STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0: Χαμογέλασε ξανά με Ροντινέι - Ελ Κααμπί και με σούπερ Μουζακίτη

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ολυμπιακός άφησε πίσω του τα αρνητικά αποτελέσματα, καθώς επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ροντινέι (40') και Ελ Κααμπί (74') τα γκολ, ενώ εντυπωσίασε ο 17χρονος Μουζακίτης, ο οποίος είχε και ασίστ. Βασικός έπαιξε και ο Μπάμπης Κωστούλας.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League και άφησαν πίσω τους τη σειρά των αρνητικών αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0: Χαμογέλασε ξανά με Ροντινέι - Ελ Κααμπί και με σούπερ Μουζακίτη
Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Ο Ροντινέι, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών, άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 40'. Ο Ελ Κααμπί "κλείδωσε" το τρίποντο στο 74ο λεπτό. Εκπληκτικός ο 17χρονος Μουζακίτης, ο οποίος είχε και ασίστ στο δεύτερο γκολ, ενώ βασικός έπαιξε και ο έτερος 17χρονος, Μπάμπης Κωστούλας.

Στην βαθμολογία της Stoiximan Super League, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 13 πόντους, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (3/10, 19:45) αντιμετωπίζει την Μπράγκα στο Καραϊσκάκης για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Την Κυριακή (6/10, 20:30) οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του αντιμετωπίζει τον Βόλο στο Περιστέρι (5/10, 18:30).

Το ματς

Με δύο 17χρονους ποδοσφαιριστές ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με τον Μουζακίτη να παίζει στο πλευρό του Στάμενιτς και τον Κωστούλα στην κορυφή. Ο Ροντινέι επίσης αγωνίστηκε εξτρέμ, ενώ για πρώτη φορά βασικός ο Ολιβέιρα, όπως και ο Κοστίνια. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ζορίζονταν να δημιουργήσουν.

Από την άλλη, οι Περιστεριώτες προσπαθούσαν να φτιάξουν τις δικές τους στιγμές, ειδικά στην αντεπίθεση. Στο 5ο λεπτό ο Κωστούλας από κοντά δεν νίκησε τον Χουτεσιώτη. Στο 11' ο Μπακού βρήκε δίχτυα, ωστόσο ήταν εμφανώς εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με άστοχο σουτ του Αποστολόπουλου.

Στο 26', ο Ροντινέι έκλεψε την μπάλα από τον Ουεαντρόγκο, ελίχθηκε στην περιοχή από τα δεξιά, εκτέλεσε με το αριστερό, όμως απέκρουσε ο Χουτεσιώτης στην κλειστή του γωνία. Λίγο λεπτά αργότερα, ο Αποστολόπουλος δοκίμασε ξανά το πόδι του εκτός περιοχής, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 37ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Οι παίκτες του Ατρομήτου έδωσαν ύψος στην μπάλα, ο Χουτεσιώτης βγήκε για να διώξει έριξε τον Βέλντε και ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ροντινέι εκτέλεσε στην δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη, ο οποίος έπεσε σωστά, και έκανε το 1-0 για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος με πολύ καλή στιγμή. Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό ο Κωστούλας με το κεφάλι τροφοδότησε τον Ροντινέι στην περιοχή, ο οποίος σούταρε με τη μία και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Λίγο αργότερα, ο Κοστίνια απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να ρισκάρει περαιτέρω, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές και στο 74ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0. Ο Μουζακίτης έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί κοντρόλαρε, ο Μπρόρσον έπεσε μπροστά του, άλλαξε ωραία το πόδι του, εκτέλεσε με το αριστερό και βρήκε δίχτυα.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει στην αμέσως επόμενη φάση, ωστόσο ο Τζολάκης νίκησε τον Γιουμπιτάνα. Πριν από το φινάλε του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Ελ Κααμπί γέμισε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Ροντινέι έκανε την προβολή από κοντά, όμως δεν βρήκε στόχο.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69' Ορτέγκα), Στάμενιτς (61' Έσε), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ολιβέιρα (62' Τσικίνιο), Βέλντε (46' Γουίλιαν), Κωστούλας (69' Ελ Κααμπί).
  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Τσιγγάρας (71' Μίχορλ), Γκονζάλες (82' Καλοσκάμης), Ουάρντα, Φαν Βερτ (61' Γιουμπιτάνα), Κίνι, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπακού, Μανσούρ

Δείτε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ