Ο Ολυμπιακός αρχής γενομένης με το αποψινό ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:30 LIVE από το SPORT24, Cosmote Sport 1HD), μπαίνει ξανά σε ένα πολύ απαιτητικό διάστημα, στο οποίο θα δώσει συνολικά έξι ματς (τρία για το πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και δύο για το Europa League) σε 19 ημέρες.
Το θετικό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι στις δύο τελευταίες εβδομάδες δεν είχαν υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα. Αυτό το κατέκτησαν με το σπαθί τους, τερματίζοντας στην πρώτη οκτάδα της League Phase και ως εκ τούτου γλίτωσαν έναν γύρο, που θα έφερνε επιπλέον παιχνίδια και κόπωση.
Εν ολίγοις, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε όλο το χρονικό περιθώριο να προετοιμάσει την ομάδα του κατάλληλα για το σημαντικό ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Επίσης, οι ανάσες που πήρε ο Ολυμπιακός αναμένεται να τον βοηθήσει σημαντικά στο κομμάτι της έντασης και της πίεσης, δύο στοιχείων που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του από τότε που ανέλαβε ο Βάσκος τεχνικός.
Προφανώς, για τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά σημαντικό να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο κατάμεστο “Καραϊσκάκης”, πριν τα δύο κολλητά ντέρμπι με την ΑΕΚ, την ερχόμενη εβδομάδα. Βασικό ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι να πάνε στην OPAP Αρένα την ερχόμενη Κυριακή, έχοντας τουλάχιστον διατηρήσει το +2 από την ΑΕΚ.
Φυσικά, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει το αποψινό ματς, αφενός θα διατηρηθεί στην κορυφή, ό,τι κι αν κάνει η ΑΕΚ στην Τρίπολη, αφετέρου θα βγάλει ουσιαστικά νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ από την διεκδίκηση του τίτλου, αφού θα ανοίξει τη διαφορά του στο +11 από τον Δικέφαλο του Βορρά.
Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για την 11αδα
Τώρα, σε ό,τι αφορά στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ, ως γνωστόν ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει να διαχειριστεί τις απουσίες του Ρέτσου και του Τσικίνιο. Στους στόπερ, λογικά θα προτιμηθεί ξανά ο Μπιανκόν ως παρτενέρ του Κάρμο. Πίσω από τον Ελ Κααμπί, το κενό του Τσικίνιο θα καλύψει ένας εκ των Κωστούλα ή Όρτα.
Θυμίζουμε, ότι ο Ολυμπιακός στα ματς που έλειψε φέτος ο Τσικίνιο δεν έχει πετύχει καμία νίκη, αποδεικνύοντας πόσο κομβικός είναι στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Ο Κωστούλας θεωρητικά μπορεί να επιτελέσει καλύτερα τον διττό ρόλο του Τσικίνιο, ο οποίος και συνεπής στο πρέσινγκ είναι και εξαιρετικός στο να συνδέει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση. Από την άλλη, ο Ορτα δεν έχει τόσο δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά στο κομμάτι της δημιουργίας υπερέχει, επομένως μένει να φανεί πώς θα διαβάσει την αναμέτρηση ο Μεντιλίμπαρ.
Από εκεί και πέρα, σε σύγκριση με το παιχνίδι στις Σέρρες, θα επιστρέψει στους χαφ ο Μουζακίτης και θα έχει δίπλα του είτε τον Έσε, είτε τον Γκαρθία. Προβάδισμα φαίνεται πως έχει ο Αργεντινός. Τέλος, υπάρχει το κλασικό δίλημμα στη δεξιά πλευρά, όπου ο Μεντιλίμπαρ έχει επιλέξει αρκετές φορές φέτος τον Ροντινέι σε ρόλο εξτρέμ και πίσω του τον Κοστίνια. Αν συμβεί αυτό, τότε θα παίξει αριστερός εξτρέμ ο Μαρτίνς.
Σε περίπτωση, που ο Βάσκος τεχνικός αποφασίσει να παίξει με τον Ροντινέι στη φυσική του θέση, τότε διεκδικούν φανέλα βασικού στους εξτρέμ, κατά πρώτο λόγο ο Βέλντε και κατά δεύτερο ο Πάλμα, που ξεκίνησε και στις Σέρρες. Φυσικά, στον άσο θα είναι ο Τζολάκης, ενώ σε ό,τι αφορά στη θέση του αριστερού μπακ, ο Ορτέγκα εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή, μπροστά από τον νεοφερμένο Μπρούνο.
Η αποστολή του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ονιεμαέτσι, Στάμενιτς, Γκαρθία, Έσε, Όρτα, Μουζακίτης, Μαρτίνς, Βέλντε, Πάλμα, Παπακανέλλος, Ελ Κααμπί, Κωστούλας, Γιάρεμτσουκ.