FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Αυτά έκανε ο 17χρονος Μουζακίτης που τρέλανε τους πάντες

Ολυμπιακός: Αυτά έκανε ο 17χρονος Μουζακίτης που τρέλανε τους πάντες

Ο 17χρονος Χρήστος Μουζακίτης ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Ατρομήτου (2-0) και έδειξε πως το μέλλον των ερυθρόλευκων είναι εδώ.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ανάσανε, καθώς επέστρεψε στις νίκες. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Πειραιώτες, πέρα από το τρίποντο, έχουν κι άλλους λόγους να χαμογελούν. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε δύο 17χρονους στο βασικό του σχήμα. Ο Μπάμπης Κωστούλας αγωνίστηκε στην κορυφή, ενώ ο Χρήστος Μουζακίτης έπαιξε στο κέντρο μαζί με τον Στάμενιτς.

Ο Μουζακίτης ήταν από τους κορυφαίους του αγωνιστικού χώρου. Ο γεννηθείς τον Δεκέμβριο του 2006 εντυπωσίασε τους πάντες με την απόδοσή του. Μάλιστα, επιβραβεύτηκε και με μία ασίστ. Έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος με την μεγάλη του κλάση, τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως μπορεί και να τον βοήθησε η τύχη στην συγκεκριμένη φάση, όμως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και αυτό επιβεβαιώθηκε 100% στην περίπτωσή του.

Να γιατί ήταν από τους καλύτερους του Ολυμπιακού

Ο Μουζακίτης αγωνίστηκε λοιπόν στη βάση της μεσαίας γραμμής, μαζί με τον Στάμενιτς, πίσω από τον Τσικίνιο. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τον μέσο χώρο δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων των ερυθρόλευκων.

Ο μέσος χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο
Ο μέσος χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο

Ο 17χρονος μέσος (με το νούμερο 96) κινήθηκε παντού μεταξύ των δύο περιοχών. Είχε δηλαδή τον ρόλο του box to box, με μέσο χώρο δράσης σχεδόν ακριβώς στο κέντρο. Τελείωσε το ματς με 69 ενέργειες με την μπάλα, δεύτερη καλύτερη επίδοση στον αγώνα.

Πάμε να δούμε, όμως όλες τις επιδόσεις του νεαρού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο. Στο γράφημα μπορείτε να δείτε επίσης τις μεταβιβάσεις του στο παιχνίδι.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μουζακίτη στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μουζακίτη στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Ο Μουζακίτης είχε φυσικά την ασίστ και συνολικά δύο key passes, δηλαδή πάσες που έφτασαν ευκαιρία. Μονάχα οι Ελ Κααμπί και Ολιβέιρα πέτυχαν κάτι παρόμοιο στο παιχνίδι.

Στην κυκλοφορία του Ολυμπιακού ήταν καταλυτικός. Ήταν ο κορυφαίος στις πάσες με 48 πετυχημένες μεταβιβάσεις στις 55. Δύσκολα, σε ένα build up των ερυθρόλευκων, η μπάλα δεν περνούσε από τα πόδια του Μουζακίτη.

Ήταν πρώτος επίσης σε πάσες πάνω από τη μεσαία γραμμή με 28 πετυχημένες στις 35. Επιπλέον ήταν ένας από τους κορυφαίους στις πάσες στις μεταβιβάσεις στην επίθεση με 13 στις 19 να βρίσκουν συμπαίκτη του.

Ο Μουζακίτης, όπως προαναφέρθηκε, κινήθηκε παντού στη μεσαία γραμμή και βοήθησε και ανασταλτικά. Γι' αυτό τον λόγο είχε επτά ανακτήσεις κατοχής, επίσης μία από τις μεγάλες επιδόσεις του παιχνιδιού.

Ο Μεντιλίμπαρ δείχνει εμπιστοσύνη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, θέλει να δουλέψει μαζί τους και να τους εντάξει ομαλά στην ομάδα. Εμφανίσεις, όπως αυτή του Μουζακίτη, δείχνουν πως το μέλλον του Ολυμπιακού είναι ήδη εδώ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ