ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ισπανία από ατσάλι, υπέταξε με 5-3 τη Γαλλία και κατέκτησε το χρυσό στο ποδόσφαιρο ανδρών

Ο Φερμίν Λόπεθ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Φερμίν Λόπεθ στους Ολυμπιακούς Αγώνες © 2024 AURELIEN MORISSARD / AP IMAGES

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς "λύγισε" με 5-3 στην παράταση την οικοδέσποινα Γαλλία στο Παρίσι. Είχαν ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις οι "τρικολόρ".

"Επτάψυχη" αποδείχθηκε στο Παρίσι η Ισπανία, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η "φούρια ρόχα" έκαμψε την αντίσταση της διοργανώτριας Γαλλίας στην παράταση νικώντας την με 5-3 στο "Παρκ ντε Πρενς".

Οι "τρικολόρ" είχαν προηγηθεί με τον Μιλό στο 11' όμως ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την ομάδα του Σάντι Ντένια να πάρει στα χέρια της την κατάσταση. Ο Φερμίν Λόπεθ "χτύπησε" στο 18' και στο 25' προτού ο Μπαένα κάνει το 3-1 στο 28' βάζοντας γερά θεμέλια νίκης.

Το ματς όμως επιφύλλασε μεγάλες συγκινήσεις με την ομάδα του Τιερί Ανρί αρχικά να μειώνει με τον Ακλιούς στο 79' και τελικά να κερδίζει πέναλτι στο 90'+3' με τον Καλιμουέντο. Ο Ματετά ευστόχησε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί όμως οι Ισπανοί έδειξαν πως διαθέτουν αστείρευτα ψυχικά αποθέματα και με τον Καμέγιο να βρίσκει δίχτυα στο 100' ανέκτησαν το προβάδισμά τους.

Το... κερασάκι ήρθε από τον ίδιο παίκτη, με τον 23χρονο επιθετικό της Βαγιεκάνο να νικά τον Ρεστ στο 120'+1' κλειδώνοντας το χρυσό για την Ισπανία.

Οι ενδεκάδες:

ΓΑΛΛΙΑ: Ρεστ, Σιντιγιά (111' Τσερκί), Μπαντέ, Λουκεμπά, Τρουφέ (91' Λοκό), Κονέ (106' Μαγκασά), Μιλό (78' Ντουέ), Σοτάρ (52' Ακλιούς), Ολίσε, Ματετά, Λακαζέτ (52' Καλιμουέντο)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τένας, Μιράντα (98' Γκουτιέρεθ), Κουμπαρσί, Γκαρθία, Πουμπίλ (73' Σάντσεθ), Μπαένα (83' Τουριέντες), Μπάριος, Λόπεθ (73' Μπερναμπέ), Γκόμεθ, Ορόθ, Ρουίθ (83' Καμέγιο)

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ