STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Athens Kallithea 2-1: Αγχώθηκε, αλλά ο Γιάρεμτσουκ έδωσε τη λύση για το 2/2

Ολυμπιακός - Athens Kallithea 2-1: Αγχώθηκε, αλλά ο Γιάρεμτσουκ έδωσε τη λύση για το 2/2
INTIME

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στη Stoiximan Super League, επικρατώντας 2-1 της Athens Kallithea. O Bέλντε άνοιξε το σκορ στο 14', ο Ουλντρίκις ισοφάρισε στο 60', αλλά ο Γιάρεμτσουκ έδωσε τη λύση στο 77'.

O Oλυμπιακός αγχώθηκε, αλλά κατάφερε να κάνει το 2/2 στη Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 της Athens Kallithea για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έφτασαν τους έξι πόντους. Στον έναν παρέμειναν οι φιλοξενούμενοι.

Ολυμπιακός - Athens Kallithea 2-1: Αγχώθηκε, αλλά ο Γιάρεμτσουκ έδωσε τη λύση για το 2/2

Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν από νωρίς προβάδισμα, με τον Κρίστοφερ Βέλντε να ανοίγει το σκορ στο 14ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι δεν έφτιαχναν ποιοτικές ευκαιρίες, ο ρυθμός έπεσε και στο 60ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ουλντρίκις.

Στο 77' ο Γιάρεμτσουκ, ωστόσο, έδωσε τη λύση για το 2-1, μετά την προβολή του Ελ Κααμπί. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο μέτρησε με παρέμβαση του VAR.

Στην επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Λαμία στις 31 Αυγούστου (19:30), ενώ η Athens Kallithea κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1/9, 22:00).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει την Athens Kallithea. Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν από νωρίς και μπλόκαραν τους διαδρόμους, προσπαθώντας να κρατήσουν τους ερυθρόλευκους μακριά από την εστία τους. Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν γκολ στην πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία τους.

Ο Ορτέγκα έβγαλε την κάθετη πάσα στα αριστερά στον Βέλντε, ο οποίος κοντρόλαρε, έκοψε ωραία προς τα μέσα και πλάσαρε με το δεξί, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 14'. Το γκολ αυτό "ελευθέρωσε" τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Στο 27ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έγιναν ξανά απειλητικοί. Ο Βέλντε γύρισε στον Μαρτίνς, ο οποίος πάτησε για τον Τσικίνιο, η προσπάθειά του σταμάτησε στα σώματα, με τον Μαρτίνς να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά να αστοχεί.

Στο 36ο λεπτό ο Νορβηγός έδειξε ξανά τα... δόντιά του. Πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αφού βρήκε χώρο και κατάφερε να κερδίσει το κόρνερ. Έτσι, το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού παρέμεινε έως το φινάλε, με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν το προβάδισμα και να μην απειλούνται.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός, κάτι που εξυπηρέτησε τους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν τις γραμμές τους. Πρώτα προειδοποίησαν στο 58' με σουτ του Σοΐρι που απέκρουσε ο Τζολάκης. Η Athens Kallithea έφτασε στην ισοφάριση στο 60' . Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα των ερυθρόλευκων δεν απομάκρυνε, έγινε η κεφαλιά από τον Μότοκ και ο Ουλντρίκις σούταρε από κοντά για το 1-1.

Ο Μεντιλίμπαρ αντέδρασε περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μασούρα, Γιάρεμτσουκ και Γκαρθία. Ωστόσο, η επόμενη τελική ανήκε ξανά στους φιλοξενούμενους με τον Ουλντρίκις. Οι ερυθρόλευκοι πάτησαν γκάζι, βλέποντας κίνδυνο, απείλησαν την εστία της Athens Kallithea και στο 77ο λεπτό πήραν εκ νέου προβάδισμα.

Ο Στάμενιτς έκανε την κάθετη μπαλιά στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί, ο οποίος τελικά καλυπτόταν με προβολή δεν νίκησε τον Μπαραγκάν, αλλά ο Γιάρεμτσουκ, ο οποίος ακολουθούσε πέτυχε το γκολ. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ, αλλά μετά από εξέταση στο VAR το 2-1 έγινε πραγματικότητα.

Μέχρι και τα τελευταία λεπτά το ματς είχε "ζωή". Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν ξανά απάντηση, ενώ ο Ολυμπιακός επιχείρησε να "κλειδώσει" το ματς, χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία και για τις δύο πλευρές. Έτσι, το φινάλε βρήκε τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 2-1 και να εξασφαλίζουν το δεύτερο τρίποντό τους στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός - Athens Kallithea 2-1: Αγχώθηκε, αλλά ο Γιάρεμτσουκ έδωσε τη λύση για το 2/2
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Πιρόλα, Μπιανκόν (69' Ντάνι Γκαρθία), Ορτέγκα, Έσε (49' Στάμενιτς), Ντόη, Τσικίνιο (69' Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (69' Μασούρας), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί
  • ATHENS KALLITHEA: Μπαραγκάν, Μεχίας (40' Ντεμέτριους), Ισιμάτ, Πασαλίδης, Μανθάτης, Ματίγια (84' Βασιλόγιαννης), Μότοκ, Σοΐρι (75' Χάνουσεκ), Μερκάτι (46' Ντιμπά), Μουτίνιο (84' Λουκίνας), Ουλντρίκις
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ATHENS KALLITHEA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ