δικεφάλου του Βορρά να δουλεύει κάποιους αυτοματισμούς για την επίθεση, με τη μπάλα να φτάνει στον επιθετικό κι εκείνος να τη σπάει προς τα πίσω στους επερχόμενους κρυφούς κυνηγούς.

Στη συνέχεια δουλεύτηκαν από την ομάδα των βασικών, φάσεις τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, με το Φερνάντο Σάντος να επιμένει σε συγκεκριμένα στοιχεία διορθώνοντας συνεχώς τους παίκτες του.

Όλη αυτήν την ώρα, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια συνέχιζαν την αποθεραπεία τους, στην προσπάθεια που κάνουν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Ακολούθησε οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο προκειμένου οι παίκτες να αποκτήσουν άνεση με την κίνηση σε μικρούς χώρους και να ελαχιστοποιήσουν τις λάθος μεταβιβάσεις. Το διπλό πάντως ήταν ελεύθερο με την τεχνική ηγεσία να μην παρεμβαίνει. Ο αγώνας διεξήχθη μάλιστα υπό το βλέμμα των παικτών της Βουλγαρικής Λίτεξ Λόβεκ, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσης την προετοιμασία τους στο αθλητικό κέντρο του Ντόρβερθ και περίμεναν τη σειρά τους για να μπουν στα βάσανα.

Στο διάλειμμα μεταξύ των δύο προπονήσεων, ο Λίνο μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την πρώτη του προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο Ντόρβερθ και είναι εμφανές ότι το χαίρεται. Θα βοηθήσει πολύ φέτος.

Η απογευματινή προπόνηση της ομάδας του ΠΑΟΚ ξεκίνησε στις 18:00 με ασκήσεις για τη φυσική κατάσταση και την εκρηκτικότητα των παικτών. 48 ώρες πριν την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη η κούραση είναι πλέον εμφανής και πολλοί παίκτες ξεκίνησαν πολύ χαλαρά το πρώτο δεκάλεπτο. Στα σπριντ πάντως όλοι οι παίκτες ανέβασαν ρυθμούς.

Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και έπαιξαν για αρκετή ώρα κορόιδο. Το ευχάριστο ήταν ότι στην άσκηση συμμετείχε και ο Βλάνταν Ίβιτς χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις. Παρά την κούραση, η διάθεση ήταν στα ύψη και οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος το διασκέδασαν, δίνοντας παράλληλα τον καλύτερό τους εαυτό στην άσκηση, η οποία γρήγορα μετατράπηκε σε διαγωνισμό, με τους παίκτες να μετρούν τις αλλαγές της μπάλας και να προσπαθούν να ανεβάσουν συνεχώς το σκορ.

Στο ένα γκρουπ ο Λίνο είχε βαλθεί να κάνει την άσκηση όσο πιο διασκεδαστική γίνεται και το κατάφερε με τους συμπαίκτες του να ρίχνουν κυριολεκτικά πολύ γέλιο. Την ίδια ώρα ο Κονσεϊσάο κρατούσε το σκορ (όσο τον άφηνε ο Λίνο) και ο Πάμπλο Γκαρσία προσπαθούσε να... κλέψει στο σκορ, με τους συμπαίκτες του πάντως να τον καταλαβαίνουν κάθε φορά.

Στο άλλο γκρουπ τη... διασκέδαση είχε αναλάβει ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος εκτός του ότι δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό, δε χάνει καμία ευκαιρία να το διασκεδάσει και να κάνει την προπόνηση πιο ευχάριστη και για τους συμπαίκτες του. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι συχνά πυκνά βρίσκεται... χαμένος στη μετάφραση, αφού οι οδηγίες για τις ασκήσεις δίνονται στα Πορτογαλικά και μεταφράζονται στα Ελληνικά, με τον Βόσνιο να ψάχνει συνεχώς για μεταφραστή στα αγγλικά.

Όταν ολοκληρώθηκε το κορόιδο, τα δύο γκρουπ έπαιξαν μεταξύ τους σε ένα οικογενειακό διπλό, το οποίο διεξήχθη υπό δυνατή βροχή και στο οποίο συμμετείχε κανονικά και ο Βλάνταν Ίβιτς.

Για σήμερα Τετάρτη δεν έχει προγραμματισθεί πρωινή προπόνηση αφού στις 19:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ επί Ολλανδικού εδάφους με τη Σπάρτα Ρότερνταμ.

Δείτε βίντεο από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ









Μουσλίμοβιτς: "Οι άλλοι τα λεφτά ο ΠΑΟΚ τον κόσμο"


Έναν βελτιωμένο Μουσλίμοβιτς από αυτόν που είδαν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θέλουν να δουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που περιμένουν από τον Βόσνιο να κάνει την διαφορά στον "δικέφαλο" την φετινή σεζόν.

" Θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα από τον Ιανουάριο και μετά άρχισε να κερδίζει και δεν ήταν θέμα ποιος θα σκοράρει. Δε με νοιάζει ποιος σκοράρει αλλά να κερδίζουμε. Είναι καλό για την ομάδα να έχει αρκετούς παίκτες να σκοράρουν και είναι καλό να σκοράρουν οι μέσοι. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και όχι Μουσλίμοβιτς. Δεν με πειράζει τον να μην σκοράρω.

Είναι λογικό να περιμένουν όλοι από έναν επιθετικό να βάζει γκολ. Ακόμα και όταν δεν σκοράρω, προσπαθώ με το παιχνίδι μου να βοηθάω να κερδίζει ο ΠΑΟΚ. Η προσπάθεια δεν είναι μόνο το γκολ. Εγώ είμαι εδώ για να υπηρετώ τον ΠΑΟΚ και να βοηθάω για τη νίκη

", ήταν τα λόγια του Βόσνιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο αναφορικά με το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας την περσινή σεζόν.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι η απάντηση, σύμφωνα με τον Μουσλίμοβιτς, απέναντι στα λεφτά που ξοδεύων οι αντίπαλοι του " δικέφαλου": " Yπάρχει κάτι που ακόμα και στο δέντρο, να ρωτήσεις τα πουλάκια που είναι πάνω του το γνωρίζουν. Αν δεν κερδίσεις δεν παίρνεις τίτλο και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Για αυτό πρέπει να δούμε τη δεν κάνουμε εμείς και όχι τι λεφτά έχει ο άλλος και τι κάνει ο άλλος. Και οι άλλοι τον εαυτό τους βλέπουν και όχι τον αντίπαλο.

Εντάξει εκείνοι έχουν τα λεφτά που εμείς δεν τα έχουμε. Εμείς όμως έχουμε έναν κόσμο που αυτοί σίγουρα δεν τον έχουν. Στο γήπεδο δεν παίζουν πολλά ρόλο. Είναι 11 και είμαστε 11. Αν παίξεις με αθλητικό τρόπο, χωρίς να ξεφύγεις από τα όρια, με μυαλό, πάθος, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις σου, έχει καλώς. Αν τα έχουμε όλα αυτά και έρθει ο αντίπαλος να μας κερδίσει, θα του δώσω το χέρι

".





































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ