ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Όρτα

Η παρουσίαση του Όρτα. Eurokinissi Sports

Ο Αντρέ Όρτα έπιασε ξανά λιμάνι μετά από έξι μήνες, με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την επιστροφή του το απόγευμα της Δευτέρας.

Η επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι για τον Αντρέ Όρτα είναι γεγονός! Λίγους μήνες μετά από την ολοκλήρωση του δανεισμού του από την Μπράγκα, ο Πορτογάλος μέσος γίνεται εκ νέου κάτοικος στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να έρχονται σε οριστική συμφωνία με τους Πορτογάλους και να τον επαναφέρουν στο ρόστερ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια από την Παρασκευή και ο παίκτης είχε έρθει στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, για να περάσει με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και την Δευτέρα να ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα η επιστροφή του.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Όρτα με 6μηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι, συν 1 εκ. σε μπόνους για την Μπράγκα. Μάλιστα, υπάρχει σχετικός όρος, ο οποίος αναφέρει ότι εάν ο Όρτα συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών, η οψιόν γίνεται αυτόματα υποχρεωτική.

Το πρωί ο Όρτα έκανε την πρώτη του προπόνηση μετά τον δανεισμό του, ενώ πήρε τον αριθμό 21.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος μέσος μέτρησε 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 21 συμμετοχές του με τα ερυθρόλευκα στην πρώτη θητεία του, με τον Όρτα να έχει σημαντική συμβολή στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Μεντιλίμπαρ η οποία ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου 2024 με την κατάκτηση του Conference League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ:

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου, Αντρέ Φιλίπε ντα Λουζ Όρτα.

Ο 28χρονος μέσος, γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1996, θα ενισχύσει τον Θρύλο, τη φανέλα του οποίου φόρεσε στο δεύτερο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (21 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ), κατακτώντας το UEFA Europa Conference League.

Εφέτος με τη SC Braga έχει αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με ένα γκολ και πέντε ασίστ.

Αντρέ, η οικογένεια του Ολυμπιακού σε καλωσορίζει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ