ΑΕΚ

Όλα του Δώνη δύσκολα!

Όλα του Δώνη δύσκολα!
δωνης

Τα αποτελέσματα στις πρώτες 5 αγωνιστικές βάζουν τα πράγματα σε σειρά, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο...

Με τη διαμορφωθείσα κατάσταση σε διοικητικό επίπεδο, λόγω της ανάληψης της προεδρίας της Ερασιτεχνικής από την "Original 21" αλλά και την (έστω εκ του μακρόθεν στην παρούσα χρονική περίοδο) παρακολούθηση της κατάστασης από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για την ΑΕΚ είναι επιτακτικό ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα!
Ωστόσο η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν είναι και τόσο ευνοϊκή. Ασφαλώς ο Γιώργος Δώνης ονειρευόταν για την ομάδα του ένα μπάσιμο στην κούρσα του τίτλου, ανάλογο με το περυσινό, όταν η ΑΕΚ πέτυχε έξι νίκες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες πρωταθλήματος. Αναμφίβολα θα ήταν ένα ξεκίνημα το οποίο θα ενίσχυε σε μεγάλο βαθμό την πίστη των φίλων της ομάδας η οποία η αλήθεια είναι έχει κλονιστεί. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη χλωμή κίνηση στις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας.

Ο προπονητής δεν έχει κρύψει ποτέ ότι πιστεύει στις δυνατότητές του αλλά και στην ομάδα που "χτίζει" στο Σάλτσμπουργκ. Αλλά σίγουρα δεν χάρηκε και ιδιαίτερα στο άκουσμα ότι η ΑΕΚ καλείται στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και στη δεύτερη να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του ματς μέσα στην Τούμπα για τη νέα σεζόν!

Και ακολούθως μετά από ένα (ας το αποκαλέσουμε βατό) διάλειμμα απέναντι στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης". Από τη συγκομιδή που θα έχει η ΑΕΚ σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενες ήττες, θα διαφανούν πολλά για το πώς θα κυλήσει η χρονιά για την Ένωση. Το σίγουρο είναι ότι πολύ νωρίς, μόλις μετά το πέρας της πέμπτης αγωνιστικής, πολλά πράγματα θα έχουν μπει σε μια σειρά. Και ίσως όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο…

Ιδού πως αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το πρόγραμμα που τους περιμένει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος:

Παντελής Καφές: "Είναι πολλά τα δύσκολα παιχνίδια στην αρχή. Πάντα η αρχή είναι κάπως περίεργη γιατί η ομάδα είναι καινούρια. Η αρχή, όμως, παίζει ρόλο και στην ψυχολογία. Αν ξεκινήσεις καλά, αποκτάς δυναμική. Ούτως ή άλλως όλοι θα παίξουμε με όλους. Σε περίπτωση που κάνουμε καλό ξεκίνημα θα έχουμε εμείς το προβάδισμα απέναντι στους συνδιεκδικητές του τίτλου. Το πρώτο ματς είναι ντέρμπυ όπου πάντα όλα είναι ανοικτά, αλλά αν κερδίσεις είσαι αμέσως τρεις βαθμούς μπροστά, ενώ και ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί πολύ. Μπορεί το εύκολο ξεκίνημα να σε βοηθάει ψυχολογικά, όμως το δύσκολο ξεκίνημα, αν πας καλά, είναι πιο σημαντικό".

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Η χρονιά φαίνεται ότι ξεκινάει δύσκολα, τα πρώτα 5- 6 παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα για μας, αλλά αν σε αυτά φανούμε δυνατοί και κατορθώσουμε να πάρουμε τους βαθμούς μετά θα είναι πολύ καλή η συνέχεια. Τα πρώτα παιχνίδια λοιπόν είναι πολύ σημαντικά για μας. Για το ντέρμπυ δεν είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, σίγουρα ξέρουμε ότι είναι ένα δυνατό παιχνίδι, απλά είναι καλό που το έχουμε στην έδρα μας. Αν πάμε καλά θα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό βήμα για τη συνέχεια".

Ταμαντανί Ενσαλίβα: "Η κλήρωση αυτή κάνει εντυπωσιακό το ξεκίνημα και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να ανυπομονούμε Είναι καλύτερα που παίζουμε νωρίς τα ντέρμπι και έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γι αυτά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο".

Εντίνιο: "Είναι ένα καλό ξεκίνημα. Μας φέρνει να παίξουμε πολλά δυνατά παιχνίδια νωρίς και ταυτόχρονα να κάνουμε μια πολύ καλή αρχή. Νομίζω ότι είναι θετικό που παίζουμε νωρίς τα ντέρμπι. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι και να τα κερδίσουμε".

Αντώνης Ρίκκα: "Είναι πολύ καλό για μας γιατί θα μπούμε απευθείας στο πρωτάθλημα με ένα δυνατό τρόπο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό το γεγονός οτι παίζουμε στην έδρα μας και αν καταφέρουμε και εμφανιστούμε έτοιμοι και κερδίσουμε αυτό το ματς θα είναι πολύ καλό για μας γιατί θα μας δώσει πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.Δεν θέλω να χαρακτηρίσω εύκολο ή δύσκολο το πρόγραμμα γιατί σε ένα πρωτάθλημα καλείσαι να τους αντιμετωπίσεις όλους.

Πιστεύω ότι είναι καλό γιατί αν καταφέρουμε και κάνουμε καλή αρχή θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια γιατί νομίζω ότι το πρωτάθλημα κρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο το ξεκινάς. Ο Σεπτέμβρης θα είναι αρκετά φορτωμένος, όμως δεν ανησυχούμε γιατί έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, κάθε θέση στην ενδεκάδα καλύπτεται από δύο και τρεις παίκτες, ώστε ακριβώς να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα βαρύ και πιεστικό πρόγραμμα".





















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ