ΑΓΓΛΙΑ

Οι "Times" ψήφισαν τους 50 χειρότερους

Οι "Times" ψήφισαν τους 50 χειρότερους
New Image

Τα χρυσά βατόμουρα του... ποδοσφαίρου απονεμήθηκαν από τους "Times", που επέλεξαν τους 50 χειρότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα γήπεδα της Πρέμιερσιπ.

Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα "Times" προχώρησε το Σάββατο στην δημοσίευση της... black list με τους 50 χειρότερους παίκτες που έχουν περάσει από τα αγγλικά γήπεδα, προβαίνοντας μάλιστα σε απολαυστικά σχόλια δίπλα σε κάποιον παίκτη.
Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται ονόματα ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος από το 1970 και μετά (τα πολύτιμα φώτα τους έχουν δώσει μάλιστα φίλαθλοι ομάδων που τους έχουν παρακολουθήσει από κοντά), ενώ υπάρχουν και μερικά ονόματα που θα προκαλέσουν έκπληξη.

Όπως για παράδειγμα αυτό του Μάρκο Ματεράτσι, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία το καλοκαίρι του 2006 και πρωταθλητής Ιταλίας με την Ίντερ στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο οποίος φιγουράρει -προς γενική έκπληξη για τους περισσότερους- στην 37η θέση της ιδιότυπης αυτής λίστας.

Αιτία το γεγονός ότι πέρασε και δεν... ακούμπησε στην Έβερτον την αγωνιστική περίοδο 1998-99, με το σχόλιο μάλιστα της εφημερίδας να είναι ιδιαίτερα καυστικό, λέγοντας ότι "όταν ήταν παίκτης της Έβερτον δεν μπορούσε να μαρκάρει ούτε μία μπριζόλα!"

Ακολουθεί (με αντίστροφη μέτρηση) η λίστα με τους 50 χειρότερους όλων των εποχών που έχουν αγωνιστεί στο "Νησί", μαζί φυσικα με μερικά πιπεράτα σχόλια των "Times".

50. Κλάους Λούντεκβαμ (Σαουθάμπτον)

49.
Μάσιμο Ταΐμπι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): " Ο χειρότερος τερματοφύλακας όλων των εποχών, σε αγωνιστικό επίπεδο μόνο ο Μαρκ Μπόσνιτς μπορεί να τον συναγωνιστεί".

48.
Στεφάν Γκιβάρς (Νιούκαστλ)

47: Τζόντι Μόρις (Τσέλσι, Λιντς)

46. Nάιτζελ Κουάσι (ΚΠΡ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σαουθάμπτον): "Υποβιβάστηκε τέσσερις φορές με τέσσερις ομάδες, και την τελευταία στιγμή απέφυγε τον πέμπτο υποβιβασμό με τη Γούεστ Χαμ".

45. Ρόκε Ζούνιορ (Λιντς): "Ήρθε δανεικός για μερικούς μήνες από τη Μίλαν το 2003 και προσέφερε περισσότερο από τον καθένα για την... καταστροφή της ομάδας".


44. Σεργκέι Ρεμπρόφ (Τότεναμ): "Στη Ντιναμό Κιέβου συνέθετε ένα καλό δίδυμο με τον Αντρέι Σεβτσένκο. Ο Γκλεν Χοντλ δαπάνησε 11 εκ.λίρες για να τον αποκτήσει, όμως το δίδυμο με τον Στέφαν Ίβερσεν απέτυχε παταγωδώς".

43. Ντέιβιντ Μέι (Μπλάκμπερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): "Ο τύπος αυτός κατέκτησε δύο μετάλλια πρωταθλητή με δύο ομάδες. Όμως το ίδιο πέτυχε και ο Λάρι Λόιντ".

42. Λάρι Λόιντ (Λίβερπουλ, Νότιγχαμ Φόρεστ): "Διαβάστε για τον Ντέιβιντ Μέι"

41. Μπόσκο Μπάλαμπαν (Άστον Βίλα): "Κόστισε 6 εκ.λίρες, δεν αγωνίστηκε ποτέ ως βασικός σε παιχνίδι της Πρέμιερσιπ και φυσικά δεν πέτυχε κανένα τέρμα".

40. Κάρλτον Πάλμερ (Σαουθάμπτον)

39. Κλαούντιο Μαρανγκόνι (Σάντερλαντ)

38. Γκλεν Κίλει (Έβερτον): "Αποκτήθηκε από τη Μπλάκμπερν, στο ντεμπούτο του το 1982 κόντρα στη Λίβερπουλ, αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, η Έβερτον έχασε με 5-0 και από τότε δεν ξαναέπαιξε για την ομάδα του Λίβερπουλ".

37. Μάρκο Ματεράτσι (Έβερτον): "Ναι, πήρε το Μουντιάλ με την Εθνική Ιταλίας. Όμως ως κεντρικός αμυντικός της Έβερτον δεν μπορούσε να κάνει τάκλιν ούτε σε... μπριζόλα"


36. Τζον Γένσεν (Άρσεναλ)

35. Ντιν Όστιν (Τότεναμ)

34. Ραμόν Βέγκα (Τότεναμ)

33. Αλμπέρτο Ταραντίνι (Μπέρμιγχαμ)

32. Γκάρι Σπρέικ (Λιντς)

31. Τσάρλι Νίκολας (Άρσεναλ)

30. Ντάρεν Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

29. Γουίνστον Μπογκάρντε (Τσέλσι)

28. Ίαν Ντάουι (Γούεστ Χαμ)

27. Ερίκ Τζεμπά-Τζεμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άστον Βίλα): "Ένας Τζεμπά θα ήταν αρκετός, όμως δύο ήταν πάρα πολλοί"

26. Φρανκ Σινκλέρ (Λέστερ)

25. Στιβ Μαρλέ (Φούλαμ)

24. Μάρκ Ντένις (Μπέρμιγχαμ)

23. Τόρμπεν Πίκνικ (Λίβερπουλ): "Νόμιζε ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο θα ήταν... πικ-νικ, όμως γρήγορα επέστρεψε στην Δανία"

22. Τζον Φάσανο (Γουίμπλεντον(

21. Νίκολας Γιοβάνοβιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): "Τρίτος χειρότερος κεντρικός αμυντικός όλων των εποχών για τη Γιουνάιεντ (δείτε τα νούμερα 5 και 6)"

20. Τζέισον Λι (Νότιγχαμ Φόρεστ) 19. Μάρκο Μπούζερς (Γούεστ Χαμ): "Άφησε το σημάδι του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, όμως μόνο στο πόδι του Γκάρι Νέβιλ καθώς με ένα δολοφονικό τάκλιν, παραλίγο να κόψει στα δύο τον δεξιό μπακ της Γιουνάιτεντ".

18. Μάρτιν Γιολ (Γούεστ Μπρομ): "Ο Ολλανδός (νυν τεχνικός της Τότεναμ) δεν είχε πάει σχολείο την ημέρα που είχαν το μάθημα του Total Football, και το κακό ήταν πως ο άμυαλος μέσος ξεδίπλωσε τις αρετές του στο αγγλικό ποδόσφαιρο".

17. Νίκι Σάμερμπι (Μάντσεστερ Σίτι)

16. Κρις Καμαρά (Λιντς)

15. Άντε Ακινμπίγκ (Λέστερ)

14. Μίκι Ντρόι (Τσέλσι)

13. Στιβ Ντάλει (Μάντσεστερ Σίτι)

12. Τέρι Χάρλοκ (Μίλγουολ)

11. Μπίλι Γουφ (Μίντλεσμπρο): "Ακόμη και τρεις δεκαετίες μετά οι οπαδοί της Μπόρο εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο λόγος που έπαιζε σε κάποιους αγώνες ήταν επειδή ήταν ο ανιψιός του Τζον Νιλ, του τεχνικού της ομάδας".

10. Βίνι Τζόουνς (Γουίμπλεντον ): "Είπε στον Κένι Νταλγκλίς ότι σκόπευε να δαγκώσει το αυτί του Σκωτσέζου και στη συνέχεια να το φτύσει. Και μετά σου λένε ότι δεν έχουν απομείνει φυσιογνωμίες στο αγγλικό ποδόσφαιρο".

9. Ίαν Ορμοντρόιντ (Άστον Βίλα)

8. Αντρέα Σιλένζι (Νότιγχαμ Φόρεστ): "Ο Ιταλός που έμοιαζε με άλογο τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν περισσότερο... πόνι όταν πάτησε το χορτάρι του Σίτι Γκράουντ, μετά την πολυδάπανη μετεγγραφή του από την Τορίνο το 1995".

7. Λι Γουέι-Φενγκ (Έβερτον)

6. Γουίλιαμ Προυνιέρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): "Ήρθε να δοκιμαστεί από τη Μπορντό το 1996, ξεκίνησε ως βασικός στην ήττα με 4-1 από την Τότεναμ την πρωτοχρονιά του 1996, και την επόμενη μέρα πήρε το πρώτο αεροπλάνο της επιστροφής για τη Γαλλία".

5. Άρνολντ Σάιντμποτομ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

4. Ίστβαν Κόζμα (Λίβερπουλ): "Άλλη μία έμπνευση του Γκρέιαμ Σούνες. Ο Ούγγρος κόστισε 300.000 λίρες για να έρθει το 1992 από τη Ντανφέρμλιν και έπαιξε μόνο τρία παιχνίδια για τους κόκκινους πριν καταλάβει ο Σούνες ότι πρόκειται για άλλη μία αποτυχημένη μετεγγραφή επί εποχής του".

3. Γκους Σάεσαρ (Άρσεναλ)

2. Τόμας Μπρολίν (Λιντς, Κρίστας Πάλας): "Η Λιντς πλήρωσε 4,5 εκ.λίρες για τον σουηδικό κεφτέ το 1995. Ο καλός ποδοσφαιριστής μεταχειρίζεται το σώμα του σαν να είναι ναός. Με την περίπτωση του Μπρολίν έχουμε να κάνουμε με ένα διαλυμμένο κάστρο".

1. Αλί Ντία (Σαουθάμπτον): "Ήταν ξάδερφος του Ζορζ Γουεά; Σιγά μην ήταν! Ούτε 12 συμμετοχές με την Σενεγάλη θα είχε ποτέ, πόσο μάλλον να αγωνίστηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γκρέιαμ Σούνες χρειάστηκε να δει 52 λεπτά τρομοκρατίας των οπαδών για να καταλάβει ότι αυτός ο παίκτης δεν έχει θέση στην ομάδα".



Ακόμα πιο απολαυστικό όμως είναι κάποια σχόλια αναγνωστών, στους οποίους η εφημερίδα έδωσε μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας (Timesonline.co.uk) την ευκαιρία να καταθέσουν την άποψή τους. Ας δούμε μερικά:

Νικ, Λονδίνο: "Ξεχάσατε να αναφέρετε παίκτες που έχει φέρει ο Ουγιέ. Σαλίφ Ντιαό, Εμίλ Χέσκεϊ, Λεόναρντσεν, Μπερνάρ Ντιομεντέ, Ιγκόρ Μπίστσαν, Ντιούφ. Για να μην πω και άλλους".

Κρις, Κόβεντρι: "Άκουσα κάποτε ότι ο προπονητής αγόρασε τον Μπαμπαγιόκο γιατί είχε την εντύπωση ότι αγόραζε τον Μπαμπαγιάρο, και αγόρασε έναν παίκτη που ήταν χειρότερος από Μπαμπαγιάρο!"

Φούζι, Λονδίνο: "Που είναι ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ; Ή ο Κύπριος διεθνής Νίκι Παπαβασιλείου (7 συμμετοχές με τη Νιούκαστλ το 1993);" Άντουαν Μάρτιν (Βαρσοβία Πολωνίας): "Ξεχάσατε να αναφέρετε το 80% των Άγγλων παικτών"

Στιβ, Λονδίνο: "Κάποιος είχε πει ότι το να βλέπεις τον Τζίμι Τραορέ είναι σαν να περιμένεις να συμβεί ένα ατύχημα, το οποίο θέλεις να αποφύγεις αλλά δεν γίνεται".

Ρομπ, Βοστώνη: " Ο Πασκάλ Τσιγκάν πρέπει να βρίσκεται σίγουρα σε αυτή τη λίστα".

Άλεξ, Σαουθάμπτον: "Οι Μπραμπλ και Μπουμσόνγκ θα έπρεπε να βρίσκονται στη λίστα, ήταν το χειρότερο αμυντικό δίδυμο που έχω δει ποτέ. Το αστείο είναι ότι όλοι οι προπονητές της Νιούκαστλ τα τελευταία 7 χρόνια επέμεναν να έχουν στο αρχικό σχήμα τον Μπραμπλ. Όλοι τους απολύθηκαν, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σε αντίθεση με τον Μπιγκ Σαμ (Άλαρνταϊς) που του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Επίσης οι Στεπάνοφς και Τσιγκάν, που ευτυχώς για τον Βενγκέρ δεν κόστισαν πολύ. Θα έλεγα το ίδιο για τον Ντέιβιντ Τζέιμς, για τις γκάφες που έκανε στα νεανικά του χρόνια, όμως με τον καιρό ωρίμασε, βελτιώθηκε, και αποτελεί φαινόμενο στην Πόρτσμουθ. Μακάρι να υπέγραφε για την Σαουθάμπτον!"





Παρακολουθήστε ένα από πιο αστεία γκολ της Πρέμιερ Λιγκ, το οποίο έχει δεχτεί ως γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μάσιμο Ταιμπι από τον Μάθιου Λε Τισιέρ, σε αγώνα των "κόκκινων διαβόλων" με τη Σαουθάμπτον στο "Όλντ Τράφορντ".




















































































































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ