ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όλα τα ρεκόρ από το τρελό ματς στο Καραϊσκάκης

Όλα τα ρεκόρ από το τρελό ματς στο Καραϊσκάκης
INTIME SPORTS

Από τα 3 πέναλτι, στις 3 κόκκινες σε ένα ματς. Τα γκολ του "Κούνελου" αλλά και η υπομονή των ερυθρόλευκων για να... δούνε την άσπρη βούλα. Διαβάστε τα ρεκόρ αλλά και ενδιαφέροντα στατιστικά που προέκυψαν..

Σε ένα τρελό ματς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός πήρε μια πανάξια πρόκριση για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα δημιούργησε αρκετά ρεκόρ γράφοντας το συγκεκριμένο ματς στην ιστορία της διοργάνωσης.

Διαβάστε ρεκόρ και στατιστικά από το Ολυμπιακός - Άντερλεχτ:

1) Πρώτη φορά που Ελληνική ομάδα κερδίζει τρία πέναλτι στην Ευρώπη

2) Πρώτη φορά που Ελληνική ομάδα κερδίζει 3 κόκκινες αντιπάλου σε ευρωπαϊκό ματς

3) Η Άντερλεχτ είναι η πρώτη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ που δέχτηκε 3 κόκκινες κάρτες σε ένα ματς

4) Ο Σαβιόλα με τα γκολ που πέτυχε έφτασε να έχει σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Μπαρτσελόνα, Μονακό, Μάλαγα, Ολυμπιακός

5) Η πρώτη και... τελευταία φορά που κάποια ομάδα κέρδισε τρία πέναλτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν η Τότεναμ το 2010 όταν νίκησε με 4-1 την Τβέντε, ευστοχώντας στα δύο και χάνοντας το ένα. Ο Ολυμπιακός έγινε δεύτερη ομάδα που το πετυχαίνει

6) Η τελευταία φορά που ένας τερματοφύλακας απέκρουσε δύο πέναλτι και αντίστοιχα μια ομάδα έχασε δύο πέναλτι, ήταν το 2009 όταν η Μπορντό νίκησε 2-1 την Μπάγερν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπουτ των Βαυαρών. Η πρώτη ομάδα που το είχε πετύχει ήταν η Ντόρτμουντ και ο Ολυμπιακός η τρίτη.

7) Ο Σαβιόλα πέτυχε το δεύτερο "νταμπλ" τερμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη φορά ήταν την 1η Οκτωβρίου του 2002 στην Μόσχα, όταν ο "Κούνελος" είχε δώσει τη νίκη στην Μπαρτσελόνα, στο τελικό 1-3 επί της Λοκομοτίβ. Ήταν η πρώτη του χρονιά που "κούνησε" σεντόνι

8) Ο Ολυμπιακός μπορεί να έσπασε κάθε ρεκόρ και να κέρδισε τρία πέναλτι, αλλά η αλήθεια είναι πως έκανε πάρα πολλή υπομονή μέχρι να ξαναστήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, τελευταία φορά που κέρδισε πέναλτι ο Ολυμπιακός, ήταν πριν από σχεδόν 11 χρόνια, στο μακρινό 2002, όταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το πέναλτι στην πρεμιέρα των ομίλων στο ιστορικό 6-2 με την Λεβερκούζεν.

9) Με την πρόκριση στους "16" την εφετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός έφτασε συνολικά τις 4 φορές στην πολυετή παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ