Αρκετοί έσπευσαν να του δώσουν το προσωνύμιο “νέος Φορτούνης”. Η ποιότητα, η τεχνική, η σωματοδομή του, η ποδοσφαιρική ευφυϊα, οι εμπνεύσεις του, η θέση στην οποία αγωνίζεται, η δημιουργικότητα, η αποτελεσματικότητα, η αξιοποίηση των συμπαικτών του και η θητεία του στην Ακαδημία του Ολυμπιακού παραπέμπουν στον μέχρι το περασμένο καλοκαίρι αρχηγό των “ερυθρόλευκων”. Ωστόσο, ο Αντώνης Παπακανέλλος θέλει απλά να είναι ο εαυτός του και είναι άδικο για εκείνον στα 19 χρόνια του να παίζει κουβαλώντας αυτό το φορτίο.
Ο Έλληνας επιθετικός ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό έως το 2029 και περιμένει τις επόμενες ευκαιρίες από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του (και) στην πρώτη ομάδα. Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια της πειραϊκής ομάδας στην Stoiximan Super League και στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson έχοντας όμως συνολικά μόλις 90 λεπτά συμμετοχής. Αλλά με δεκάλεπτα, τέταρτα και εικοσάλεπτα δεν είναι εύκολο να μπεις και να δείξεις πράγματα, ωστόσο έχει μπροστά του όλο τον χρόνο για να αποδείξει την αξία του.
Ο Παπακανέλλος αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο πρότζεκτ του Ολυμπιακού και μέλος της “χρυσής φουρνιάς” των νεαρών άσων των “ερυθρόλευκων” και, μετά από τους Χαράλαμπο Κωστούλα και Χρήστο Μουζακίτη, περιμένει και εκείνος τη σειρά του. Και ενόψει της νέας περιόδου θα πλαισιώσουν και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.
Ο 19χρονος επιθετικός χαφ και εξτρέμ (γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 2005), ο οποίος στο ξεκίνημά του είχε ως είδωλα τον Λιονέλ Μέσι και των πρώην ερυθρόλευκο Τσόρι Ντομίνγκες, έχει καταγωγή από την Αχαΐα και συγκεκριμένα από την Κλειτορία. Σε ηλικία 9 ετών πήγε στον Αστέρα Τρίπολης AKTOR, ενώ μόλις έκλεισε τα 12 χρόνια του και ήρθε η ώρα να βγάλει το πρώτο του δελτίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε η ρήξη με τους ανθρώπους του Αρκάδων, οι οποίοι ήθελαν να υπογράψει αορίστου χρόνου. “Ο γιος μου θα υπογράψει για τρία χρόνια, το προβλέπει ο κανονισμός. Όχι όμως αορίστου χρόνου” φέρεται να είπε ο πατέρας του, Γιώργος.
Το “δεκάρι” των Νέων
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, που παρακολουθούσαν την πορεία του πιτσιρικά, του ζήτησαν να περάσει δοκιμαστικά στον Ρέντη και τον κράτησαν. Ο Παπακανέλλος είχε προλάβει να αγωνιστεί για λίγο στην ΑΕ Καλαβρύτων στο πρωτάθλημα υποδομής της ΕΠΣ Αχαϊας, αλλά εδώ και μια οκταετία φοράει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα της πειραϊκής ομάδας.
Το “δεκάρι” της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2022, τον Σεπτέμβριο του 2023 του έγινε πρόωρη ανανέωση και το καλοκαίρι του 2024 επέκτεινε τη συνεργασία του με την πειραϊκή ομάδα. Μέχρι που ήρθε τώρα, η νέα πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα άσου με τους “ερυθρόλευκους” μέχρι το 2029.
Ο Παπακανέλλος έχει 54 συμμετοχές, 11 γκολ και 10 ασίστ με την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού και σε ό,τι αφορά το Youth League μετράει 14 αγώνες, πέντε τέρματα και τέσσερις ασίστ. Αγωνίστηκε επίσης στον Ολυμπιακό Β΄ (15 παιχνίδια και ένα γκολ), ενώ ψάχνει το πρώτο του τέρμα και ασίστ με την πρώτη ομάδα των “ερυθρόλευκων”.
Έχει παίξει ως “δεκάρι”, αριστερός και δεξιός εξτρέμ και σέντερ φορ, δηλαδή σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και στην ομάδα Κ19 σκόραρε πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια -σε ηλικία 16,5 ετών- απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, στις 12 Μαρτίου 2022. Εκείνη την περίοδο (2021-22) είχε 14 συμμετοχές και δύο γκολ, τη σεζόν 2022-23 είχε 23 αγώνες, επτά τέρματα και πέντε ασίστ και ακολούθησε η περίοδος 2023-24 με 30 ματς, πέντε γκολ και τρεις ασίστ.
Πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του UEFA Youth League
Την περασμένη σεζόν, ο Παπακανέλλος ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του UEFA Youth League, σκοράροντας εναντίον της Λέτσε, της Μπάγερν και της Μίλαν στον τελικό της διοργάνωσης ενώ μοίρασε ασίστ στο ματς με την Καμπάλα.
Μάλιστα, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ σπάνιας ομορφιάς στη νίκη – πρόκριση εις βάρος της Μπάγερν στο Μόναχο. Ο νεαρός επιθετικός έκλεψε την μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, κινήθηκε αριστερά, ντρίμπλαρε δύο παίκτες παράλληλα στη γραμμή άουτ και από δύσκολη γωνία με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του τερματοφύλακα της γερμανικής ομάδας. Ένα τέρμα, δείγμα της οξυδέρκειας και της ποιότητας του διεθνούς ποδοσφαιριστή.
Επίσης, ο Παπακανέλλος ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού απέναντι στη Φλαμένγκο, στο Μαρακανά, τον περασμένο Αύγουστο για το Διηπειρωτικό Κύπελλο, σε ένα διάστημα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν δύο ομάδες από το εξωτερικό που χτύπησαν την πόρτα των “ερυθρόλευκων” για την απόκτησή του. Ωστόσο, η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ δεν μπήκε καν σε διαδικασία συζήτησης.
Ο Έλληνας επιθετικός έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Κ17, Κ19, Κ21 και κλήθηκε στις αρχές της εβδομάδας από τον Ομοσπονδιακό τεχνικός της Ελπίδων, Γιάννη Ταουσιάνη ενόψει των φιλικών αναμετρήσεων με την Αλβανία (21/3) και τη Βουλγαρία (25/3). Ο Παπακανέλλος την τρέχουσα σεζόν έχει με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και την Κ19, συνολικά 22 συμμετοχές, τρία τέρματα και έξι ασίστ και θέλει να κλείσει την περίοδο με την κατάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων τίτλων.
Σε δύο εβδομάδες υπάρχει η πρόκληση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Youth League, καθώς η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει την Ζάλτσμπουργκ, στην Αυστρία (1/4) και ο Παπακανέλλος ηγείται της προσπάθειας των “ερυθρόλευκων” να υπερασπιστούν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Παράλληλα, ευελπιστεί να πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα στα play offs του πρωταθλήματος. Η σκληρή δουλειά, η υπομονή, η επιμονή και η πίστη στις δυνατότητες του είναι αυτά που τον οδηγούν στο σωστό διάδρομο και μπορούν προσεχώς να τον “απογειώσουν”…