ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι θέσεις "Βγενό", οι αντιθέσεις Τζίγγερ

Οι θέσεις "Βγενό", οι αντιθέσεις Τζίγγερ
Γιάννης Βαρδινογιάννης, Τζίγγερ, Παναθηναϊκός

Την θέση του για τον Βοτανικό με νέα δεδομένα εξέφρασε ο Ανδρέας Βγενόπουλος που μίλησε για το μπάτζετ και στήριξε Πατέρα, Τεν Κάτε. Βαρδινογιάννης Γ.: "Πρέπει να γίνουμε ομάδα"

Βγενόπουλος: "Δεν πάει άλλο"

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να καθυστερήσει περισσότερο στο θέμα του γηπέδικου μετά και τα τελευταία νέα από τον Δήμο Αθηναίων, εξέφρασε με τον δικό του τρόπο ο Ανδρέας Βγενόπουλος που έριξε την "βόμβα" λέγοντας μεταξύ άλλων πως η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο και πως αν δεν δωθούν οι εγγυήσεις οι "πράσινοι" θα πρέπει να αποχωρήσουν από το σχέδιο Διπλής Ανάπλασης.

Παράλληλα, ο εκ των μεγαλομετόχων αναφέρθηκε στο μπάτζετ λέγοντας χαρακτηριστικά πως για τα όνειρα των οπαδών του συλλόγου δεν υπάρχουν όρια (οικονομικά). Τέλος έδωσε το στίγμα της στήριξης στον Χενκ Τεν Κάτε για την νέα χρονιά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα ΜΜΕ:

" Συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα του Παναθηναϊκού. Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Το τι θέση έχει πάρει κάθε μέτοχος είναι προσωπική του υπόθεση. Η θέση μου για το γήπεδο είναι πως δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία.

Η θέση μου είναι ότι τοποθετήθηκε από την αρχή σε λάθος βάση και συνδέθηκε με πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες χωρίς καμία υπαιτιότητα του κ. Βαρδινογιάννη. Και εγώ στη θέση του να ήμουν όταν τον κάλεσαν για να συμπράξει στην διπλή ανάπλαση θα το έκανα. Αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο όπου ο Δήμος Αθηναίων που είναι και ο υπεύθυνος για τη διπλή ανάπλαση μας δίνει ένα κομμάτι γης το οποίο εμείς το μισθώνουμε, χτίζουμε και φτιάχνουμε το γήπεδό μας. Αυτό το κομμάτι γης μας το δίνει ο Δήμος.

Εμάς σαν Παναθηναϊκό δεν μας ενδιαφέρει τι θα πει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ή τι θα πει ο κ. Βωβός ή τι νομικά μέτρα θα πάρει ο κ. Βωβός, για το θέμα της μερικής κυριότητας του οικοπέδου. Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος. Ο Δήμος θα πρέπει ή να μας κατοχυρώσει απόλυτα ότι μας δίνει ένα οικόπεδο ελεύθερο από οποιαδήποτε διεκδίκηση κι αν ανακύψουν θέματα να μας δώσει τις εγγυήσεις που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το γήπεδο αλλιώς η δική μου εισήγηση είναι, αν δεν το κάνει αυτό ο Δήμος, ο Παναθηναϊκός να καταγγείλει την σύμβαση και να αποχωρήσει από το σχέδιο της διπλής ανάπλασης. Και να ζητήσουμε κι αποζημίωση για να φτιάξουμε το γήπεδό μας αλλού με τον σωστό τρόπο. Αυτή είναι η δική μου εισήγηση.





Τον επόμενο χρόνο πρέπει να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και κύπελλο και να κάνουμε μία πορεία τουλάχιστον αντίστοιχη της φετινής στην Ευρώπη. Αν χρειαστεί να υπερβούμε τα ταμειακά διαθέσιμα, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε για να εκπληρώσουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες του κόσμου του Παναθηναϊκού. Για να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας δεν υπάρχουν όρια. Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να το κάνουμε με τις μικρότερες δυνατές επενδύσεις.

Ο προπονητής και ο διευθυντής ποδοσφαίρου θα έχουν κάνει τις εισηγήσεις τους και εμείς θα τις υλοποιήσουμε. Ο προπονητής θα πρέπει να μας πει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου...

"Κάνατε το καθήκον σας ως διοίκηση, μας δώσατε το υλικό που θέλαμε, τώρα θα με κρίνετε τη δεύτερη χρονιά

"", υποστήριξε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος απάντησε σε ερώτηση για το αν δοθούν οι απολλοτριώσεις από το ΣτΕ τι θα σκέφτονταν, λέγοντας:

" Δεν με ενδιαφέρουν οι απαλλοτριώσεις. Δεν με ενδιαφέρει τι θα πει το ΣτΕ δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Δεν φτάνει αυτό. Αν για κάποιο λόγο πρέπει να ξαναβάλουμε χρήματα για να συνεχίσουμε να χτίζουμε το γήπεδο και εμφανιστεί κατασκευάστρια εταιρία και χρειαστεί να δώσουμε εγγυητικές επιστολές ποιος θα τις βάλει; Αν το ΣτΕ πει άλφα και εν συνεχεία η κατασκευαστική εταιρία προχωρήσει δια της δικαστικής οδού να έχει απαιτήσεις και σαν αποτέλεσμα καθυστερήσει το έργο, γιατί εγώ σαν Παναθηναϊκός να είμαι εγκλωβισμένος;

Για μένα τελείωσε η ιστορία. Ο Δήμος πρέπει να μας εγγυηθεί ότι χωρίς να έχουμε καμία ανησυχία για Συμβούλια της Επικρατείας, κατασκευαστικές εταιρίας κτλ ότι μπορούμε να χτίσουμε το γήπεδο. Αν το κάνουν θα χτίσουν το γήπεδο, αν όχι η δική μου εισήγηση είναι να αποχωρήσουμε από το σχέδιο διπλής ανάπλασης.

"

Η πρόταση στον Νίκο Πατέρα και οι 6 θέσεις του...

Εν συνεχεία αποχώρησε και δεν παρέστει στο Διοικητικό Συμβούλιο της "πράσινης" ΠΑΕ, ενώ νωρίτερα άφησε γραπτή δήλωση στον Νίκο Πατέρα, μέσω της οποίας στηρίζει τον νυν πρόεδρο και προτείνει την επανεκλογή του. Παράλληλα συγχαίρει την οικογένεια Γιαννακόπουλου για τη συμμετοχή του μπασκετικού Παναθηναϊκού στο FINAL-4 της Euroleague με την συμμετοχή των "πράσινων".

"Υπόψη προέδρου κ. Νίκου Πατέρα
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε σας παρακαλώ να ενημερώσετε τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις κατωτέρω απόψεις μου που εξέθεσα στην προηγηθείσα συνάντηση των μετόχων.

1. Σύμφωνα με τον διετή σχεδιασμό μας ο στόχος μας για την επόμενη χρονιά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς και μία καλή ευρωπαϊκή πορεία ανάλογη τουλάχιστον της φετινής. Για να επιτύχουμε τους στόχους μας χρειάζεται σοβαρότητα, επιμονή, επενδύσεις και σωστή διαχείριση.

2. Ο προπονητής και ο διευθυντής ποδοσφαίρου πρέπει να κριθούν από τα αποτελέσματα τους, ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους, κατά την λήξη των συμβολαίων τους (τέλος περιόδου 2009-2010).

3. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται μεγάλους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ήδη ένα εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό, που όμως πρέπει να ενισχυθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις ανάγκες του προπονητή, ώστε αφού η διοίκηση κάνει το καθήκον της, να μπορούμε να ζητήσουμε τις αντίστοιχες ευθύνες και από τον ίδιο. Ο στόχος της μεταγραφικής περιόδου είναι να μας βεβαιώσει ο προπονητής ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες που θα έχει στη διάθεση του. Προφανώς θα είμαι ευχαριστημένος να επιτευχθεί αυτός ο στόχος με τα λιγότερα δυνατά χρήματα, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι ακόμα και να δαπανήσουμε ποσό μεγαλύτερο των σημερινών ταμειακών διαθέσιμων της ΠΑΕ προκειμένου να κάνουμε τα όνειρα όλων μας πραγματικότητα. Φυσικά, αν αυτό συμβεί πρέπει να προχωρήσουμε σε τραπεζικό δανεισμό ή αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ή σε συνδυασμό των δύο επιλογών.

4. Η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό είναι η μόνη μακροπρόθεσμα βιώσιμη επιλογή για έναν σύλλογο που επί της ουσίας ανήκει στα εκατομμύρια των φιλάθλων του και είναι υγιής και ισχυρή, όπως και όλα τα δημοκρατικά συστήματα. Μέσω αυτής προτείνω την επανεκλογή του κυρίου Νίκου Πατέρα ως προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με απόλυτη εξουσία για να αποφασίζει σε όλα τα θέματα της εταιρίας μέχρι τη λήξη της θητείας του, χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτεί ή να έχει τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων για τις αποφάσεις του. Με αυτό τον τρόπο θα αρθούν και ορισμένες «αγκυλώσεις» που παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη περίοδο της πολυμετοχικότητας. Βεβαίως, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά συστήματα οι μέτοχοι κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου μπορούν να εκφράζονται αντιπολιτευτικά ή συμπολιτευτικά (όπως έχω κάνει εγώ σεβόμενος και υποστηρίζοντας τους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει) χωρίς αυτό να σημαίνει διάσπαση ή πρόβλημα στην πολυμετοχικότητα κ.τ.λ. Δημοκρατία σημαίνει εκλογή διοίκησης και οργάνων από τη πλειοψηφία και όχι απαραίτητα ομοφωνία. Το πώς επιλέγει να αντιδράσει ένας μέτοχος που μειοψηφεί στις αποφάσεις είναι καθαρά θέμα παιδείας, σοβαρότητας και, τυχόν, προσωπικών επιδιώξεων.

5. Παράλληλα νομίζω ότι κατά τη διάρκεια της αμέσως επόμενης περιόδου ο κ. Νίκος Πατέρας έχει τη δυνατότητα να μειώσει δραστικά τα υπέρογκα και περιττά έξοδα της πολυτελούς διοικητικής λειτουργίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων και εξόδων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

6. Τέλος, επί του γηπέδου του Βοτανικού η θέση μου είναι ότι το όλο θέμα έχει τεθεί εξ' υπαρχής χωρίς υπαιτιότητα του κ. Γ. Βαρδινογιάννη σε λανθασμένες βάσεις και έχει συνδεθεί κακώς με πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες. Αυτό είχε και έχει σαν αποτέλεσμα απαράδεκτες καθυστερήσεις και προβλήματα που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί. Προτείνω να αποσταλεί στο Δήμο Αθηναίων μια τελική επιστολή με αίτημα την ανάληψη από μέρος του όλων των νομικών ευθυνών και την παροχή των εγγυήσεων που χρειαζόμαστε, ώστε το γήπεδο να προχωρήσει άμεσα. Αν ο Δήμος αρνηθεί τότε αυτός ο εγκλωβισμός μας θα πρέπει να τελειώσει. Να καταγγείλουμε τη σχετική σύμβαση ζητώντας αποζημιώσεις και να αποχωρήσουμε από το σχέδιο της διπλής ανάπλασης. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να αποκτήσουμε γήπεδο με τον σωστό τρόπο όπως αρμόζει στην σοβαρότητα και την ιστορία του συλλόγου μας.













Με τιμή, Ανδρέας Βγενόπουλος

Υ.Γ.1: Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχω καμία προσωπική επιδίωξη ή στόχο από την ανάμειξή μου στον Παναθηναϊκό και δυστυχώς έστω και έμμεσα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτως ή άλλως η έλλειψη σοβαρότητας, τα γελοία παρασκήνια και η γενική απροθυμία να αντιμετωπιστεί η φραστική βία με τοποθετούν ήδη εκτός αυτού του χώρου. Κάνω ακόμη υπομονή για να στηρίξω την προσπάθειά σας ώστε να υλοποιήσουμε τα Παναθηναϊκά μας οράματα.

Υ.Γ.2: Η συμμετοχή του ΠΑΟ και στο final 4 του Βερολίνου ανεξάρτητα από την κατάκτηση ή μη του τίτλου, είναι μια μεγάλη επιτυχία κι αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο σύλλογός μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Συγχαρητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου που μας έκαναν και πάλι υπερήφανους"

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μετόχων

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύομιση ώρες η συνάντηση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γραφεία της, παρουσία τόσο του προπονητή Χενκ Τεν Κάτε όσο και του διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου.

Το παρών από τους μετόχους έχουν δώσει στην Αλεξάνδρας και Κηφισίας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας, ο Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης, ο Νίκος Γ. Βαρδινογιάννης, ο Παναγιώτης Δάβαρης, ο Γιώργος Νίκας, ο Μιχάλης Ζολώτας και ο Λεωνίδας Πολέμης που εκπροσωπεί τον πατέρα του Αδαμάντιο Πολέμη.

Βαρδινογιάννης: "Πρέπει να γίνουμε ομάδα"

Μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου της "πράσινης" ΠΑΕ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχωρώντας προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, στέλνοντας μήνυμα ενότητας μεταξύ των μετόχων με την έκφραση "Να γίνουμε όλοι ομάδα".

Ο Τζίγγερ που είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την κατασκευή του νέου γηπέδου των "πράσινων" εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού. Τέλος μιλήσε και για την απουσία του Ανδρέα Βγενόπουλο, τονίζοντας: " Θα ήταν πολύ πιο εποικοδομητικό να ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο ΔΣ, για να μην δημιουργούνται κάποιες εντυπώσεις".

" Δεν πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Θα γίνει νέο διοικητικό συμβούλιο. Κάναμε μία πρώτη συζήτηση με τον προπονητή και τον κ. Αντωνίου για να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Τη φετινή χρονιά δυστυχώς ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός στόχων. Αυτό πρέπει να συζητηθεί και να αναλυθεί, γιατί κάποιος λόγος θα υπήρχε. Ένα μέρος είναι η ενίσχυση της ομάδας. Οι ομάδες όμως δεν γίνονται μόνο με τα χρήματα. Για να παίξουμε καλύτερη μπάλα και να κυνηγάμε τους στόχους μας πρέπει να γίνουμε ομάδα, από το πρώτο ως το τελευταίο άτομο, και αυτό αφορά από τους παίκτες μέχρι τη διοίκηση. Αν δεν παίξουμε σαν ομάδα, δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας", είπε και συμπλήρωσε:

" Η τοποθέτηση του κ. Βγενόπουλου ήταν σημαντική. Είμαστε σε καλό δρόμο για να πάρουμε τις εγγυήσεις. Είναι προφανές πως αν δεν είμαστε νομικά κατοχυρωμένοι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε για το γήπεδο. Ο κύριος Βγενόπουλος έκανε μία πρόταση, έθεσε κάποιους προβληματισμούς και κάποιες σκέψεις. Καλό είναι να λειτουργούμε με το μίνιμουμ του κόστους. Παρόλο που έχει εκπροσώπους, θα ήταν πολύ πιο εποικοδομητικό να ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο ΔΣ, για να μην δημιουργούνται κάποιες εντυπώσεις. Στο τέλος της ημέρας δημιουργούνται παρερμηνείες χωρίς λόγο".

Τέλος για την ενίσχυση του συλλόγου την καλοκαιρινή περίοδο, είπε χαρακτηριστικά: " Το τεχνικό τιμ έχει τις προτάσεις, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σήμερα αλλά λόγω των πλέι οφ αλλά και λόγω άλλων θεμάτων δεν ήταν προφανώς η κατάλληλη στιγμή. Είναι σημαντικό προτού προχωρήσουμε σε κινήσεις να αναλύσουμε την προηγούμενη χρονιά.

Είναι μια πρώτη χρονιά σημαντική για τον Παναθηναϊκό γιατί είναι πολυμετοχικός, είναι μια χρονιά που ακούγονται πολλές φωνές, είναι μια πρώτη χρονιά όπου ενδεχομένως να παρθούν αποφάσεις που να μην συμφωνούμε όλοι ή να έχουν παρθεί αποφάσεις που να μην συμφωνούσαμε όλοι. Aρα πρέπει να τη χωνέψουμε αυτή τη χρονιά, να την αφομοιώσουμε, να δούμε τι κάναμε λάθος όλοι μαζί, τι πρέπει να διορθώσουμε. Δεν είναι θέμα μόνο παικτών και το επαναλαμβάνω δεν είναι θέμα μόνο παικτών. Είναι επί μέρους ζητήματα και πρέπει να επιλυθούν

".

Στο Καραϊσκάκη για "κούπα" οι "μικροί"

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος U18, το οποίο θα διεξαχθεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Παρασκευή 1η και την Κυριακή 3η Μαΐου, η ομάδα του Παναθηναϊκού θα συμμετάσχει με την παρακάτω σύνθεση:

Κόλλιας, Καπίνος (Τερματοφύλακες), Λιόλιος, Τσιγκρός, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Καστράτι (Αμυντικοί), Φουρλάνος, Κολιός, Φέτσης, Ντάρλας, Γεωργόπουλος, Γανωτής, Αναστασόπουλος, Χουχούμης (Μέσοι), Κατσίκης, Τασσόπουλος, Βλάχος Β., Ταχματζίδης, Κουσίδης, Μαυριάς, Αποστολόπουλος (Επιθετικοί).


















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ