ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Δίπλα στον Ρόνι Λόπες “τρέχει” και ο Μάρκους Εντουαρντς

Ο Μάρκους Έντουαρντς με τη φανέλα της Βιτόρια
Ο Μάρκους Έντουαρντς με τη φανέλα της Βιτόρια 2019 LUIS VIERA / AP PHOTO

Το διπλό ταμπλό του Ολυμπιακού για τη θέση του τερματοφύλακα μεταξύ Βαλτσίκ και Μπιζότ έφερε τον διεθνή Τσέχο στον Πειραιά. Πλέον γίνεται ανάλογη κούρσα και για τα “φτερά” της επίθεσης ανάμεσα στον Ρόνι Λόπες και τον Μάρκους Εντουαρντς.

Το συνηθίζει ο Ολυμπιακός να ασχολείται με περισσότερους από έναν ποδοσφαιριστές για τις θέσεις που ψάχνει ενίσχυση στο μεταγραφικό παζάρι. Αυτό το έργο το είδαμε τις προηγούμενες μέρες με το θέμα της αντικατάστασης του Ζοζέ Σα. Οι “ερυθρόλευκοι” κινήθηκαν παράλληλα όταν η υπόθεση μπήκε στην τελική της ευθεία με τον Τόμας Βατσλίκ (σ.σ. κι όχι Βάτσλικ όπως ο ίδιος διευκρίνισε) και τον Μάρκο Μπιζότ να τρέχουν με τις ίδιες πάνω-κάτω πιθανότητες.

Την ώρα που η απόκτηση του Τσέχου κίπερ, πρώην της Σεβίλλης, “κόλλησε”, οι αρμόδιοι του συλλόγου μπήκαν ακόμη πιο δυνατά στη διεκδίκηση του Ολλανδού, παρότι δεν είναι ελεύθερος και η ομάδα του διεκδικούσε δύο εκατομμύρια ευρώ ακατέβατα για να τον κάνει δικό της. Λίγες ώρες πριν φτάσουμε σε τελική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Μπιζότ να έχει κάνει ήδη δηλώσεις επιθυμίας να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, η πλευρά Βατσλίκ επέστρεψε στο τραπέζι αποδέχθηκε την τελευταία πρόταση των “ερυθρολεύκων” και είναι πλέον με τη βούλα παίκτης της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκτήσει τον τερματοφύλακα που -όπως αποδείχθηκε στην πράξη- ήθελε πιο πολύ απ’ όλους και με λιγότερα χρήματα συνολικά, μιας και ο πρώην πορτιέρε της Σεβίλλης ήταν ελεύθερος. Παράλληλα, στο συμβόλαιό του προβλέφθηκαν όλες οι ασφαλιστικές δικλίδες λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν πέρυσι και το deal έκλεισε χωρίς… χαραμάδες.

Κάπως έτσι φαίνεται να κινείται ο Ολυμπιακός και στο θέμα της απόκτησης του νέου εξτρέμ. Τις τελευταίες ημέρες, όπως σας έχει ενημερώσει το SPORT24 με διαδοχικά ρεπορτάζ, έχει προκριθεί για τα “φτερά” της επίθεσης, η υποψηφιότητα του Βραζιλιάνου με πορτογαλική υπηκοότητα Ρόνι Λόπες (25) της Σεβίλλης, ο οποίος αρχικά δεν έβλεπε με καλό μάτι την Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια πείστηκε κι έγινε σύμμαχος στην όλη προσπάθεια.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι δεν τρέχει πλέον μόνο σε αυτή την κούρσα, καθώς απέκτησε ισχυρό ανταγωνιστή. Πρόκειται για τον 22χρονο Μάρκους Εντουαρτς της Γκιμαράες. Ο 22χρονος Άγγλος με ρίζες από την Κύπρο, έλαμψε τις τελευταίες δύο σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα μιας ομάδας που πέρυσι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Πέπε, με περισσότερα από 3,5 εκατ. €.

Ο κοντούλης (1.68) εξτρέμ, είναι αέρινος στην επιτάχυνση, πολύ εκρηκτικός στα πρώτα μέτρα, “γλυκός” με τη μπάλα, εξαιρετικός ντριμπλέρ. Κοινό του γνώρισμα με τον Ρόνι Λόπες, το γεγονός ότι και οι δύο είναι αριστεροπόδαροι και τεχνίτες υψηλού επιπέδου. Με τη διαφορά ότι ο Λόπες είναι “έτοιμος” παίκτης, ενώ ο Εντουαρντς ένα βήμα πριν από την απογείωση.

Είναι περίπτωση που μοιάζει πολύ με εκείνη του Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος δεν είχε βρει θέση βασικού στη Σπόρτινγκ, αλλά όταν μετακόμισε στην Ελλάδα είχε ραγδαία εξέλιξη και πλέον βρίσκεται στην Αγγλία ως μέλος της Γουλβς.

Ανάμεσα στις δύο υποψηφιότητες υπάρχουν σημαντικές διαφορές, αλλά και μεγάλες δυσκολίες. Πρόκειται για deal που για να επιτευχθούν προϋποθέτουν υπέρβαση. Για τον Ρόνι Λόπες γίνεται κουβέντα για ετήσιο δανεισμό και... βλέπουμε, ενώ για τον Εντουαρτς γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί το 50% από τη Γκιμαράες, καθώς το άλλο μισό ανήκει στην αγγλική Τότεναμ.

Οι “ερυθρόλευκοι” όπως μετέδωσαν τα τελευταία 24άωρα και οι Πορτογάλοι, έχουν καταθέσει στο τραπέζι και έμψυχα ανταλλάγματα. Πρόκειται για τους Πέπε και Τιάγκο Σίλβα (σ.σ. έμειναν εκτός για το αποψινό φιλικό με τον Άρη, 21.00) που δεν αφήνουν ασυγκίνητη τη διοίκηση της Γκιμαράες.

Αμφότεροι έχουν καλά ονόματα στην πατρίδα τους έστω κι αν στον Ολυμπιακό δεν κατάφεραν να πάρουν φανέλα βασικού. Κοστολογούνται γύρω στα 5 εκατομμύρια, ενώ απαιτούνται άλλα τόσα μίνιμουμ για να γίνει δουλίτσα. Αυτά τα χρήματα οι “ερυθρόλευκοι” δείχνουν αποφασισμένοι να τα πληρώσουν και να αποκτήσουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα project της Ιβηρικής.

Το πού θα καθίσει τελικά η μπίλια δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στη μεταγραφική ρουλέτα, ωστόσο, αν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διάλεγαν έναν από τους δύο θα προτιμούσαν, έστω με μικρό προβάδισμα τον Εντουαρντ, λόγω μεγαλύτερης προοπτικής.

Περιττό να αναφέρουμε πως αν αποκτηθεί ένας από τους δύο ο Πέδρο Μαρτίνς θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Όσο για τον Εντουαρντς. Πέρα από το ότι μιλάει ελληνικά που είναι η μητρική του γλώσσα, ξέρει πολύ καλά τι εστί Ολυμπιακός και σε αντίθεση με άλλους συμπατριώτες του που βλέπουν την Ελλάδα ως τελευταία επιλογή, βλέπει με πολύ καλό μάτι πιθανή μετακίνησή του στην ομάδα του Πειραιά...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ