ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Βραζιλία - ΗΠΑ 0-1: Η Team USA θριάμβευσε απέναντι στη σελεσάο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο γυναικών

Mallory Swanson of the United States celebrates after scoring the opening goal during the women's soccer gold medal match between Brazil and the United States at the Parc des Princes during the 2024 Summer Olympics, Saturday, Aug. 10, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Aurelien Morissard)
Mallory Swanson of the United States AP

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο γυναικών, χάρη στη νίκη με 1-0 επί της Βραζιλίας στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρκ Ντε Πρενς. Σκόρερ του αγώνα η Μέιλορι Σουόνσον στο 57ο λεπτό.

Χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ στο ποδόσφαιρο γυναικών, με τις Αμερικανίδες να λυγίζουν με 1-0 τη Βραζιλία στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, κατακτώντας back-to-back μετάλλια μετά από το χάλκινο στο Τόκιο το 2021.

Η στιγμή που έσπασε την ισορροπία ήρθε στο 57ο λεπτό. Οι Αμερικανίδες "τρύπησαν" την άμυνα της σελεσάο και η Άλμπερτ βγήκε μόνη της μπροστά από την αμυντική γραμμή. Είδε δίπλα της την Σουόνσον και την τροφοδότησε για να βρεθεί μπροστά από την εστία και να πλασάρει στη δεξιά γωνία για το 1-0.

Η Βραζιλία πίεσε μέχρι το τέλος, ωστόσο δεν ήταν αρκετό, με την Team USA να κατακτά το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο και πρώτο μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

  • Βραζιλία: Λορένα, Φερέιρα, Ταριάνε, Λορέν (Ραφαέλ 84'), Αντριάνα, Γιάγια (Βιτόρια 50'), Σαμπάιο (Ανχελίνα 61'), Γιασμίμ, Πορτίλιο, Γιένιφερ (Πρισίλα 61'), Λουντμίλα (Μάρτα 61').
  • ΗΠΑ: Νάερ, Φοξ, Γκίρμα, Ντάβιντσον (Σόνετ 74'), Νταν, Κόφι, Άλμπερτ, Ρόντμαν, Λίντσεϊ, Σουόνσον (Κρούγκερ 90'), Σμιθ (Γουίλιαμς 84')
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ