Ο Ολυμπιακός μετά τις τρεις ανακοινώσεις σε μία ημέρα (Αντρέ Όρτα, Μπρούνο Ονιεμαέτσι και Χεφτέ Μπετανκόρ), έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές του για να ολοκληρώσει μία κομβική -για την επιθετική λειτουργία της ομάδας- μεταγραφή.
Αυτή φυσικά του εξτρέμ. Προς αυτή, λοιπόν, την κατεύθυνση ο Ολυμπιακός κινείται σε τρία μέτωπα, έχοντας λοκάρει τους στόχους.
Το SPORT24 σας παρουσιάζει τι ισχύει σε κάθε περίπτωση, με τους “ερυθρόλευκους” να βρίσκονται σε ενεργές διαπραγματεύσεις με τις ομάδες των εν λόγω παικτών.
Αρίας, ο δύσκολος στόχος
Η πιο δύσκολη μεταγραφή, από οικονομικής κυρίως απόψεως, είναι αυτή τη Τζον Αρίας. Πρόκειται για 27χρονο Κολομβιανό εξτρέμ, που έχει “βγάλει μάτια” με τη Φλουμινένσε και έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026.
Μία εξαιρετική, αλλά ταυτόχρονα πολύ ακριβή υπόθεση, καθώς οι Βραζιλιάνοι έχουν τοποθετήσει τον πήχη της τιμής εκκίνησης στα 7.000.000 για να παραχωρήσουν έναν από τους καλύτερους παίκτες τους, για την απόκτηση του οποίου υπάρχει ιδιαίτερη ζέση από επιπλέον 2-3 ομάδες.
Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έχει επικοινωνήσει και με την πλευρά του διεθνή εξτρέμ, ο οποίος ζητάει ετήσιο συμβόλαιο της τάξεως του 1.500.000 ευρώ.
Ο 27χρονος Κολομβιανός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 2016 στο Μεξικό στις ακαδημίες της Ντοράντος. Ακολούθησε το 2017 η κολομβιανή Πατριότας, με την οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2021.
Τον Ιανουάριο εκείνου του έτος πήρε μεταγραφή στην Αμέρικα, η οποία λίγες ημέρες μετά τον πούλησε στην Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε.
Η Φλουμινένσε τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2021 αντί 600.000 ευρώ, με τον 27χρονο να έχει φορέσει τη φανέλα της σε 195 παιχνίδια.
Τη σεζόν 2023/24 κατέγραψε 53 συμμετοχές, με απολογισμό 15 γκολ και οκτώ ασίστ.
Ο πιο προσιτός Χένρι Μοσκέρα
Τα “ερυθρόλευκα” ραντάρ μένουν στη χώρα του καφέ και για τη δεύτερη περίπτωση, αυτή του Χένρι Μοσκέρα της Μπραγκαντίνο, ομάδα που βρίσκεται υπό τη σκέπη του κολοσσού των ενεργειακών ποτών, Ρεντ Μπουλ.
Ο 23χρονος, επίσης Κολομβιανός, έκανε το ξεπέταγμά του τη σεζόν 2021/22 στην Ενβιγκάδο, από την οποία τον “τσίμπησαν” οι Βραζιλιάνοι καταβάλλοντας περίπου 2.300.000 ευρώ.
Αμέσως έγινε βασικός στην Μπραγκαντίνο, με την οποία τα τελευταία δύο χρόνια μετράει 81 συμμετοχές, με απολογισμό τέσσερα γκολ και εννέα ασίστ.
Μάλιστα, η η περίπτωσή του είναι ιδιαιτέρως ελκυστική, αφού έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ, αν και αυτή που προτιμάει ο δεξιοπάδαρος είναι το αριστερό άκρο της επίθεσης.
Στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να εκταμιεύσει ένα ποσό γύρω στα 5.000.000 για την αγορά του Μοσκέρα, με τον ίδιο να ζητάει ένα συμβόλαιο μεταξύ 700-800.000 ευρώ.
Η περίπτωση του Γιάκουμπ Καμίνσκι
Η τελευταία περίπτωση ακούει στο όνομα Γιάκουμπ Καμίνσκι. Πρόκειται για 22χρονο αριστεροπόδαρο εξτρέμ που αγωνίζεται στη Βόλφσμπουργκ, με τους Γερμανούς να τον αποκτούν το καλοκαίρι του 2022 από τη Λεχ Πόζναν καταβάλλοντας το ποσό των 10.000.000 ευρώ.
Οι Πειραιώτες έχουν ρωτήσει για το status του διεθνούς Πολωνού, έχουν μιλήσει με τους Λύκους, οι οποίοι είναι ανοικτοί σε δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς μετά το φινάλε της σεζόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης δεν είναι αρνητικός στο να μετακομίσει στην Ελλάδα και να βρει τον χρόνο συμμετοχής που δεν έχει στην ομάδα της Bundesliga.
Το συμβόλαιο του Καμίνσκι κυμαίνεται στο 1.000.000 ευρώ, ενώ αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει έναν μικρό τραυματισμό, ο οποίος αναμένεται να τον αφήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για τις επόμενες 7-10 ημέρες.
Για τον δανεισμό του παίκτη ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πληρώσει το υπόλοιπο συμβόλαιο του 22χρονου μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ήτοι 500.000 ευρώ.