ΑΡΗΣ

Ολίβα: "Για την πρόκριση"

Ολίβα: "Για την πρόκριση"
ολιβα

Στην προσπάθεια επίτευξης της πρόκρισης στους ομίλους του UEFA επί της Σαραγόσα στάθηκε στις δηλώσεις του o Χουάν Κάρλος Ολίβα

"Είναι μία πολύ καλή ομάδα", τόνισε αρχικά ο κ. Ολίβα και συνέχισε: "Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, χάνοντας από τη Μούρθια, όμως αναμένεται να κάνει μία αξιόλογη πορεία φέτος. Έχει πολύ καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο".



Κι όσο για τον ίδιο με αφορμή την καταγωγή του από την Ισπανία ο κ. Ολίβα δήλωσε: "Αν και εγώ κατάγομαι από την Αραγονία, αυτό δεν σημαίνει τίποτα και θα προσπαθήσουμε όλοι για την πρόκριση στους ομίλους".

Σκόρδας: "Πιστεύουμε"

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, φάνηκε αισιόδοξος για την κλήρωση της ομάδας με τη Σαραγόσα για το Κύπελλο UEFA.

"Δεν είναι η πιο εύκολη ομάδα που θα μπορούσαμε να πέσουμε, αλλά το ίδιο ισχύει και για αυτούς", τόνισε ο κ. Σκόρδας στο Αθλητικό Metropolis και πρόσθεσε: "Ο Άρης είναι μία δυνατή ομάδα αυτή τη στιγμή. Θα παίξουμε στην έδρα μας το πρώτο παιχνίδι και αυτό είναι καλό, γιατί είναι δύσκολο να ανατρέψουμε ένα σκορ. Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, μπορούμε να προκριθούμε.

Όταν θέλεις να καταξιωθείς, πρέπει να κερδίζεις μεγάλους αντιπάλους. Στην έδρα μας είμαστε πάρα πολύ δυνατοί και με ένα καλό αποτέλεσμα θα πάμε στη Σαραγόσα για να καταξιωθούμε".





Όσο για το τι του είπε ο πρόεδρος της Σαραγόσα στο περιθώριο της σημερινής κλήρωσης ο κ. Σκόρδας είπε: "Ο πρόεδρος της Σαραγόσα μου είπε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πιο εύκολη κλήρωση. Θα παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω".



Φερέρ: "Ήθελαν να αποφύγουν τον Άρη οι Ισπανοί"

Δηλώσεις στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" έκανε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Μανουέλ Φερέρ, αναφορικά με την κλήρωση που φέρνει τους "κίτρινους" απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Σαραγόσα.

"Η δική μου εκτίμηση είναι πώς από το γκρουπ που βρισκόμασταν ήταν η ομάδα που δεν θέλαμε να πέσουμε. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα», ήταν το πρώτο του σχόλιο για την σημερινή κλήρωση με την Σαραγόσα και συνέχισε: «Μετά την κλήρωση επικοινώνησε μαζί μου και ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής της Σαραγόσα και μου είπαν πως ο Άρης ήταν η ομάδα που δεν ήθελαν να κληρωθούν!".



Σε εκείνο το σημείο ο κ. Φερέρ αποκάλυψε πως: "Στην ομάδα υπάρχουν περισσότεροι Ισπανοί απ΄ ότι στην Σαραγόσα! Το καλό είναι πως ο Χουάν Κάρλος Ολίβα είναι από την περιοχή της αντιπάλου μας και την γνωρίζει αρκετά καλά αλλά η ομάδα είναι από τις πλέον δύσκολες όλης της διοργάνωσης".



Ο κ. Φερέρ, στάθηκε στην επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ, λέγοντας: "Επικοινώνησε επίσης μαζί μου ο Βίκτορ Μουνιόθ, που ήταν και προπονητής της Σαραγόσα και οι σκέψεις του ήταν πως στην Θεσσαλονίκη θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Ισπανούς. Είπε πως και για την Σαραγόσα θα είναι ένα δύσκολο ματς καθώς αν ο Άρης πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, οι Ισπανοί θα πρέπει να κερδίσουν με ευρύ σκορ στη ρεβάνς".



Ερωτώμενος να ξεχωρίσει τα "αστέρια" της Σαραγόσα απάντησε: "Ξεχωρίζω τους Μιλίτο, Αγιάλα, Ματουζάλεμ και Ντιόγο. Ειδικά στην επίθεση και στα άκρα είναι η δύναμή τους".



Θα επηρεαστεί, όμως, η Σαραγόσα από την ατμόσφαιρα στο "Κλ. Βικελίδης"; "Οι παίκτες της Σαραγόσα είναι συνηθισμένοι να παίζουν υπό πίεση αλλά σίγουρα θα επηρεαστούν. Στο "Βικελίδης", πάντως, περισσότερο επηρεάζονται οι παίκτες του Άρη, που παίζουν καλύτερα. Ο Κόκε, άλλωστε, λέει πως κάθε φορά που παίζεις σε ένα γεμάτο Χαριλάου, η διάθεσή του αλλάζει πολύ".



Τέλος, ο κ. Φερέρ ρωτήθηκε για τη νέα προσθήκη στο ρόστερ του Άρη, τον Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και το αυριανό παιχνίδι της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Super League με τον Πανιώνιο τονίζοντας πως: "Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι ένας παίκτης με ποιότητα που ταιριάζει στα πλάνα της ομάδας. Έχει μεγάλη εμπειρία τόσο ως διεθνής όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, τον γνωρίζουμε από την θητεία του στην ΑΕΚ. Όσο για το ματς με τον Πανιώνιο, η ομάδα περιμένει από τον κόσμο θα είναι εκεί, έχει ανάγκη την δύναμή του", και κατέληξε αναφερόμενος στους φιλάθλους του Άρη πως: "Οι φίλαθλοι θα πρέπει να περιμένουν από την ομάδα ένα πολύ καλό παιχνίδι αύριο κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα".
Νεμπεγλέρας: "Υπήρχαν πιο βατές ομάδες"


Από την πλευρά του ο εκ των αρχηγών του Άρη, Κώστας Νεμπεγλέρας, τόνισε: "Θα θέλαμε να αποφύγουμε αυτή την κλήρωση, αφού υπήρχαν πιο βατές ομάδες. Θα προσπαθήσουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, για να έχουμε πιθανότητες στη ρεβάνς.

Αν θέλουμε να μιλάμε για καταξίωση πρέπει να περάσουμε στους ομίλους. Όλοι ξέρουμε ότι η Σαραγόσα είναι μία από τις καλύτερες ισπανικές ομάδες. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε".





Κάλβο: "Γιατί να μην περάσουμε"

Όσο για τον Τόνι Κάλβο; "Ήταν μία πολύ δύσκολη κλήρωση", δεν έκρυψε ο Ισπανός επιθετικός του Άρη σε δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis και συνέχισε λέγοντας πως:

"Όμως, αν κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε, γιατί να μην κερδίσουμε. Συμφέρει εμάς τους Ισπανούς που θα παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα της χώρας μας και έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο να αποδείξουμε τι αξίζουμε.

Για όλη την ομάδα είναι καλό που θα παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα της Primera Division. Αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, γιατί να μην μπορούμε να ονειρευόμαστε την πρόκριση".





Ο Κάλβο μάλιστα έδειξε ενήμερος όσον αφορά την Σαραγόσα λέγοντας πως: "Παρακολούθησα τη Σαραγόσα και είναι ενισχυμένη στην επίθεση. Διαθέτει παίκτες όπως οι Ντ΄ Αλεσάντρο, Αϊμάρ και Μιλίτο που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Ο ρόλος του Μιλίτο είναι να βάζει γκολ, εμένα είναι περισσότερο να μοιράζω την μπάλα".

Επίσης ο Κάλβο θυμήθηκε και τα παιχνίδια για το Κύπελλο UEFA του Άρη με την Θέλτα τονίζοντας πως: "Το 1999 που ο Άρης έπαιξε με τη Θέλτα δε τον γνώριζα. Όμως, το μυαλό δεν πρέπει να είναι στο παρελθόν, αλλά στο παρών. Πρέπει να παίξουμε καλά στα δύο παιχνίδια και να το διασκεδάσουμε".



Χαβίτο: "60-40 υπέρ μας"

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Χαβίτο στις δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis για την κλήρωση του Κυπέλλου UEFA με την Σαραγόσα τονίζοντας πως:

"Σίγουρα είναι μία δύσκολη κλήρωση και ένας δυνατός αντίπαλος. Είναι ένα κίνητρο για εμάς να παίξουμε στην Ισπανία, γνωρίζουμε την ομάδα και θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο.

Είναι μία ομάδα το ίδιο δυνατή στην επίθεση και την άμυνα, ενώ έχει και μία σιγουριά στο παιχνίδι της. Δίνω 60% στον Άρη και 40% στη Σαραγόσα για την πρόκριση, γιατί αν δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μπορούμε να περάσουμε".





Η αποστολή με Πανιώνιο

Ο Ισπανός τεχνικός του Άρη, Χουάν Κάρλος Ολίβα, μετά την σημερινή πρωινή προπόνηση ανακοίνωσε την αποστολή για τον αυριανό αγώνα της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Super League με τον Πανιώνιο.

Στην 18άδα συμπεριλήφθηκαν οι: Χαλκιάς, Κέλεμεν, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Βανγκέλι, Νέτο, Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Γιόναν, Φελίπε, Κάλβο, Χαβίτο, Σιστόν, Κόκε, Αντερσον, Γόγολος, Παπάζογλου. Η αποστολή του Άρη θα καταλύσει στις 20:30 σε ξενοδοχείο.













TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ